μια συνεχής και άρτια συνάρτηση ώστε όλα τα αθροίσματα Riemann της με διαμερίσεις σε ίσα διαστήματα που χρησιμοποιούν τα μέσα των διαστημάτων να είναι ίσες με μηδέν. (Δηλαδή
για κάθε
.) Να εξεταστεί αν η
είναι ταυτοτικά ίση με μηδέν.Συντονιστής: Demetres
μια συνεχής και άρτια συνάρτηση ώστε όλα τα αθροίσματα Riemann της με διαμερίσεις σε ίσα διαστήματα που χρησιμοποιούν τα μέσα των διαστημάτων να είναι ίσες με μηδέν. (Δηλαδή
για κάθε
.)
είναι ταυτοτικά ίση με μηδέν.
Για κάθε
και
με
ισχύει
όπου
.
και παίρνοντας άθροισμα γεωμετρικής προόδου).
με
. Η
είναι άρτια και συνεχής (λόγω ομοιόμορφης σύγκλισης από κριτήριο Weierstrass). Επιπλέον, από την
, τα αθροίσματα Riemann μηδενίζονται για αριθμό διαστημάτων που δεν είναι δύναμη του
.
.
διαστήματα ισχύει
και η
πληροί τα κριτήριά μας.
δεν δίνει
που ήταν η αρχική συνθήκη του Weierstrass για να μπορέσει να αποδείξει το πουθενά παραγωγίσιμη. Εδώ έχουμε
αλλά νομίζω ότι και για αυτό ισχύει η μη παραγωγισιμότητα.]
. (Φαίνεται διαφορετική από αυτήν του Δημήτρης λόγω του πρώτου όρου που ισούται με
. Δημήτρη, νομίζω ότι η συνάρτηση που σχεδίασες αντιστοιχεί στο
.)
ως
. Όταν αρχίσετε να βλέπετε την συνάρτηση να είναι λεία, αυξήστε τους όρους για να ξαναρχίσει να φαίνεται μη παραγωγίσιμη. Μετά ζουμάρετε περισσότερο για να την ξαναδείτε ότι είναι λεία κ.ο.κ.
όρους οι τιμές που προσθέτουμε είναι τόσο μικρές που πρέπει να δηλώσουμε στο πρόγραμμα ότι πρέπει να κάνει τις πράξεις με περισσότερη ακρίβεια.Έχεις δίκιο, το διόρθωσα.Demetres έγραψε:Δημήτρη, νομίζω ότι η συνάρτηση που σχεδίασες αντιστοιχεί στο.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης