http://www.dessci.com/en/products/mathplayer/

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Τηλέγραφος Κώστας
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τηλέγραφος Κώστας » Κυρ Ιαν 18, 2009 12:44 am

Καιρός είναι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Μιχάλη Λάμπρου και να ενσωματωθεί το Math Type στην γραφή μηνυμάτων ,νομίζω ότι είναι εύκολη η εγκατάσταση του και είναι δωρεάν .
Να ξεκολλήσουμε από τo Latex , που είναι δύσκολο και μας ταλαιπωρεί ,αφού όλοι μας έχουμε τα περισσότερα αρχεία σε Math Type .

Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας
\displaystyle{
F(x) = \int_a^x {f(t)dt} 
}
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: http://www.dessci.com/en/products/mathplayer/

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Κυρ Ιαν 18, 2009 8:03 am

Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Καιρός είναι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Μιχάλη Λάμπρου και να ενσωματωθεί το Math Type στην γραφή μηνυμάτων, νομίζω ότι είναι εύκολη η εγκατάσταση του και είναι δωρεάν.
Κώστα, επέτρεψέ μου, μία δύο παρατηρήσεις:

α) Από τήν ιστοσελίδα τού MathPlayer: "Design Science MathPlayer™ enables Microsoft Internet Explorer to display mathematical notation in web pages. It is based on MathML technology and requires Internet Explorer for Windows version 6.0 and later."
Τό MathPlayer είναι σχεδιασμένο μόνο γιά τόν Microsoft Internet Explorer καί είναι μία δωρεάν έκδοση τού MathType γιά "διαφημιστικούς" λόγους. Αναφέρεται βέβαια ή υποστήριξή του από τήν Mozilla, ( υποστήριξη όχι συμβατότητα ) αλλά "οί υπόλοιποι" καλούνται... νά συμμετάσχουν.

β) Η εμφάνιση μαθηματικών παραστάσεων σέ μία ιστοσελίδα ΔΕΝ είναι απλά η εγκατάσταση ενός προγράμματος. Τά τεχνικά προβλήματα πού πρέπει νά επιλυθούν είναι πάρα πολλά καί αφορούν τήν συσχέτιση τών λογισμικών τού παρόχου πού φιλοξενεί τήν ιστοσελίδα, τού forum καί άλλων ( Η δημιουργία ενός ιστοτόπου δέν είναι απλά η εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων )

γ) Αφού υποστηρίζεις, ενθέρμως, τό MathType, μπορείς νά βρείς στό διαδίκτυο, τουλάχιστον παραδειγματικά, ποιά forums μαθηματικών βασίζονται στό MathPlayer ;
Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:... αφού όλοι μας έχουμε τα περισσότερα αρχεία σε Math Type.
Δέν γνωρίζω άν "όλοι μας έχουμε τα περισσότερα αρχεία σε Math Type" αλλά προσωπικά εδώ καί τρία-τέσσερα χρόνια γράφω μόνο σέ \LaTeX καί, απλώς κοιτάζωντας τά ήδη υπάρχοντα μηνύματα τού ιστοτόπου μας, δέν πρέπει νά είμαι ο μοναδικός.

Αυτά, πρός τό παρόν.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Άβαταρ μέλους
Τηλέγραφος Κώστας
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τηλέγραφος Κώστας » Κυρ Ιαν 18, 2009 12:42 pm

Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Καιρός είναι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Μιχάλη Λάμπρου και να ενσωματωθεί το Math Type στην γραφή μηνυμάτων, νομίζω ότι είναι εύκολη η εγκατάσταση του και είναι δωρεάν.
grigkost έγραψε:Κώστα, επέτρεψέ μου, μία δύο παρατηρήσεις:.
Κάποια στιγμή πρέπει η πρόταση <<επέτρεψε μου, μία δύο παρατηρήσεις >> να γινει <<η δίκια μου άποψη είναι >> . δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα .
grigkost έγραψε: α) Από τήν ιστοσελίδα τού MathPlayer: "Design Science MathPlayer™ enables Microsoft Internet Explorer to display mathematical notation in web pages. It is based on MathML technology and requires Internet Explorer for Windows version 6.0 and later."
Τό MathPlayer είναι σχεδιασμένο μόνο γιά τόν Microsoft Internet Explorer καί είναι μία δωρεάν έκδοση τού MathType γιά "διαφημιστικούς" λόγους. Αναφέρεται βέβαια ή υποστήριξή του από τήν Mozilla, ( υποστήριξη όχι συμβατότητα ) αλλά "οί υπόλοιποι" καλούνται... νά συμμετάσχουν..
Seybold Editor's Hot Pick
MathPlayer 2.0 was selected by the editors of The Seybold Report as a Hot Pick for Seybold San Francisco 2004, an important publishing industry trade show.
Clipboard044444444.png
Clipboard044444444.png (6.92 KiB) Προβλήθηκε 1658 φορές
"The lack of high-quality support for mathematics in web browsers has been a long-standing sore spot for scientific publishers and researchers," said Mark Walter, Senior Editor, The Seybold Report. "With MathPlayer, Design Science is providing welcome relief to a user community that's struggled for years with this issue."
Ελεύθερη μετάφραση
Καυτή επιλογή του συντάκτη Seybold
Το MathPlayer 2,0 επιλέχτηκε από τους συντάκτες της έκθεσης Seybold όπως μια καυτή επιλογή για Seybold Σαν Φρανσίσκο το 2004, ένα σημαντικό εμπόριο εκδοτικής βιομηχανίας παρουσιάζει.
"Η έλλειψη υψηλής ποιότητας υποστήριξης για τα μαθηματικά στους ξεφυλλιστές Ιστού είναι ένα από μακρού υφιστάμενο επώδυνο σημείο για τους επιστημονικούς εκδότες και τους ερευνητές," εν λόγω Mark walter, ανώτερος συντάκτης, η έκθεση Seybold. "Με MathPlayer, η επιστήμη σχεδίου παρέχει την ευπρόσδεκτη ανακούφιση σε μια κοινότητα χρηστών που αγωνίστηκε για χρόνια με αυτό το ζήτημα."
Μπορούμε να έχουμε και τα δυο ;
grigkost έγραψε: Η εμφάνιση μαθηματικών παραστάσεων σέ μία ιστοσελίδα ΔΕΝ είναι απλά η εγκατάσταση ενός προγράμματος. Τά τεχνικά προβλήματα πού πρέπει νά επιλυθούν είναι πάρα πολλά καί αφορούν τήν συσχέτιση τών λογισμικών τού παρόχου πού φιλοξενεί τήν ιστοσελίδα, τού forum καί άλλων ( Η δημιουργία ενός ιστοτόπου δέν είναι απλά η εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων ..
Εδώ επέτρεψε μου να συμφωνήσω αν και καλυτέρα, για τα τεχνικά προβλήματα ,να μας πουν την άποψη τους ο Στέλιος και Αλέξανδρος .
Και αν είναι τόσο δύσκολο η επιφέρει τόσα προβλήματα να μην το βάλουμε.
grigkost έγραψε:Αφού υποστηρίζεις, ενθέρμως, τό MathType, μπορείς νά βρείς στό διαδίκτυο, τουλάχιστον παραδειγματικά, ποιά forums μαθηματικών βασίζονται στό MathPlayer ; .
Δεν είμαι θερμός υποστηρικτής κανενός προγράμματος απλά δεν κλείνω τα μάτια σε κάτι νέο και πιο απλό, αν όμως δημιουργεί προβλήματα το παρατώ .
grigkost έγραψε: Δέν γνωρίζω άν "όλοι μας έχουμε τα περισσότερα αρχεία σε Math Type" αλλά προσωπικά εδώ καί τρία-τέσσερα χρόνια γράφω μόνο σέ \LaTeX καί, απλώς κοιτάζωντας τά ήδη υπάρχοντα μηνύματα τού ιστοτόπου μας, δέν πρέπει νά είμαι ο μοναδικός.

Να το βάλουμε σε ψηφοφορία α)ποιος εχει αρχεια σε Latex
b) ποιος έχει αρχεία σε Mathtype
Πλακα κανω .Αυτα και απο μενα .

Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας
\displaystyle{
F(x) = \int_a^x {f(t)dt} 
}
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl » Κυρ Ιαν 18, 2009 2:57 pm

Με βολεύει πολύ περισσότερο το mathtype μιας και όταν γράφεις σε αυτό, βλέπεις αυτά που γράφεις άπό παλέτες και απλά τα επιλέγεις, δεν χρειάζεται να γράφεις κώδικα.
Αλλά εάν το μπροστά είναι Latex οφείλω να ακολουθήσω (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι το Latex μπροστά...μοιάζει διπλοδουλειά)
Δηλαδή στο εξωτερικό γράφουν τα έγγραφα τους σε latex( οπότε δεν κάνουν διπλοδουλειά στο ιντερνετ);;;

Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Άβαταρ μέλους
mairh.c.p
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mairh.c.p » Κυρ Ιαν 18, 2009 3:16 pm

To LaTeX θέλει λίγο κόπο μέχρι να το μάθεις. Σαφώς είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μαθηματικά. Δεν το συζητάμε καν!

\sum_{n=0}^{\infty} \frac{1}{n!} = e
Άβαταρ μέλους
vittasko
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vittasko » Κυρ Ιαν 18, 2009 5:04 pm

Αν και δεν είμαι ''compatible'' με τους υπολογιστές, έτυχε πρώτα να μάθω το Mathtype και μετά το Latex, το οποίο (συμφωνώ με τον mathxl), υστερεί κατά πολύ ως προς την αμεσότητα γραφής των διαφόρων συμβόλων.

Πιθανόν στο Latex, να υπάρχει μεγαλύτερη γενική γκάμα διαθέσιμων συμβόλων, αλλά στη γεωμετρία που μπορώ να έχω κάποια άποψη (μιας και τα έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο), υστερεί πάλι.

Επίσης, τρέμω όταν ενώ έχεις γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό και σου έχει ξεφύγει ένα δολάριο, τινάζονται όλα στον αέρα.

Άντε ψάξε να το βρεις από που ξέφυγε, χώρια που η διπλοδουλειά μεγαλώνει όταν γράφουμε στα ελληνικά και πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς αλβάβητο.

Πάντως, ο μόνος τρόπος να βάλλει κανείς στο φόρουμ μήνυμα με το Mathtype στο κείμενό του, είναι νομίζω μόνο σαν συνημμένο αρχείο (πx .pdf ή άλλο).

Κώστας Βήττας.
τελευταία επεξεργασία από vittasko σε Κυρ Ιαν 18, 2009 10:45 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Κυρ Ιαν 18, 2009 9:55 pm

Φίλτατοι, Κώστα Τηλέγραφε, mathxl, mairh.c.p, Κώστα Βήττα,

δέν έγινα καθόλου κατανοητός στό προηγούμενο μύνημά μου. Θά προσπαθήσω νά τό πετύχω αυτήν τήν φορά:

α) τήν εγκατάσταση τού \LaTeX στό mathematica.gr τήν έκανα, εξ ολοκλήρου, προσωπικά. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζω αρκετά καλά τά τεχνικά προβλήματα πού υπάρχουν, μιάς καί έπρεπε νά τά επιλύσω. Καί δέν ήσαν λίγα. Βέβαια αυτό δέν σημαίνει ότι είμαι καί ειδικός επί τού θέματος.
Όμως θεωρώ - καί εδώ εκφράζω τήν δική μου γνώμη - ότι ένα τόσο "ελαφρύ" πρόγραμμα σάν τό mathplayer δέν μπορεί νά "σηκώσει" ούτε κάν τό τωρινό βάρος τών μαθηματικών παραστάσεων πού γράφονται στό mathematica.gr.

β) Αυτό πού λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής (Design Science) τού mathplayer - όχι εγώ - στήν επίσημη ιστοσελίδα του είναι ότι είναι συμβατός μόνο μέ τόν Internet Explorer. Αναφέρει τήν πιθανή συμβατότητα μέ τόν Mozilla, αλλά δέν εγγυάται. Τούς άλλους περιηγητές τούς αποκλείει.
Μέ άλλα λόγια, προτείνεται από τόν Κώστα ένα πρόγραμμα, τό mathplayer, γιά τό οποιό ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής δέν μπορεί νά εγγυηθεί ότι λειτουργεί πέραν του Internet Explorer.

γ) Υποθέτωντας ότι ενδεχομένως νά σφάλω στήν εκτίμησή μου καί θεωρώντας ότι αξίζει τόν κόπο νά εξετασθεί η πρόταση, παροτρύνω τόν Κώστα, νά βρεί κάποια άλλα forums μαθηματικών πού χρησιμοποιούν τό mathplayer, ώστε νά διαπιστώσουμε "ιδίοις όμμασι" άν καί κατά πόσο λειτουργεί. Απάντηση καμμία. ( Μία θετική κριτική από ένα περιοδικό δέν είναι κάτι στό οποίο μπορεί νά στηριχθεί κανείς. )

δ) Τά παραπάνω δέν αφορούν τήν γνώμη μου γιά τήν αξία τόσο τού \LaTeX, όσο καί τού Mathtype. Αναφέρομαι αποκλειστικά στό κατά πόσο είναι ή δέν είναι εφικτό καί λειτουργικό τό πρόγραμμα mathplayer στόν mathematica.gr.

Άν υπάρχουν παρατηρήσεις καί προτάσεις γιά τά παραπάνω καί γιά τό mathplayer - αφού αυτό είναι τό υπο συζήτηση θέμα - θά ήθελα νά τίς δημοσιεύσετε.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης