Ιδέα! Τι λέτε να εισάγουμε το κουμπί "ευχαριστώ";

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Ιδέα! Τι λέτε να εισάγουμε το κουμπί "ευχαριστώ";

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Σεπ 20, 2009 1:34 am

Η ιδέα αυτή δεν είναι δική μου υπάρχει σε πολλά φόρουμ και site γενικότερα. Είναι ένα κουμπί που γράφει "Ευχαριστώ" ή "Thanks" που εισάγει την συνεργασία των χρηστών μεταξύ τους. Νομίζω ότι βοηθάει (ανάλογο σκεπτικό είναι και η αναγραφή των μηνυμάτων που έχει στείλει κάθε μέλος) προάγει την συνεργασία, το ήθος και την ευγενή άμιλλα. Δεν ξέρω την απόψή σας, και κάθε άποψη πάνω στο θέμα. Κυρίως οι κιουμπουτεράδες μας (Άλεξ, Γρηγόρη) πρέπει να έχουν μια γνώμη παραπάνω, ίσως αυτό που ζητάω να είναι αρκετά δύσκολο και σύνθετο!!

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
papel

Re: Ιδέα! Τι λέτε να εισάγουμε το κουμπί "ευχαριστώ";

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Κυρ Σεπ 20, 2009 1:39 am

Και ενα κουμπι 'Συμμετεχω-Καθε μερα'
Ετσι Μακη;

"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Κυρ Σεπ 20, 2009 1:53 am

mac190604 έγραψε:ανάλογο σκεπτικό είναι και η αναγραφή των μηνυμάτων που έχει στείλει κάθε μέλος
Μάκη,

Υπ' όψη, για όσους δεν γνωρίζουν, στο mathematica υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς όλα τα μηνύματα των μελών:

Πατάς το "?" κάτω δεξιά. Έκει που σε πάει, πατάς "προφίλ" και μετά "Αναζήτηση δημοσιεύσεων μέλους".

Καληνύχτα,

Μιχάλης.

Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φωτεινή » Κυρ Σεπ 20, 2009 10:49 am

Μάκη ,καλημέρα

δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο -ένα τέτοιο κουμπάκι-που να γράφει "Ευχαριστώ'' ή "Thanks"
και να σου πω το γιατί

\bulletαν έχει κάποιος την καλή διάθεση να ευχαριστήσει το συνάδελφο που απάντησε ,παρατήρησε ή σχολίασε κάτι στο μήνυμα
δεν είναι δύσκολο να το γράψει (περίπου 10 γραμματάκια είναι)

\bulletαν όμως δεν την έχει ....

ας υπάρχει αυτό το κουμπάκι ,ΔΕ θα το πατήσει.
=================================================================
\bulletΣυμφωνώ ,μαζί σου
ότι πρέπει να ευχαριστούμε αυτόν που ασχολήθηκε με την άσκηση-πρόβλημα- που στείλαμε
==================================================================

Φωτεινή Καλδή
sybe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sybe » Κυρ Σεπ 20, 2009 2:05 pm

Γεια σας,
και μένα θα μου άρεσε αυτό το κουμπάκι, που έχω δει σε αρκετά άλλα forum, αν φυσικά είναι εύκολο να υλοποιηθεί.
Πολλές φορές ήθελα να ευχαριστήσω συναδέλφους που ανεβάζουν χρήσιμες ασκήσεις καθώς και προσωπική δουλειά τους, αλλά δεν το κάνω για να μη γράψω ένα ξερό "ευχαριστώ" και γεμίσω το forum με μηνύματα που θα δυσκόλευαν την λειτουργία του.
Έτσι με ένα κουμπί "ευχαριστώ" και δείχνουμε την χρησιμότητα του μηνύματος, αλλά και δε γεμίζουμε το forum με μηνύματα μη μαθηματικού χαρακτήρα.

"You must be the change you wish to see in the world."
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φωτεινή » Κυρ Σεπ 20, 2009 2:48 pm

sybe έγραψε: Πολλές φορές ήθελα να ευχαριστήσω συναδέλφους που ανεβάζουν χρήσιμες ασκήσεις καθώς και προσωπική δουλειά τους, αλλά δεν το κάνω για να μη γράψω ένα ξερό "ευχαριστώ" και γεμίσω το forum με μηνύματα που θα δυσκόλευαν την λειτουργία του.
.
δηλαδή προτιμάς να μην ευχαριστήσεις το συνάδελφο,που έδωσε από τη δουλειά του,σκέφτηκε ,ασχολήθηκε ...
για να μη γεμίσει το forum με μηνύματα;

Φωτεινή Καλδή
sybe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sybe » Κυρ Σεπ 20, 2009 3:56 pm

Φωτεινή έγραψε: δηλαδή προτιμάς να μην ευχαριστήσεις το συνάδελφο,που έδωσε από τη δουλειά του,σκέφτηκε ,ασχολήθηκε ...
για να μη γεμίσει το forum με μηνύματα;
Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά ναι, το προτιμώ.
Δεν είμαι ενεργό μέλος του mathematica (δε λύνω ασκήσεις, δεν ανεβάζω ασκήσεις), διαβάζω όμως αρκετά τις ασκήσεις που λύνονται εδώ.
Έχω 45 μηνύματα. Φαντάσου να είχα 100 μηνύματα και τα 55 να ήταν απλά ένα "ευχαριστώ". Σκέψου πόσα μέλη έχει το mathematica και δε γράφουν όλα. Δε θεωρώ ότι δε νιώθουν ευγνωμοσύνη, απλά αν δε συμμετέχεις ενεργά, το σκέφτεσαι παραπάνω πριν ποστάρεις ένα απλό "ευχαριστώ".
Πάντως προσωπικά έχω νιώσει πολλές φορες την ανάγκη να πω "ευχαριστώ" και δεν το έχω κάνει.
Και επιμένω, μην το βλέπεις από τη δική σου τη μεριά, που συμμετέχεις, δες το λίγο από τη δική μας τη μεριά (εννοώ από τα άτομα που δε συμμετέχουν ενεργά)

"You must be the change you wish to see in the world."
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φωτεινή » Κυρ Σεπ 20, 2009 4:14 pm

οκ,όλα δεκτά και σεβαστά
ο καθένας έχει την άποψή του και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

όμως όταν στέλνω μία άσκηση πχ Γεωμετρίας (λέω Γεωμετρίας γιατί πριν λίγο κοίταζα τις απαντήσεις που έστειλαν ο Αλέξανδρος και ο Πάνος σε μία)
αισθάνομαι ότι πρέπει να τους ευχαριστήσω φανερά ή κάποιες φορές με προσωπικό μήνυμα
τουλάχιστον για τον κόπο τους που κάθισαν να σκεφτούν,να κάνουν σχήμα,να πληκτρολογίσουν και τέλος πάντων που ασχολήθηκαν με αυτή.

το αν θα ευχαριστήσω το συνάδελφο πατώντας ένα κουμπί ή γράφοντάς το δεν με πειράζει

Φωτεινή Καλδή
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Σεπ 20, 2009 10:35 pm

Οκ συμφωνώ, εγώ δεν έχω πρόβλημα είτε γίνει είτε όχι, απλά πιστεύω ότι είναι μια ηθική-άτυπη ανταμοιβή όταν βλέπεις τόσο καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο τους να κάθονται να ασχολούνται, να σου εξηγούν και να χάνουν τις ώρες τους για να σου λύσουν την απορία, μια δύσκολη άσκηση που τους έδωσες και να σε διδάσκουν διαδικτυακά... Νομίζω ότι τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ και ας φαίνεται άχαρο και τυποποιημένο. Από την άλλη το θεωρώ κίνητρο για κάποιους να γράψουν κ να βοηθήσουν, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε όλους όσους συμμετέχουν ή απλά παρακολουθούν (δλδ δεν είναι μάχιμοι), να δώσουμε ρόλους σε όλους!

Εδώ υπάρχει κουμπί "Προσθέστε φίλο | Προσθέστε εχθρό" που μου έχει κάτσει στο λαιμό (μου χτυπάει πολύ άσχημα στο μάτι κάθε φορά που το βλέπω, με προσγειώνει άσχημα) το κουμπί ¨" Ευχαριστώ" δεν ταιριάζει;
Mihalis_Lambrou έγραψε:
mac190604 έγραψε:ανάλογο σκεπτικό είναι και η αναγραφή των μηνυμάτων που έχει στείλει κάθε μέλος
Μάκη,

Υπ' όψη, για όσους δεν γνωρίζουν, στο mathematica υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς όλα τα μηνύματα των μελών:

Πατάς το "?" κάτω δεξιά. Έκει που σε πάει, πατάς "προφίλ" και μετά "Αναζήτηση δημοσιεύσεων μέλους".

Καληνύχτα,

Μιχάλης.
Σίγουρα μπορεί κάποιος να δει την προϊστορία κάποιου μέσα στο site, αλλά έτσι πιστεύω ότι είναι ο δύσκολος τρόπος. Θα ήταν κατά την άποψη μου πιο απλό να καταγράφεται με ένα χαρακτηρισμό δίπλα στα στοιχεία του όπως είναι το "Ευχαριστώ", δεν είναι κακό, δηλώνει την διάθεση που έδειξε το κάθε άτομο για βοήθεια και εξυπηρέτηση στον χρήστη, δηλώνει κ το παρόν του στο mathematica με γόνιμο τρόπο (ίσως και πιο ωφέλιμο από τα μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί). Τελειώνοντας για να μην σας κουράσω άλλο με αυτό το θέμα, το έχω ανάγκη να ευχαριστήσω πολλούς από εσάς που ασχοληθήκατε με τους προβληματισμούς και τις απορίες μου. Πιστεύω ότι έτσι νιώθουν πολλοί!

Καλό βράδυ

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης