Σπουδές

Συντονιστής: spyros

Δημήτριος Κρικώνης

Σπουδές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημήτριος Κρικώνης » Παρ Νοέμ 22, 2013 5:44 pm

Αυτό το καιρό μιας και τα πράγματα όλο και περισσότερο δυσκολεύουν σε όλους τους τομείς σκέφτομαι πως θα κινηθώ ως προς τις σπουδές μου μετα την αποφοίτηση μου. Σπουδάζω μαθηματικά στο πανεπιστημίο Πατρών και βρίσκομαι στο 2ο έτος. Επειδή το forum αποτελείται εξαίρετους Μαθηματικούς με σπουδές που εχουν ψάξει το θέμα, θα ήθελα να με συμβουλέψετε ως προς τις επιλογές που πρέπει να κάνω. Αυτό που σκέφτομαι ειναι πως θέλω να έχω οσο το δυνατόν περισσότερες "πόρτες" ανοιχτές για την αγορά εργασίας που μεταβάλλεται συνεχώς. Με γνώμονα αυτό αλλα και τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα αποφάσισα να συνδυάσω τα μαθηματικά με τα οικονομικά. Λοιπόν, μετά την απόκτηση του πτυχίου στα μαθηματικά σκεφτόμουν να δώσω κατατακτήριες σε οικονομικό τμημα (κατα προτήμιση στο ΕΚΠΑ), για τις οικονομικές γνώσεις και κυριότερο για την υπογραφή που θα μου παρέχει, την οποία θα μπορέσω (υπαρχει αυτη η δυνατότητα γι αυτο επιμένω σε αυτο) να την εκμεταλευτώ επαγγελματικά. Να τονίσω πως σκέφτομαι να ακολουθήσω στο μαθηματικό τον τομέα των Πιθανότητων, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας. Πως θα μπορέσω αυτες τις δυο ειδικότητες να τις χρησιμοποιήσω μαζι ; Να κανω δηλαδή οικονομικά μαθηματικά. Μήπως θα ηταν καλύτερο με το που τελειώσω το μαθηματικό να στραφώ σε μεταπτυχιακό ή κατι αλλο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού ; Εχει κάνει κανείς κατι παρόμοιο ; Ποια η άποψη σας ;

Σας ευχαριστω

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

Re: Σπουδές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ » Παρ Νοέμ 22, 2013 10:12 pm

Δε μου πηγαίνει ιδιαίτερα να δίνω συμβουλές για επαγγελματικά θέματα , ειδικά στην παρούσα τραγική οικονομική κατάσταση.
Το μόνο που μπορώ να γράψω είναι να συμφωνήσω μαζί σου στην κατεύθυνση που σκέφτεσαι να ακολουθήσεις στο Μαθηματικό Πάτρας. Μετά , όταν τελειώσεις το τρίτο έτος τα ξανασκέφτεσαι.....
Όλα πια είναι τόσο ρευστά.....
Ό ,τι και να γράψω , αισθάνομαι λίγος .....

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες