![\displaystyle{\boxed{\color{blue}\rm \bf a,b\in [0,\pi]\implies |\cos a-\cos b|\geq |a-b|\sqrt{\sin a\sin b}}} \displaystyle{\boxed{\color{blue}\rm \bf a,b\in [0,\pi]\implies |\cos a-\cos b|\geq |a-b|\sqrt{\sin a\sin b}}}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b3f0ade4122054bb87c2e2cfbd5e5969.png)
Η απόδειξη που βρήκα είναι φυσικά με ανάλυση. Μπορούμε να βρούμε τριγωνομετρική απόδειξη;

Συντονιστής: emouroukos
![\displaystyle{\boxed{\color{blue}\rm \bf a,b\in [0,\pi]\implies |\cos a-\cos b|\geq |a-b|\sqrt{\sin a\sin b}}} \displaystyle{\boxed{\color{blue}\rm \bf a,b\in [0,\pi]\implies |\cos a-\cos b|\geq |a-b|\sqrt{\sin a\sin b}}}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b3f0ade4122054bb87c2e2cfbd5e5969.png)

και
η ανίσωση γίνεται

και
αρκεί να δείξω οτι 
που ισχύει αφού 
Να ενημερώσω τον κύριο Μιχαηλίδη (Atemlos) ότι είναι τουλάχιστον ανήθικο να πλασάρουμε λύσεις άλλων σαν δικές μας! Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούμε να δώσουμε απόδειξη σε ένα πρόβλημα, αφήνουμε να το λύσει κάποιος άλλος που μπορεί!Atemlos έγραψε:H αρχική ισότητα γράφεται σαν
Έστωκαι
η ανίσωση γίνεται
που είναι ισοδύναμη με
Επειδήκαι
αρκεί να δείξω οτι
ηπου ισχύει αφού
![\displaystyle{\boxed{|\cos a-\cos b|\geq |a-b|\frac{\sin a+\sin b}{2}~~\forall a,b\in [0,\pi]}} \displaystyle{\boxed{|\cos a-\cos b|\geq |a-b|\frac{\sin a+\sin b}{2}~~\forall a,b\in [0,\pi]}}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/a2ca98f455cce9a98e35939d1f4b9452.png)
, από το κοίλο της συνάρτησης
και την ανισότητα Hermite-Hadamard έχουμε
matha έγραψε:Ξεφυλλίζοντας το κλασικό βιβλίο Analytic Inequalities του Dragoslav S. Mitrinović, στη σελίδα 237 έπεσα σε μια ανισότητα του van der Corput, η οποία παρατίθεται χωρίς απόδειξη.
Η απόδειξη που βρήκα είναι φυσικά με ανάλυση. Μπορούμε να βρούμε τριγωνομετρική απόδειξη;
οπότε είναι αρκετό να δείξουμε την
Επειδή όμως
και
η προς απόδειξη Ανισότητα γράφεται
ή καλύτερα
η οποία τελικά παίρνει τη μορφή
όπου σαφώς και ισχύει. Σε ευχαριστω για το μαθημα ηθικης. Βεβαια θα μπορουσες να ερθεις σε επαφη μου μαζι μου εφοσον γνωριζες ποιος ειμαι απο πριν ετσι; Η αναγκη σου να διαβαλεις καποιον συναδελφο λεει πολλα.Λυπαμαι πολυ για σενα.matha έγραψε:Να ενημερώσω τον κύριο Μιχαηλίδη (Atemlos) ότι είναι τουλάχιστον ανήθικο να πλασάρουμε λύσεις άλλων σαν δικές μας! Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούμε να δώσουμε απόδειξη σε ένα πρόβλημα, αφήνουμε να το λύσει κάποιος άλλος που μπορεί!Atemlos έγραψε:H αρχική ισότητα γράφεται σαν
Έστωκαι
η ανίσωση γίνεται
που είναι ισοδύναμη με
Επειδήκαι
αρκεί να δείξω οτι
ηπου ισχύει αφού
Σε ευχαριστω για το μαθημα ηθικης. Βεβαια θα μπορουσες να ερθεις σε επαφη μου μαζι μου εφοσον γνωριζες ποιος ειμαι απο πριν ετσι; Η αναγκη σου να διαβαλεις καποιον συναδελφο λεει πολλα.Λυπαμαι πολυ για σενα.Atemlos έγραψε:matha έγραψε:Να ενημερώσω τον κύριο Μιχαηλίδη (Atemlos) ότι είναι τουλάχιστον ανήθικο να πλασάρουμε λύσεις άλλων σαν δικές μας! Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούμε να δώσουμε απόδειξη σε ένα πρόβλημα, αφήνουμε να το λύσει κάποιος άλλος που μπορεί!Atemlos έγραψε:H αρχική ισότητα γράφεται σαν
Έστωκαι
η ανίσωση γίνεται
που είναι ισοδύναμη με
Επειδήκαι
αρκεί να δείξω οτι
ηπου ισχύει αφού
Δεν κατάλαβα! Να σε ενημερώσω για ποιο πράγμα; Ότι συνελήφθης επ' αυτοφόρω; Δεν είμαστε καλά! Μάλλον έχεις παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα.Atemlos έγραψε:
Σε ευχαριστω για το μαθημα ηθικης. Βεβαια θα μπορουσες να ερθεις σε επαφη μου μαζι μου εφοσον γνωριζες ποιος ειμαι απο πριν ετσι; Η αναγκη σου να διαβαλεις καποιον συναδελφο λεει πολλα.Λυπαμαι πολυ για σενα.
Aν θελεις να βρεθουμε να μιλησουμε αντρικα και παντελονωτα ...ελπιζω να μην κρυφτεις πισω απο το πληκτρολογιο ...εγω δεν κρυβομαι οπως βλεπειςmatha έγραψε:Δεν κατάλαβα! Να σε ενημερώσω για ποιο πράγμα; Ότι συνελήφθης επ' αυτοφόρω; Δεν είμαστε καλά! Μάλλον έχεις παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα.Atemlos έγραψε:
Σε ευχαριστω για το μαθημα ηθικης. Βεβαια θα μπορουσες να ερθεις σε επαφη μου μαζι μου εφοσον γνωριζες ποιος ειμαι απο πριν ετσι; Η αναγκη σου να διαβαλεις καποιον συναδελφο λεει πολλα.Λυπαμαι πολυ για σενα.
Δεύτερον και κυριότερον! Δεν διέβαλα κανέναν! Αντί να έχεις το θάρρος να παραδεχτείς το ατόπημα ζητάς και τα ρέστα. Ήμαρτον!
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες