Ένα πρόβλημα δικής μου εμπνεύσεως.

Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος

Ωmega Man

Ένα πρόβλημα δικής μου εμπνεύσεως.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ωmega Man » Παρ Απρ 01, 2011 8:34 pm

Δίνεται η συνάρτηση \displaystyle{\bf f(z)=\frac{\texttt{e}^{iz}}{(z-i)(z-1)(z+1)}} και το παρακάτω σχήμα έστω \displaystyle{\mathfrak{F}} στο μιγαδικό επίπεδο. Αν κάθε κύκλος έχει ακτίνα \displaystyle{\delta}, να υπολογιστεί το \displaystyle{\bf \lim_{\delta\rightarrow 0}\oint_{\mathfrak{F}}f(z)\;\texttt{d}z}.
[attachment=0]pap.png[/attachment]
Συνημμένα
pap.png
pap.png (14.75 KiB) Προβλήθηκε 912 φορές

What's wrong with a Greek in Hamburg?

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
Σεραφείμ
Επιμελητής

Re: Ένα πρόβλημα δικής μου εμπνεύσεως.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σεραφείμ » Τρί Απρ 12, 2011 11:18 pm

Στο C η μιγαδική συνάρτηση \displaystyle{f(z) = \frac{{{e^{iz}}}}{{\left( {z - i} \right)\left( {z - 1} \right)\left( {z + 1} \right)}}} είναι μερόμορφη με απλούς πόλους στο εσωτερικό του σχήματος τους \displaystyle{{z_{1,2,3}} = 1, - 1,i} .

Τότε για κάθε \displaystyle{\delta  > 0} ισχύει \displaystyle{\oint\limits_\Im  {f\left( z \right)dz}  = 2\pi i \cdot \sum\limits_{n = 1}^3 {Res\left( {f\left( z \right);{z_n}} \right)}  = 2\pi i \cdot \left( {\frac{{{e^i}}}{{\left( {1 - i} \right)\left( {1 + 1} \right)}} + \frac{{{e^{ - i}}}}{{\left( { - 1 - i} \right)\left( { - 1 - 1} \right)}} + \frac{{{e^{ - 1}}}}{{\left( {i - 1} \right)\left( {i + 1} \right)}}} \right) = .. = }

\displaystyle{ = 2\pi i\left( {\frac{{\cos \left( {1 + \frac{\pi }{4}} \right)}}{{\sqrt 2 }} - \frac{1}{{2e}}} \right)} . Οπότε \displaystyle{\mathop {\lim }\limits_{\delta  \to 0} \oint\limits_\Im  {\frac{{{e^{iz}}}}{{\left( {z - i} \right)\left( {z - 1} \right)\left( {z + 1} \right)}}dz}  = 2\pi i\left( {\frac{{\cos \left( {1 + \frac{\pi }{4}} \right)}}{{\sqrt 2 }} - \frac{1}{{2e}}} \right)}

Σεραφείμ Τσιπέλης
Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΝΑΛΥΣΗ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης