Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο μας έδωσε την παρακάτω άσκηση. Θα μπορούσα να έχω μία ώθηση?
Αν υπάρχουν
πίνακες αντιστρέψιμοι που ανήκουν στο συνολο των πραγματικών,να δείξετε ότι δεν υπάρχει ο αντίστροφος του αθροίσματος των δύο πινάκωνΣυντονιστής: Demetres
πίνακες αντιστρέψιμοι που ανήκουν στο συνολο των πραγματικών,να δείξετε ότι δεν υπάρχει ο αντίστροφος του αθροίσματος των δύο πινάκωνΧάρη, καλώς ήρθες στοΧάρης1 έγραψε:Γεία χάρα
Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο μας έδωσε την παρακάτω άσκηση. Θα μπορούσα να έχω μία ώθηση?
Αν υπάρχουν A,B πίνακες αντιστρέψιμοι που ανήκουν στο συνολο των πραγματικών,να δείξετε ότι δεν υπάρχει ο αντίστροφος του αθροίσματος των δύο πινάκων

είναι αντιστρέψιμοι και
επίσης αντιστρέψιμος.
αντιστρέψιμοι τότε να δείξετε ότι δεν υπάρχει ο
.Έτσι ακριβώς δόθηκε.Ευχαριστώ για την ενασχόληση κύριε και ευχαριστώ για το καλοσώρισμα
(1) με
τότε δείξετε ότι ο Α είναι αντιστρέψιμος
με
τότε να δείξετε ότι ο
είναι αντιστρέψιμος
επαληθεύει την
αλλά στην πορεία δεν με βγαίνει το ζητούμενο
να επαληθεύει την συγκεκριμένη εξίσωση
γιατί όλοι οι αντιστρέψιμοι πίνακες του κόσμου δεν προκύπτουν από την συγκεκριμένη εξίσωση.
, λύνεις ως προς
κι αντικαθιστάς στην αρχική εξίσωση. Μετά είναι απλό.Οκ! Αν συνέβαινε αυτό θα είχες τελειώσει. Όμως, όπως λες, οΧάρης1 έγραψε:Για δείτε παρακαλώ και αύτη
α)Αν(1) με
τότε δείξετε ότι ο Α είναι αντιστρέψιμος
Το απέδειξα εύκολα
β)Ανμε
τότε να δείξετε ότι ο
είναι αντιστρέψιμος
O συλλογισμός μου ήταν ο εξής
Αφού στο πρώτο ερώτημα εδειξα ότι όταν ο Α επαληθεύει την (1) είναι αντιστρέψιμος,τότε για το 2 αρκεί να δείξω ότιεπαληθεύει την
αλλά στην πορεία δεν με βγαίνει το ζητούμενο
Που χάνω?
δεν ικανοποιεί αυτή τη σχέση. Μήπως όμως ικανοποιεί κάποια άλλη παρόμοια, από την οποία προκύπτει ότι είναι αντιστρέψιμος;
άρα 
τότε λόγο της δοσμένης σχέσης
άρα 
Η δεύτερη δεν είναι σωστή.Χάρης1 έγραψε:Βρήκα δύο αντιφατικές λύσεις
1)'Εχωάρα
2) Θέτωτότε λόγο της δοσμένης σχέσης
άρα

αντιστρέψιμοι πίνακες 2x2.
»Δύο συστήματα που έχουν τις ίδιες λύσεις λέγονται ισοδύναμα.Χάρης1 έγραψε:Θα μπορούσε κάποιος δάσκαλος να μου εξηγήσει γιάτι το αρχικό σύστημα μετά τις γραμμόπραξεις έχει τις ίδιες λύσεις με το τελικό σύστημα?
'Εχασα την παράδοση στο πανεπιστήμιο(έπρεπε να γυρίσω στην πόλη απο όπου κατάγομαι) και δυσκολέυομαι λιγο
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
είναι ένα σύστημα και
είναι ένας αντιστρέψιμος πίνακας τότε, αποδεικνύεται ότι, το σύστημα
είναι ισοδύναμο με το αρχικό. Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης