Ανακοίνωση βαθμολογιών - 2009

Συντονιστής: spyros

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Ανακοίνωση βαθμολογιών - 2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

Δυστυχώς , το Υπουργείο , ούτε την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν μπορεί να κάνει σωστά !
Γέμισαν τα γραφεία Βουλευτών, κυρίως κυβερνητικών αλλά και άλλων, με τις βαθμολογίες των μαθητών και οι επιτήδειοι τις έχουν ήδη μάθει. Μέχρι και η ανηψιά μου στην Αθήνα που δεν έχει '' μέσο '' στο υπουργείο ή στα κόμματα ούτε ..... τον εαυτό της , έμαθε χθες το βράδυ - από το φροντιστήριο παρακαλώ - τους βαθμούς της !!!
Αυτή η κατάσταση είναι εξωφρενική και διδάσκει περίτρανα στα Ελληνόπουλα το εξής : '' Αυτή η χώρα ανήκει στους λίγους που την λεηλατούν σε όλα τα επίπεδα , διοίκηση ή οικονομία , χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Μέσον - μέσον - μέσον ! ''
Γι αυτό και η νέα γενιά κάποια στιγμή θα τους ρίξει μπόλικο σάλιο! Μακάρι !
Προσωπικά εκφράζω την μεγάλη οργή και απογοήτευσή μου για αυτό το θλιβερό γεγονός που εξευτελίζει τους θεσμούς και αποτελεί για τους μαθητές μας κοροϊδία και εξευτελισμό του αγώνα τους για μόρφωση, πρόοδο, αξιοκρατία και δικαιοσύνη !
Θα μου πείτε : '' μόνο αυτό είναι ;''

Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Re: Ανακοίνωση βαθμολογιών - 2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos »

Ωραία ! Αυτό είναι πρωτάκουστο για εμένα...
Χρήστος Κυριαζής
hsiodos
Διευθύνον Μέλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hsiodos »

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.
Και σε μας από χθες έρχονται παιδιά με τους βαθμούς για να δούμε τα μόρια κλπ.
Αφού τα πράγματα είναι έτσι και το ξέρουν-οι ιθύνοντες- δεν καταλαβαίνω γιατί οι βαθμοί δεν ανακοινώνονται πχ στην ιστοσελίδα του υπουργείου ώστε κάθε μαθητής με τον κωδικό του να μπορεί να τους δει , μέχρι να αναρτηθούν και στα λύκεια.

Γιώργος
Γιώργος Ροδόπουλος
zorba_the_freak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zorba_the_freak »

hsiodos έγραψε:... δεν καταλαβαίνω γιατί οι βαθμοί δεν ανακοινώνονται πχ στην ιστοσελίδα του υπουργείου ώστε κάθε μαθητής με τον κωδικό του να μπορεί να τους δει , μέχρι να αναρτηθούν και στα λύκεια.

Γιώργος
Μα για να διαιωνίζεται το σύστημα!
Άβαταρ μέλους
GiannisL

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisL »

Μήπως θα έπρεπε αυτές οι καταγγελίες να αποκτήσουν και ονοματεπωνυμο;
Γιάννης
dimitris pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitris pap »

Εγώ να ρωτήσω κάτι... επειδή όντως έτσι έχει η κατάσταση!
Αφού έχουν συνταχθεί εδώ και 2-3 μέρες ΟΛΕΣ οι βαθμολογίες γιατί δεν ανακοινώνονται επισήμως?
space123

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από space123 »

Ωραίο είναι,φίλε Μπάμπη και φίλοι συνάδελφοι,να έχεις ένα υπουργείο να το ...σιχτιρίζεις κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στραβό και ανάποδο!!!
Ας αναρωτηθούμε όμως...ποιός έχει πρόσβαση στούς βαθμούς των παιδιών,πριν αυτοί ανακοινωθούν επίσημα?Οι επιτροπές των βαθμολογικών κέντρων αποτελούνται από συναδέλφους και όχι από υπουργούς,φίλοι μου.Αρα κάποιοι εξ ημών ενδίδουμε σε πιέσεις ή φιλικές παρακλήσεις κάποιων άλλων ,πάλι εξ ημών.Γιαυτό και τα φροντιστήρια μαθαίνουν,καμμιά φορά και ερήμην των παιδιών (εδώ χρησιμοποιώ το παράδειγμά σου) τους βαθμούς των πελατών τους.Τώρα ,αν ενδιαφερθεί και κανένας ψηλότερα ιστάμενος για κάποιο παιδάκι ,πάλι κάποιος εξ ημών θα ενδώσει ή του βαθμολογικού ή της μηχανοργάνωσης.Μη ξεχνάμε ότι η καλή συμπεριφορά,εκτός των άλλων,εξασφαλίζει τον επίζηλο τίτλο του συντονιστή και για την επόμενη χρονιά!!Εχετε παρατηρήσει πόσοι εξ αυτών τείνουν να μονιμοποιηθούν στην θέση αυτοί,όχι γιατί το θέλουν ή το επιδιώκουν οι ίδιοι αλλά γιατί, κατά ένα περίεργο τρόπο, η πατρίς δεν βρίσκει άλλους το ίδιο ικανούς.
Ωραίο είναι να έχεις ένα υπουργείο να το βρίζεις και να το φτύνεις...έτσι ξεσπάει και εκτονώνεται και ο λαός,ήσυχος πια πως άλλοι φταίνε.
Μήπως ,όμως,αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να τον χειραγωγείς,δια της κολακείας,με αποτέλεσμα να μην κάνει αυτή η χώρα ρούπι μπροστά!!
Τέλος ,ας σκεφτούμε.Ολοι ζητάμε να προχωρούν οι άξιοι ,να επιλέγονται οι άξιοι για ηγετικές θέσεις όπως:σύμβουλοι, διευθυντές,θεματοδότες συντονιστές κλπ.
Σύμφωνοι αλλά πώς?
Ποιός από εμάς έχει αξιολογηθεί με οποιοδήποτε τρόπο από το 1982 και μετά?Αγαπητοί συνάδελφοι,αξιοκρατία χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει.Ο γράφων το φωνάζει αυτό από το 1985(νόμος 1566) δεχόμενος πυρά από πολλές κατευθύνσεις.Το φωνάζω και τώρα,ευρισκόμενος μισό βήμα πριν την έξοδο προς την σύνταξη,για να το ακούσουν οι νέοι.Οι άξιοι,οι εραστές της παιδείας δεν φοβούνται την αξιολόγηση ,την αποζητούν,γιατί μόνο μέσω αυτής δικαιώνονται.
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Λαζαρίδης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χρήστος Λαζαρίδης »

Κύριε Γεωργα
Ανήκω στον φροντιστηριακό χώρο. Μένω έκπληκτος από την τοποθέτησή σας!
Έκανα αρκετά χρόνια να μάθω (να παραδεχθώ), ότι και στον δημόσιο χώρο υπάρχουν άριστοι εκπαιδευτικοί.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου το επιβεβαιώσατε.
Με εκτίμηση
Χρήστος Λαζαρίδης
Ο ηλίθιος είναι αήττητος
Άβαταρ μέλους
GiannisL

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisL »

Θα το ξαναπώ, καλή η γκρίνια καιτο φτύσιμο αλλά για να μην βρίσκόμαστε κάθε χρόνο στην ίδια θέση όλες αυτές οι καταγγελίες πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο.
Ποιος που πότε Ποιός μαθητής ήξερε και πόθεν ήξερε
Γιάννης
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ »

Αγαπητέ Γιάννη
Αυτή τη στιγμή , το μισό Ηράκλειο (Κρήτης) ξέρει τους βαθμούς του και το άλλο μισό περιμένει αύριο τις ανακοινώσεις .
Αν κάποιος βρεθεί στη θέση του υποψήφιου (όπως ο γυιός μου) να περιμένει υπομονετικά το αύριο , χωρίς να χρησιμοποιεί γνωριμίες, ας φανταστούμε πως διαπαιδαγωγείται από αυτό το σαθρό σύστημα εξουσίας.
Αν επιπλέον είναι γονιός ο οποίος βλέπει την αγωνία του παιδιού του και δεν μπορεί να βοηθήσει , φανταστείτε πως νοιώθει αυτή τη στιγμή.
Αυτό που ακόμα δεν ειπώθηκε είναι ότι αύριο πολλά σχολεία (και το δικό μου -επαρχιακό Λύκειο) την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα δίνουν ενδοσχολικα εξετάσεις σε μαθήματα της Γ Λυκείου.
Αυτά τα παιδιά ποιός τα σκέφτηκε;Ποιός και με τι καρδιά θα τα επιτηρεί;
Σε όλα τα παιδιά , σε όλους τους γονείς εύχομαι καλά αποτελέσματα.
Μία νύχτα είναι θα περάσει.
Άβαταρ μέλους
lonis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonis »

Μία σύντομη παρέμβαση, μετά τη φετινή εμπειρία του βαθμολογικού από τη μεριά της γραμματείας:

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου, δόθηκαν, δι 'αντιπροσώπου, στο υπουργείο από όλα τα βαθμολογικά της χώρας οι δισκέτες με τις βαθμολογίες της δεύτερης παρτίδας μαθημάτων - από το βαθμολογικό των Σερρών όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης και ο ΑΟΘ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο αντιπρόσωπος παρέλαβε από το Υπουργείο εκτυπωμένες τις καταστάσεις βαθμολογίας (φυσούνες) για τα μαθήματα αυτά και τις μετέφερε στο βαθμολογικό κέντρο.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 16 Ιουνίου, έγινε σε κάθε βαθμολογικό κέντρο έλεγχος των καταστάσεων αυτών. Όπερ σημαίνει: Ανοίγονται όλα τα τετράδια των μαθητών - από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα αποκόματα, τα οποία στέλνονται στα σχολεία - και αντιπαραβάλονται ένα-ένα με τη φυσούνα. Ελέγχονται: όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, βαθμοί πρώτου - δεύτερου βαθμολογητή και αναβαθμολογητή, αν υπήρξε τέτοιος. Ένα - ένα, λοιπόν, 4000 γραπτά (στην πρώτη δόση, είχαμε 8300 γραπτά, αναφέρομαι στις Σέρρες). Αν προκύψουν διαφορές ή λάθη, ενημερώνεται η Μηχανογράφηση του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση, οι βαθμοί ήταν ελεγμένοι το βράδυ της Τρίτης. Η συνέχεια της διαδικασίας είναι η εξής:

Τετάρτη 17 Ιουνίου, χθες δηλαδή, τοποθετήθηκαν, σε χωριστούς φακέλους για κάθε σχολείο, τα αποκόματα των τετραδίων μαζί με καταστάσεις βαθμολογίας, ανά μάθημα. Σε ένα μεγάλο φάκελο - δέμα τοποθετούνται όλοι αυτοί οι φάκελοι, ανά σχολείο. Σε ενα-δυο-τρία μεγάλα σακιά, τοποθετούνται αυτά τα δέματα των σχολείων, ανά νομό (ένα βαθμολογικό μπορεί να βαθμολογεί γραπτά από έναν, δύο ή τρεις διαφορετικούς νομούς).

Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, παρέλαβαν εκπρόσωποι (των νομών που βαθμολογήθηκαν γραπτά), από όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τα σακιά που προανέφερα και τα μετέφεραν στα πάτρια εδάφη. Τη συνέχεια την ξέρετε. Αύριο, όταν ανοίξουν τα σχολεία τους φακέλους, στα βαθμολογικα θα βρίσκεται πάλι η γραμματεία, για να απαντήσει σε κάθε τυχόν ερώτημα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι, ότι όλη αυτή η χρονοβόρα διαδικασία, που φαίνεται εν πρώτοις άκρως γραφειοκρατική, είναι πλήρης ουσίας. Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων και αυτό επιτυγχάνεται, αφού υπάρχουν πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας. Θα σας περιγράψω στην πρώτη ευκαιρία τα λάθη που γίνονται από την στιγμή που πιάνει το άδειο τετράδιο στα χέρια του ο μαθητής μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και θα απορείτε.

Τώρα, πώς διαρρέουν οι βαθμοί; Ένας τρόπος είναι από το βαθμολογικό: Έχω έναν γνωστό στη γραμματεία ή στο τμήμα καταχώρισης των βαθμών του τάδε βαθμολογικού, όπου βαθμολογούνται τα γραπτά του παιδιού μου και τον ρωτάω. Εναπόκειται στον πατριωτισμό του να μου πει ή όχι. Εμένα δε με ρώτησε κανείς αλλά αυτό αν θέλετε το πιστεύετε :). Ο δεύτερος και μάλλον πιο διαδεδομένος είναι μέσω του υπουργείου, που έχει συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία. Με μια πρώτη εκτίμηση, θα έλεγα ότι είναι κρίμα, η κατακλείδα ενός τόσο καλά προστατευμένου μηχανισμού να είναι η διαρροή των βαθμών. Με μια δεύτερη, όμως, στην Ελλάδα ζούμε και μας αρέσει να αυτοξεφτιλιζόμαστε.

Καλά αποτελέσματα στους μαθητές σας και στα παιδιά της λέσχης που έδιναν φέτος. Θα βγούμε για ποτό με το Θωμά και τον έστησα ήδη. Ας χαλαρώσουμε όλοι.

Λεωνίδας Θαρραλίδης.
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος »

space123 έγραψε:(...) Αγαπητοί συνάδελφοι,αξιοκρατία χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει. (...). Οι άξιοι,οι εραστές της παιδείας δεν φοβούνται την αξιολόγηση ,την αποζητούν,γιατί μόνο μέσω αυτής δικαιώνονται.ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
Έστω η πρόταση p: "Στην Ελλάδα δημιουργείται αξιοκρατικός, αμερόληπτος μηχανισμός αξιολόγησης, στελεχωμένος από ανθρώπους ανεπηρέαστους από "γνωριμίες", έξωθεν επεμβάσεις, κομματικές παρεμβάσεις, γλυψίματα, δωροδοκίες κ.α."

και η πρόταση q: "Η αξιολόγηση πετυχαίνει και πλέον η εκπαίδευση λειτουργεί σε ιδανικές συνθήκες".

Η έκφραση p => q είναι:
Α. Πρόταση αληθής
Β. Πρόταση ψευδής
Γ. Προτασιακός τύπος, δίχως μοναδική τιμή αλήθειας.
Δ. Αποτελείται από λέξεις δίχως σύνδεση μεταξύ τους και δίχως νόημα (στην Ελλάδα).

Αγαπητέ Γιάννη, επειδή φανατικοί υπέρμαχοι μιας θολής και απροσδιόριστης "αξιολόγησης" είναι οι ίδιοι οι κρατούντες, που είναι πρωταθλητές της διαφθοράς και του μηχανισμού διαιώνισης της εξουσίας τους, φοβόμαστε ότι η δήθεν "αξιολόγηση" θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα όπλο στα χέρια τους, με το οποίο θα καλύψουν θεσμικά πιο έντονα φαινόμενα αναξιοκρατίας, όπου τα προσπεράσματα και η πλήρωση θέσεων θα γίνεται υπό τον μανδύα των "αποτελεσμάτων της αξιολόγησης τους".

Δίχως να υπερασπίζομαι την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο μας, η άποψή μου είναι: Αν και όταν πετύχουμε να θεσμοθετήσουμε μια "αξιολόγηση" συμβατή με τις αγνές προθέσεις πολλών (υμών και ημών!), για τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας μας, με χαρά να συζητήσουμε. Μέχρι τότε, θα τους ακούμε καχύποπτα και θα προστατεύουμε τις ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν.

Γιώργος Ρίζος

Υ.Γ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω! Κάνουν κάποιοι τόση φασαρία (και υποχρεώνονται σε βουλευτές κ.α.) γιατί; Για να μάθουν τους βαθμούς 1-2 μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση! Έλεος!
paganini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paganini »

19.549 με ατοφια 100αρια σε μαθηματικα γενικης και κατευθυνσης. Να ευχαριστησω το site και τους ανθρωπους του για την οση-οποια βοηθεια μου παρειχαν.
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou »

paganini έγραψε:100αρια σε μαθηματικα γενικης και κατευθυνσης
Θερμά συγχαρητήρια.
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl »

paganini έγραψε:19.549 με ατοφια 100αρια σε μαθηματικα γενικης και κατευθυνσης. Να ευχαριστησω το site και τους ανθρωπους του για την οση-οποια βοηθεια μου παρειχαν.
Συγχαρητήρια κα καλή συνέχεια

Σαν μίνι γκάλοπ, στο δικό μου σχολείο ο καλύτερος μαθητής συγκέντρωσε 19848 μόρια με 20 παντού εκτός τους Η/Υ 19,9 και την έκθεση 18,3

Αστρονομικά - μυθικά νούμερα...Είμαι περίεργος, να δω που θα φτάσουν οι βάσεις σχολών σαν τις ΣΑΣ ΣΜΑ ιατρική αθηνών-θεσ/νικης κτλ
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos »

Mπράβο σε όλα τα παιδιά, για τους κόπους , τα ξενύχτια και την προσήλωσή τους!
Και πάντα υγεία και τύχη στο δρόμο τους !
Χρήστος Κυριαζής
dimitris pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitris pap »

mathxl έγραψε: Σαν μίνι γκάλοπ, στο δικό μου σχολείο ο καλύτερος μαθητής συγκέντρωσε 19848 μόρια με 20 παντού εκτός τους Η/Υ 19,9 και την έκθεση 18,3
Kι εγώ έχω ήδη ακούσεις από γνωστούς μου βαθμούς όπως: 19930, 19920, 19870, 19840, 19600 κ άλλα... :? γενικώς έχουν δοθεί πολλοί υψηλοί βαθμοί, ως αποτέλεσμα των "εύκολων και βατών θεμάτων" στα περισσότερα μαθήματα... και απορώ κι εγώ πού θα φτάσουν οι βάσεις
space123

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από space123 »

Αγαπητέ Γιώργο Ρίζο,
θα χαρακτήριζα χωρίς δισταγμό ως πρόταση αληθή την συνεπαγωγή που έφτιαξες (αν και είναι αρμοδιότερος για τούτο ο φίλτατος Αντωνης Κυριακόπουλος).Αυτό που,ενδεχομένως,δημιουργεί μια δυσκολία είναι ο όρος "ιδανικές συνθήκες',ο οποίος ταιριάζει περισσότερο σε συνθήκες εργαστηρίου και όχι σε κοινωνία ανθρώπων.Ας αντικαταστήσουμε,λοιπόν,αυτό τον όρο με τον 'καλλίτερες συνθήκες' για να έχουμε μία ,κατά την άποψή μου,αληθή πρόταση και ας αφήσουμε τις ιδανικές συνθήκες να είναι το ΟΡΑΜΑ μας ή καλλίτερα το ΟΡΙΟ των αγώνων και των προσπαθειών μας.Εξ άλλου είναι πιό αισιόδοξο να παλεύεις να κάνεις τις καλές συνθήκες καλλίτερες,παρά να αγωνίζεσαι να βγάλεις το καφάλι σου από το τέλμα.
Πάρε ,για παράδειγμα,την επιλογή ενός διευθυντή λυκείου.Αυτός ο άνθρωπος καλείται να διευθύνει ένα προσωπικό 30 επιστημόνων και 2-3 εκατοντάδες παιδικές ψυχές σε εξόχως κρίσιμη ηλικία και η επιλογή του δεν μπορεί να αφήνεται στην ευτυχή συγκυρία ή ακόμη χειρότερα στην ευτυχή "γνωριμία' ή, για να προκαλέσω λίγο,γιατί έχει ένα άσχετο μεταπτυχιακό!!!.
Γκρίνια θα μου πείς,αλλά πρόταση?
Πιστεύω ότι μια τέτοια θέση καταλαμβάνεται από εναν άνθρωπο ο οποίος, έχει ενα καλό φάκελο αξιολογήσεων για την μέχρι τότε πορεία και δράση του και αφού πρώτα δεχθεί να περάσει ένα, τουλάχιστον ετήσιο, σχολείο στο οποίο, θα διδαχθεί βασικά αντικείμενα για το εργο που καλείται να αναλάβει και από το οποίο θα αποφοιτήσει με επιτυχία, μετά από σκληρές εξετάσεις.
Για να κλείσω,Γιώργο,λέω και τούτο.Είμαστε μαζύ.Σέβομαι και κατανοώ τον προβληματισμό σου.Είναι και δικός μου σε μεγάλο βαθμό.Πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις:Ποιός αξιολογεί,Πώς αξιολογεί,Τί αξιολογεί.Πιστεύω ότι μπορούμε να βρόυμε τις απαντήσεις,όλοι μαζύ,ως εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ) και να βγούμε μπροστά από τους κρατουντες,για τις προθέσεις των οποίων δεν διαφωνούμε,να παίξουμε το ρόλο μας, ως δάσκαλοι,δείχνοντας για άλλη μια φορά τον δρόμο.Και μια ερώτηση τελευταία.Πιστεύει κανείς ότι αν δεν βόλευε τους κρατούντες η απουσία αξιολόγησης,θα μας άφηναν 30 χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτα?

Μια λέξη για τον Χρήστο,ελπίζω να την διαβάσει.Σ'ευχαριστώ Χρήστο,νάσαι καλά!Αλλη μια μεγάλη συζήτηση αυτή:Καθηγητές δημοσίου-Καθηγητές φροντηστηρίου...Όποιος νοιώθει ΔΑΣΚΑΛΟΣ, Χρήστο μου,ξέρει ότι δεν τελειώνει ποτέ η προσπάθεια,βρίσκεται σε διαρκει αγώνα και αγωνία και αναζήτηση, γιατι, μέσα στην ψυχή του, αισθάνεται παντα δυό παιδικά μάτια ορθάνοιχτα να τον κοιτουν με προσδοκία.
Με εκτίμηση.
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

Για να κλείσω το θέμα με τις διαρροές κλπ.
α) Οι συνάδελφοι και οι πρόεδροι των Βαθμολογικών κέντρων δεν αφήνουν να διαρεύσει ούτε ένας βαθμός !Έχω τύχει μπροστά σε πολλές συζητήσεις - τηλεφωνήματα που υπουργοί ή βουλευτές με παιδιά υποψήφιο ζητούσαν από τον πρόεδρο να δώσει βαθμούς και τους αρνήθηκε με έμφαση. Εϊμαι βέβαιος ότι από τη διαδικασία διόρθωσης και καταχώρησης δεν φεύγουν βαθμοί. Και όσοι έχουν δώσει, αν το έχουν κάνει, πρέπει να γνωρίζουν ότι ακυρώνουν το ρόλο τους και διαιωνίζουν τη διαπλοκή.
β) Οι βαθμοί που διαρρέουν δίνονται από βουλευτικά - υπουργικά γραφεία. Αυτό είναι εντελώς βέβαιο. Το λένε οι ίδιοι οι γονείς ! Επομένως οι βαθμοί δίνονται με όλη τη βάση από του υπουργείο παιδείας προς υμετέρους υπουργούς ή βουλευτές και αυτοί με τη σειρά τους τους δίνουν και σε κάνένα φίλο άλλου κόμματος για να τηρούμε και το μέλλον(= σήμερα σου τους δίνω εγώ , αύριο μου τους δίνει εσύ !). Ας μην γελιόμαστε ! Οι πολιτικοί σκέφτονται πονηρά : αφού εμείς από τα βαθμολογικά κέντρα δεν δίνουμε σε αυτούς και στα γραφεία τους τους βαθμούς (εξυπηρέτηση πελατειακή δηλαδή) , εκείνοι θα τους πάρουν από το υπουργείο επίσημα 3 μέρες πριν και θα εξυπηρετήσουν τους κομματικούς πελάτους τους και μέσα από αυτούς και τους άλλους. Επομένως για το λαό ''καλοί '' είναι οι βουλευτές και το υπουργείο που δίνει τέλος στην αγωνία ορισμένων παιδιών και ''κακοί '' είναι οι καθηγητές και τα ΒΚ που συστήνουν στους μαθητές και στους γονείς να περιμένουν την επίσημη έκδοση - ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Δυστυχώς έτσι είναι !

Τον φίλο μου space123 που τόσο εκτιμώ , θα τον πείσω σε κάποια μας συνάντηση ότι για την πρόωρη παράνομη διανομή των βαθμών δεν φταίει ούτε η αξιολόγηση ούτε οι συνάδελφοι απο τα ΒΚ παρά μόνο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και η περιφρόνηση που δείχνει στους εκπαιδευτικούς και στις εκπαιδευτικές διαδικασίες όλα τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά φέτος το κακό παραέγινε !!!

Το θέμα της αξιολόγησης είναι καλό, συμφωνώ με αυτήν , αλλά ποιος θα την κάνει και με τι μέσα ; Αν μπουν σωστά κριτήρια, όπως πχ ότι εκτός από τα τυπικά προσόντα(μεταπτυχιακά κλπ), ο υποψήφιος αξιολογητής πρέπει να έχει διδάξει χωρίς διακοπή ή αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες ή πολιτικά γραφεία κλπ 20 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκ/ση και από αυτά τουλάχιστον τα 10 να είναι σε Λύκεια, τότε εγώ είμαι από τώρα απόλυτα σύμφωνος με μια μορφή αξιολόγησης που θα προάγει την παιδεία και τα περιορίζει στο ελάχιστο την αναξιοκρατία.

Αλλά μια αξιολόγηση με φυτευτούς - κομματικούς αξιολογητές, επειδή έχουν ένα μεταπτυχιακό στη διδακτική ή αλλού και έχουν να διδάξουν 10 χρόνια επειδή έτρεχαν στην Ευρώπη για άλλες δουλειές - καταλαβαίνουν όσοι ξέρουν - όχι μόνο δεν τη θέλω, αλλά θα την πολεμήσω με όσα μέσα διαθέτω, διότι θα κάνει μεγάλο κακό στην πατρίδα.
Αλλά το θέμα της αξιολόγησης ας το κουβεντιάσουμε άλλη φορά και με χαμηλότερη θερμοκρασία !
Νάχετε μια καλή μέρα -
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες