(α)

(β)

Συντονιστής: Παύλος Μαραγκουδάκης
, αφού
και
, αφού
. Άρα,
.Ας την δυσκολέψω μετά την λύση του Γιώργου, που δείχνειΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Να συγκριθούν οι αριθμοί:
(β)
.
.Εμένα με δυσκόλεψε ! (Περιμένω μια λύση πολύ πιο απλή από τη δικιά μου )Mihalis_Lambrou έγραψε:Ας την δυσκολέψω μετά την λύση του Γιώργου, που δείχνειΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Να συγκριθούν οι αριθμοί:
(β).
Δείξτε.
Φιλικά,
Μιχάλης
.
το οποίο ισχύει αφού
.
δηλ ότι
(*) , αλλά άντε θα δείξω κάτι πιο ισχυρό .
αρκεί να δείξω ότι
ή
ή
όμως 
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος που αποφεύγει τις κακοτοπιές, δεδομένου ότι τα δύο μέλη (της αριστερής ανισότητας) είναι σχεδόν ίσα.irakleios έγραψε: <...>
Εμένα με δυσκόλεψε ! (Περιμένω μια λύση πολύ πιο απλή από τη δικιά μου )
Αυτές οι φράσεις σας(τις σημείωσα με κόκκινο) περιγράφουν ακριβώς αυτά που βίωσα καθώς την έλυνα ! Και να φανταστεί κανείς ότι την ξεκίνησα ...ελαφρά τη καρδίαMihalis_Lambrou έγραψε:Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος που αποφεύγει τις κακοτοπιές, δεδομένου ότι τα δύο μέλη (της αριστερής ανισότητας) είναι σχεδόν ίσα.irakleios έγραψε: <...>
Εμένα με δυσκόλεψε ! (Περιμένω μια λύση πολύ πιο απλή από τη δικιά μου )
Κάθε "μικρή" μείωση στα νούμερα, συχνότατα αποδεικνύεται στο τέλος "κακή επιλογή". Πρέπει να κάνει κανείς "πολύ ντελικάτες" εκτιμήσεις σε κάθε βήμα.
Πάντως, όταν την κατασκεύαζα, αντιμετώπισα ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες... Γι' αυτό και την έβαλα στο φόρουμ.![]()
Ευχαριστώ που ασχολήθηκες.![]()
Φιλικά,
Μιχάλης
αφού αρκεί να δείξουμε ότι
το οποίο το προχωράμε με τον τρόπο που έδειξα πιο πάνω.Kι εγώ "ελαφρά τη καρδία" την ξεκίνησα και κατέληξα με "κόκκινο το μέτωπο"irakleios έγραψε: Και να φανταστεί κανείς ότι την ξεκίνησα ...ελαφρά τη καρδία.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης