(Aν γίνεται λίγο αναλυτικά)Ευχαριστώ..

και
είναι ο προτασιακός τύπος
τότε:
λέει ότι για κάθε πραγματικό αριθμό χ, υπάρχει πραγματικός αριθμός y που να είναι μεγαλύτερος του χ. Αυτή η πρόταση είναι σωστή. (Π.χ. μπορούμε να πάρουμε
.)
λέει ότι υπάρχει πραγματικός χ ο οποίος είναι μικρότερος από κάθε πραγματικό αριθμό y. Αυτή η πρόταση είναι λάθος. (Π.χ. ο χ δεν είναι μικρότερος του χ.)
και
τότε η ισοδυναμία ισχύει.]Δημήτρη, όντως, εχθές ο Μπάμπης Στεργίου είχε δώσει μιά σωστή απάντηση, τήν οποία - δέν γνωρίζω τόν λόγο - διέγραψε ο ίδιος σήμερα τό πρωί.Demetres έγραψε:Είχε βάλει χθες ο Μπάμπης Στεργίου μια απάντηση η οποία νομίζω ήταν σωστή. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε. ...

(y μητέρα του x). Πρόταση αληθής.
(y μητέρα του x). Πρόταση ψευδής.Αντώνη, νομίζω στο αντιπαράδειγμα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον Αδάμ και την Εύα!Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Δημήτρη, σωστά δεν ισχύει η ισοδυναμία. Ένα αντιπαράδειγμα που το έλεγα πριν πολλά χρόνια στους μαθητές μου, είναι το εξής:
Ονομάζουμε Α το σύνολο των ανθρώπων. Έχουμε:
•(y μητέρα του x). Πρόταση αληθής.
•(y μητέρα του x). Πρόταση ψευδής.
Παιδιά, sorry !Demetres έγραψε:Είχε βάλει χθες ο Μπάμπης Στεργίου μια απάντηση η οποία νομίζω ήταν σωστή. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε. Ανκαι
τότε:
H πρότασηλέει ότι για κάθε πραγματικό αριθμό χ, υπάρχει πραγματικός αριθμός y που να είναι μεγαλύτερος του χ. Αυτή η πρόταση είναι σωστή. (Π.χ. μπορούμε να πάρουμε
.)
H πρότασηλέει ότι υπάρχει πραγματικός χ ο οποίος είναι μικρότερος από κάθε πραγματικό αριθμό y. Αυτή η πρόταση είναι λάθος. (Π.χ. ο χ δεν είναι μικρότερος του χ.)
Άρα δεν ισχύει πάντα η ισοδυναμία. Ελπίζω να βοήθησα.
[Για συγκεκριμένα X και P η ισοδυναμία μπορεί να ισχύει. Π.χ. ανκαι
τότε η ισοδυναμία ισχύει.]
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης