Νέα Ύλη

Συντονιστής: xr.tsif

aris02

Νέα Ύλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aris02 »

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν πληροφορίες για την ύλη των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας για τη νέα χρονιά
Ευχαριστώ
prwtonio

Re: Νέα Ύλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prwtonio »

Πράγματι, σε λίγες βδομάδες θα ξεκινήσει η προετοιμασία στα μαθηματικά γενικής παιδείας (για τους λιγοστούς που θα το επιλέξουν). Οι μαθητές αυτοί ήδη έχουν διδαχθεί το κεφάλαιο των πιθανοτήτων (χωρίς τον αξιωματικό ορισμό βέβαια) στην Α Λυκείου. Αν έχει κανείς ενημερωθεί για τροποποιήσεις στην ύλη ας μας ενημερώσει.
Ηλίας Θ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηλίας Θ. »

Την περασμένη Τρίτη τηλεφώνησα στο Υπουργείο. Μου είπαν το αμίμητο "Θα γνωρίζετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου"!!!!!
Ευτυχώς μετά τηλεφώνησα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ( ή όπως αλλιώς ονομάζουν το νέο Π.Ι.) και μου είπαν ότι μέχρι τις 10/6 θα έχουν βγάλει ανακοίνωση...
prwtonio

Ευχαριστω πολύ Ηλία
hrstav59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hrstav59 »

prwtonio έγραψε:Ευχαριστω πολύ Ηλία
Μια που σήμερα εχουμε 10-6-2013 , μήπως κάποιος συνάδελφος 'εχει καλύτερη ενημέρωση απο το παιδαγωγικό ινστιτουτο,. σχετικά με την ύλη των μαθηματικών γενικής παιδείας?
prwtonio

Τις τελευταίες μέρες ο υπουργός κάνει λόγο για τέσσερα μαθήματα αντί για έξι. Αυτό θα ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά; Τι ανοργανωσιά είναι αυτή!
propaid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από propaid »

Ανακοίνωσε ο υπουργός το πρωί στον ΑΝΤ1 τα 4 μαθήματα αντί για τα 6.
Γιάννης Στάμου
merkon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από merkon »

Τα 4 μαθήματα που ανακοίνωσε ο υπουργός θα αφορούν την φετινή Γ' Λυκείου;
Μήπως έχει κανείς καμία πληροφόρηση;Αν και ούτε στο υπουργείο πιστεύω να γνωρίζουν ακόμα τι θα κάνουν...
perpant

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perpant »

Σε εφημερίδα διάβασα σήμερα, ότι τα 4 μαθήματα θα είναι για αυτούς που το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τη Γ Γυμνασίου. Χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις για κατευθύνσεις, μαθήματα και οτιδήποτε άλλο.
Παντούλας Περικλής
Ηλίας Θ.

Επανέρχομαι. Την Τρίτη πήρα τηλέφωνο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τους ρώτησα τι προγραμματισμός υπάρχει και μου απήντησαν ότι εκείνοι έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους στο Υπ. Παιδείας αλλά δεν μπορούν να μου τις πουν (λογικό). Άρα πρέπει να ρωτήσω στο υπουργείο. Πάντως με μία δυσκολία στην φωνή, μου είπε ο άνθρωπος ότι "μάλλον δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι" !!!!
Κατόπιν αυτού, έστειλα email στο Υπ. Παιδείας, το οποίο μου απήντησε μετά από δύο μόνο ώρες (!!) δίνοντάς μου ένα τηλέφωνο, ώστε να απευθυνθώ εκεί.
Η τελική απάντηση είναι: "Ξαναπάρτε μας την επόμενη Τετάρτη. Τότε θα έχουμε κάτι να σας πούμε"

Η ταχύτητα και η προνοητικότητά-προγραμματισμός τους τσακίζει κόκκαλα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ηλίας Θ. την Σάβ Ιούλ 06, 2013 9:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nik21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik21 »

Άρα, εν αναμονή... ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

Σύμφωνα και με δικές μου πληροφορίες κατά 99% δεν θα αλλάξει τίποτα !

Ίσως μερικές οδηγίες για τη διαχείρηση του χρόνου και μόνο. Για την ιστορία να ξέρετε ότι έγινε και πρόταση να πάμε μέχρι τη δεσμευμένη πιθανότητα, αλλά μάλλον θα απορριφθεί.
Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξουν άνθρωποι λογικοί που να συνειδητοποιούν την κατάσταση σε όλη τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα, και να μην προκαλέσουν για

άλλη μια φορά τον κόσμο με παράλογες αποφάσεις και επέκταση της ύλης.Και εκτός αυτού, καλό είναι στην πρώτη Λυκείου η διδασκαλία των πιθανοτήτων να
γίνει μετά το κεφάλαιο των συναρτήσεων.Εύκολα και πρακτικά πράγματα, που δεν κοστίζουν τίποτα , αλλά λύνουν άλλα σοβαρά θέματα.

Μέσα στον Ιούλιο φαντάζομαι να έχει εκδοθεί επίσημη απάντηση που να αφορά τη Γ' Λυκείου.

Μπάμπης
Ηλίας Θ.

Χωρίς να έχω κάποιο νέο και κοιτώντας τα θέματα των δεσμών, ήθελα να πω πως αν δεν αλλάξει η ύλη, τότε κατά την άποψή μου χάνεται μία μεγάλη ευκαιρία.
Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να μπουν στην ύλη τα κεφάλαια Πίνακες- Γραμμικά Συστήματα. Είναι κάτι, σχετικά απλό ( τουλάχιστον όπως είναι στα σχολικά βιβλία ) και απολύτως χρήσιμο ! Επιπλέον τα έχουν έτοιμα.
Ποιο τμήμα του 5ου πεδίου ( τουλάχιστον ) δεν τα διδάσκει;
Τι θα πείραζε να μπουν τα παιδιά στο πνεύμα από τώρα;
Εξ' άλλου πιστεύω ακράδαντα ότι μεγαλώνοντας ( ελαφρά ) την ύλη θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από θέματα στριφνά-πολύπλοκα ή εν τέλη απλά που κρύβουν όμως την απλότητά τους πίσω από δαιδαλώδεις εκφωνήσεις και δεδομένα.
Κρίμα
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

Το σκεπτικό σου είναι καλό, το έχουμε συζητήσει και έχουμε συμφωνήσει με πολλούς φίλους συναδέλφους ότι η γραμμική δεν έπρεπε να λείπει από τα σχολικά μαθηματικά, αλλά το Υπουργείο δε σκέφτεται όπως εμείς !

Αλλά θα έρθουν άλλοι και θα πουν το ίδιο για τη στερεομετρία και πάει λέγοντας.Και η συνδυαστική που επίσης διδάσκεται σε όλες τις σχολές και σε όλο τον κόσμο , δεν είναι βασικότατο σχολικό κεφάλαιο ;

Γιατί να βάλει λοιπόν μόνο στα μαθηματικά ένα ακόμα κεφάλαιο, όπως και να λέγεται αυτό ; Θα ζητήσουν το ίδιο και θα έχουν δίκαιο και οι άλλες ειδικότητες. Μετά από αυτό, πρέπει να αλλάξει το σχολικό βιβλίο. Το να μοιράσει όλο το βιβλίο της κατεύθυνσης που έχει τους πίνακες, δεν είναι εύκολο και είναι λογικό.Το να προσθέσει το κεφάλαιο στο υπάρχον αυτό στο υπάρχον σχολικό , θέλει νέα σελιδοποίηση και κόπο.Αυτά τα πράγματα θέλουν αποφάσεις, υπογραφές, κόστος , διαγωνισμούς για την εκτύπωση, χαρτί τυπογραφίου κλπ, εκτός κι αν ...λεφτά υπάρχουν :) .Το Υπουργείο είναι πολύ δυσκίνητο με τέτοια θέματα.

Το πιο απλό , αν αλλάξει η ύλη, είναι να μπει συνδυαστική και δεσμευμένη πιθανότητα ; Ωραίες ενότητες και ας τρέξει μετά ο καθένας μας να φτιάξει θέματα για τις εξετάσεις !!!
Με τη συνδυαστική αρχίζει το χάος , ειδικά με μας στην Ελλάδα που τα πάντα τα θυσιάζουμε στο βωμό των εξετάσεων ! Ας αποφασίσουν όμως τελικά τι θα γίνει και μεις εδώ είμαστε να διδάξουμε τα ...πάντα ! Από συνδυαστική μέχρι κατανομή Poisson , μέχρι έλεγχο υποθέσεων και μέχρι ...ιδιοδιανύσματα !

Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε σε αυτό που χρόνια λέμε:

Ήθελε από την αρχή ένα καλό σχολικό βιβλίο και όχι αυτό .Ο καλός σχεδιασμός είναι το παν. Μπαλώματα και κόψε ράψε μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Ας ελπίσουμε ότι με το νέο λύκειο, αν υπάρξει σε τρία-τέσσερα χρόνια, θα γραφούν καλά , σωστά και πλήρη σχολικά βιβλία,σε όλα τα μαθήματα βέβαια. Αλλά δεν ακούω συζητήσεις και ζυμώσεις, οπότε φοβάμαι μήπως θεοποιηθεί η μέθοδος του copy-paste και θα πάμε προς τα πίσω, αντί για μπρος !

Καλό καλοκαίρι !
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 »

Εν αναμονή λοιπόν της υλης για τα μαθηματικά γενικής παιδείας... Πάντως έχουμε περάσει τα μέσα Ιουλίου και καμία σαφήνεια επί της ύλης του εν λόγω μαθήματος...
Οψόμεθα...
Χρήστος Λοΐζος
BILLVED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLVED »

καλημέρα υπάρχει κανένα νέο για την ύλη στη Γ΄ γενικής; ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

BILLVED έγραψε:καλημέρα υπάρχει κανένα νέο για την ύλη στη Γ΄ γενικής; ευχαριστώ!
Απόσο ξέρω κι εγώ, τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Χρήστος Λοΐζος
gbag

υλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbag »

Υπάρχει κάποια πληροφορία για την ύλη της γενικής παιδείας γ λυκείου.
Ευχαριστώ
Γιώργος Μπαγάνης

"An idea which can be used once is a trick. If it can be used more than once it becomes a method."
George Polya and Gabor Szego
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Re: υλη

gbag έγραψε:Υπάρχει κάποια πληροφορία για την ύλη της γενικής παιδείας γ λυκείου.
Ευχαριστώ
Δεν νομίζω Γιώργο ότι ακόμα έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, ούτε και ανεπισήμως βέβαια. Περιμένουμε και θα δούμε.
Εκτιμώ πάντως να μην έχουμε ηχηρές αλλαγές, το πολύ-πολύ να προσθέσουν κάποια ενότητα συνδυαστικής...
Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε σε αναμονή και συνεχή ενημέρωση.
Χρήστος Λοΐζος
batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 »

Πάντως αν περάσουν οι αλλαγές που διέρευσαν στον τύπο τις τελευταίες μέρες για το νέο σύστημα εισαγωγής, πιστεύω οτι θα ναι πιο εύκολο να μπεις στο πανεπιστήμιο μετά απο διάκριση στην ολυμπιάδα παρα απ το σχολείο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης