Απάντηση σε όσα έχουν γραφτεί :
Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αγαπητέ Χρήστο.
• Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει δικές του συμφωνίες ή να εισάγει δικά του σύμβολα στα μαθηματικά, εκτός αν το κάνει αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, οπότε δεν μας ενδιαφέρει. Τώρα, αν αυτά τα δημοσιεύει σε βιβλία ( οπότε , θέλει δεν θέλει, εκτίθεται στην κριτική των άλλων) οι συνάδελφοι μαθηματικοί θα τα απορρίψουν αμέσως. Το μόνο που θα πετύχει είναι να προκαλέσει σύγχυση στους μαθητές.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό . Το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρείται best seler για το λόγο αυτό νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το θέμα .
Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αγαπητέ papel.
• Η μεγαλύτερη ζημιά είναι εκείνη που γίνεται στους μαθητές, όταν τους μαθαίνουμε να εφαρμόζουν κανόνες σαν αυτόν που αναφέρει ο Χρήστος.
Εδώ νομίζω ότι με αδικείτε . Έχω ήδη γράψει ότι δεν αποδέχομαι το κείμενο του βιβλίου απλά το παρουσιάζω για συζήτηση . Το site απευθύνεται σε Μαθηματικούς αλλά και μαθητές που κρίνουν και σχολιάζουν όσα διαβάζουν εδώ χωρίς να τα αποδέχονται όλα . Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να μην αναφέρω την ύπαρξη αυτού του κειμένου ;
Α.Κυριακόπουλος έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να σου συστήσω να διαγράψεις το κείμενο που αναφέρεις,καθώς και όλες τις ασκήσεις που είναι γραμμένες με το πνεύμα αυτό, γιατί στα μαθηματικά δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα( θυμήσου τι έλεγε ένας άλλος συνάδελφος για τα κοινά σημεία δύο αντιστρόφων συναρτήσεων).
Δεν έχω ασκήσεις στο πνεύμα αυτό διότι αγνοούσα το θέμα . Μετά το μήνυμα του Μάκη έψαξα και βρήκα το κείμενο που μετέφερα .
Δε θεωρώ ότι διαγράφοντας το κείμενο θα λυθούν οι παρεξηγήσεις . Νομίζω ότι η άποψη του συναδέλφου για τα κοινά σημεία δύο αντίστροφων συναρτήσεων φιλοξενήθηκε και σε τεύχος του Ευκλείδη αλλά και σε άλλα μαθηματικά περιοδικά . Θα πρέπει δηλαδή να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα τεύχη για να μη δημιουργείται σύγχιση ;
Α.Κυριακόπουλος έγραψε:
Α.Κυριακόπουλος έγραψε:
Υ.Γ.2.Η επεξεργασία έγινε στο αρχικό μήνυμά μου, μετά την επεξεργασία που έκανε ο Χρήστος στο δικό του μήνυμα ( αλήθεια Χρήστο, γιατί το έκανες αυτό;)
Στο αρχικό μήνυμα που διαβάσατε ανέφερα το όνομα του συγγραφέα . Θεώρησα σωστό να το διαγράψω γιατί σκοπός μου δεν ήταν να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν.
Κλείνοντας : θεωρώ σωστό ότι πρέπει να μπαίνουν παρενθέσεις ...
Με σεβασμό , εκτίμηση και αγάπη
Έσβησα ένα σημείο του κειμένου διότι παρερμήνευσα τα γραφόμενα του Κ. Αντώνη