Γεια σας,
γνωρίζει κανείς κάποιο καλό πρόγραμμα που να τρέχει σε Ubuntu 12.04 (και να είναι free) που να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς λίγο πιο εξειδικευμένους. Για παράδειγμα θέλω να δω τη σειρά Fourier μιας δίκλαδης συνάρτησης.
Ευχαριστώ
Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu
Συντονιστής: polysot
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Re: Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu -και όχι μόνο.
Στα Ubuntu 12.04 -και όχι μόνο- "τρέχει" απρόσκοπτα το πάρα πολύ καλό πρόγραμμα Sage (που είναι open source - ελεύθερο )ckpapani έγραψε:..γνωρίζει κανείς κάποιο καλό πρόγραμμα που να τρέχει σε Ubuntu 12.04 (και να είναι free) που να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς λίγο πιο εξειδικευμένους. Για παράδειγμα θέλω να δω τη σειρά Fourier μιας δίκλαδης συνάρτησης. ..
Για τον υπολογισμό συντελεστών Fourier δίκλαδης συνάρτησης -που αναφέρεις- υπάρχει το Piecewise-defined Functions όπου έχει και παραδείγματα υπολογισμού συντελεστών Fourier.
Ελπίζω να βοήθησα.

Re: Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu
Είδα το sage αλλά δεν το εγκατέστησα ακόμη. Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις το GNU Octave. Αν το γνωρίζεις θα ήθελα μια γνώμη πριν εγκαταστήσω το sage...
Ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστώ πολύ
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Το Octave είναι πολύ απλό πρόγραμμα και κάνει λίγα στοιχειώδη. Ένα άλλο πολύ καλύτερο πρόγραμμα ( κι αυτό open source) είναι το Maxima, το οποίο μπορεί να το εγκαταστήσει κανείς εύκολα σε Linux.
Παρότι το Maxima κάνει πολλά -και δύσκολα- νομίζω ότι δεν είναι τόσο καλό όσο το Sage.
Παρότι το Maxima κάνει πολλά -και δύσκολα- νομίζω ότι δεν είναι τόσο καλό όσο το Sage.

- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
To Sage περιλαμβάνει πολλά πακέτα και όχι μόνο δυνατότητες matlab ή mathematica. Έχει επίσης δυνατότητες CAS, Στατιστικών πακέτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και Online με δωρεάν εγγραφή στο http://www.sagemath.org/ . Μπορείς να βρεις σχειτική συζήτηση και οδηγίες εγκατάστασης εδώ. Πάντως το maxima που αναφέρει ο Γρηγόρης είναι αρκετά καλή εκδοχή (open) αντί του mathematica. Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις και ποια είναι η ανάγκη σου.grigkost έγραψε:Το Octave είναι πολύ απλό πρόγραμμα και κάνει λίγα στοιχειώδη. Ένα άλλο πολύ καλύτερο πρόγραμμα ( κι αυτό open source) είναι το Maxima, το οποίο μπορεί να το εγκαταστήσει κανείς εύκολα σε Linux.
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης