Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu

Συντονιστής: polysot

ckpapani

Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ckpapani »

Γεια σας,

γνωρίζει κανείς κάποιο καλό πρόγραμμα που να τρέχει σε Ubuntu 12.04 (και να είναι free) που να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς λίγο πιο εξειδικευμένους. Για παράδειγμα θέλω να δω τη σειρά Fourier μιας δίκλαδης συνάρτησης.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu -και όχι μόνο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost »

ckpapani έγραψε:..γνωρίζει κανείς κάποιο καλό πρόγραμμα που να τρέχει σε Ubuntu 12.04 (και να είναι free) που να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς λίγο πιο εξειδικευμένους. Για παράδειγμα θέλω να δω τη σειρά Fourier μιας δίκλαδης συνάρτησης. ..
Στα Ubuntu 12.04 -και όχι μόνο- "τρέχει" απρόσκοπτα το πάρα πολύ καλό πρόγραμμα Sage (που είναι open source - ελεύθερο )

Για τον υπολογισμό συντελεστών Fourier δίκλαδης συνάρτησης -που αναφέρεις- υπάρχει το Piecewise-defined Functions όπου έχει και παραδείγματα υπολογισμού συντελεστών Fourier.

Ελπίζω να βοήθησα.
{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
ckpapani

Re: Πρόγραμμα Μαθηματικών σε Ubuntu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ckpapani »

Είδα το sage αλλά δεν το εγκατέστησα ακόμη. Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις το GNU Octave. Αν το γνωρίζεις θα ήθελα μια γνώμη πριν εγκαταστήσω το sage...

Ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost »

Το Octave είναι πολύ απλό πρόγραμμα και κάνει λίγα στοιχειώδη. Ένα άλλο πολύ καλύτερο πρόγραμμα ( κι αυτό open source) είναι το Maxima, το οποίο μπορεί να το εγκαταστήσει κανείς εύκολα σε Linux.
Παρότι το Maxima κάνει πολλά -και δύσκολα- νομίζω ότι δεν είναι τόσο καλό όσο το Sage.
{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot »

grigkost έγραψε:Το Octave είναι πολύ απλό πρόγραμμα και κάνει λίγα στοιχειώδη. Ένα άλλο πολύ καλύτερο πρόγραμμα ( κι αυτό open source) είναι το Maxima, το οποίο μπορεί να το εγκαταστήσει κανείς εύκολα σε Linux.
Παρότι το Maxima κάνει πολλά -και δύσκολα- νομίζω ότι δεν είναι τόσο καλό όσο το Sage.
To Sage περιλαμβάνει πολλά πακέτα και όχι μόνο δυνατότητες matlab ή mathematica. Έχει επίσης δυνατότητες CAS, Στατιστικών πακέτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και Online με δωρεάν εγγραφή στο http://www.sagemath.org/ . Μπορείς να βρεις σχειτική συζήτηση και οδηγίες εγκατάστασης εδώ. Πάντως το maxima που αναφέρει ο Γρηγόρης είναι αρκετά καλή εκδοχή (open) αντί του mathematica. Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις και ποια είναι η ανάγκη σου.
Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαθηματικό Λογισμικό”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης