Απορία στο mathtype

Συντονιστής: polysot

Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Re: Απορία στο mathtype

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl »

Υπάρχει κάποια γραμματοσειρά που να έχει το σύμβολο της γνησίως αύξουσας συνάρτησης κάθετο και όχι πλαγιαστό; Το πλαγιαστό είναι για πίνακα το "όρθιο" είναι για να γράψουμε πχ κάποιο συμπέρασμα. Θέλω δηλαδή \displaystyle{f \uparrow R} αλλά σε γνήσια αύξουσα και όχι σε αύξουσα.
Ευχαριστώ.
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou »

mathxl έγραψε:Υπάρχει κάποια γραμματοσειρά που να έχει το σύμβολο της γνησίως αύξουσας συνάρτησης κάθετο και όχι πλαγιαστό; Το πλαγιαστό είναι για πίνακα το "όρθιο" είναι για να γράψουμε πχ κάποιο συμπέρασμα. Θέλω δηλαδή \displaystyle{f \uparrow R} αλλά σε γνήσια αύξουσα και όχι σε αύξουσα.
Ευχαριστώ.
Εννοείς αυτό \displaystyle{\Uparrow} (\Uparrow);

Ελπίζω να βοήθησα.

Αν πάλι εννοείς μία γραμμή αλλά με διπλό βελάκι στην κορυφή, το έψαξα στην βιβλιογραφία αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό.

Μ.
Άβαταρ μέλους
Σ. Διονύσης
Τοποθεσία: Milky Way,Orion Arm, Solar System, 3rd Planet(Earth)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σ. Διονύσης »

mathxl έγραψε:Υπάρχει κάποια γραμματοσειρά που να έχει το σύμβολο της γνησίως αύξουσας συνάρτησης κάθετο και όχι πλαγιαστό; Το πλαγιαστό είναι για πίνακα το "όρθιο" είναι για να γράψουμε πχ κάποιο συμπέρασμα. Θέλω δηλαδή \displaystyle{f \uparrow R} αλλά σε γνήσια αύξουσα και όχι σε αύξουσα.
Ευχαριστώ.
Mήπως εννοείται το βελάκι με την ουρίτσα από κάτω: \begin{tikzpicture}\draw [>->,thick] (0,0.0) -- (0.0,0.6)\end{tikzpicture} ?

Ο κώδικας: \begin{tikzpicture}\draw [>->,thick] (0,0.0) -- (0.0,0.6)\end{tikzpicture}

Φιλικά,
Διονύσης
My System:
Case:CoolerMaster HAF-X
CPU:i7-2600k @5.0GHz @1.43v
RAM:Corsair Dominator GT 32GB 2133MHz
GPU:ATI RADEON HD6990 4GB @950MHz @1450MHz
Mobo:GIGABYTE Z68X-UD7-B3
SSD:Corsair Force GS 240GB
HDD:WD Caviar Black 2TB
CPU cooler:CoolerMaster V10
Headphones:V-moda M100
Audio interface:RME Babyface
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl »

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Ευχαριστώ.
Εννοείς αυτό \displaystyle{\Uparrow} (\Uparrow);

Ελπίζω να βοήθησα.

Αν πάλι εννοείς μία γραμμή αλλά με διπλό βελάκι στην κορυφή, το έψαξα στην βιβλιογραφία αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό.

Μ.
Όχι δεν εννοώ αυτό αλλά ευχαριστώ για τον κόπο.
Σ. Διονύσης έγραψε:
Ευχαριστώ.
Mήπως εννοείται το βελάκι με την ουρίτσα από κάτω: \begin{tikzpicture}\draw [>->,thick] (0,0.0) -- (0.0,0.6)\end{tikzpicture} ?

Ο κώδικας: \begin{tikzpicture}\draw [>->,thick] (0,0.0) -- (0.0,0.6)\end{tikzpicture}

Φιλικά,
Διονύσης
Ακριβώς αυτό εννοώ, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια γραμματοσειρά έτοιμο. Είδα στου Γιώργου (Ρίζου) αλλά και στου Νικολόπουλου Θανάση ότι υπάρχουν τα "πλαγιαστά" σύμβολα γνήσιας μονοτονίας, πολύ χρήσιμα για πινακάκια αλλά όχι τόσο κομψά για γραφή συμπεράσματος.
ΥΓ: Δεν έχω ιδέα από λάτεξ. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει σε γραμματοσειρά που μπορώ να προσθέσω ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το μαθτάιπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mathxl την Δευ Ιούλ 29, 2013 1:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Άβαταρ μέλους
Σ. Διονύσης
Τοποθεσία: Milky Way,Orion Arm, Solar System, 3rd Planet(Earth)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σ. Διονύσης »

mathxl έγραψε:
Σ. Διονύσης έγραψε:
Ευχαριστώ.

Φιλικά,
Διονύσης
Ακριβώς αυτό εννοώ, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια γραμματοσειρά έτοιμο. Είδα στου Γιώργου (Ρίζου) αλλά και στου Νικολακόπουλου Θανάση ότι υπάρχουν τα "πλαγιαστά" σύμβολα γνήσιας μονοτονίας, πολύ χρήσιμα για πινακάκια αλλά όχι τόσο κομψά για γραφή συμπεράσματος.
ΥΓ: Δεν έχω ιδέα από λάτεξ. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει σε γραμματοσειρά που μπορώ να προσθέσω ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το μαθτάιπ.
Kατάλαβα.Από τα πολλά studios που έχω πάντως τα μόνα έτοιμα σύμβολα είναι αυτά: \rightarrowtail \qquad , \qquad\leftarrowtail
Οπότε δε νομίζω να υπάρχει σε γραμματοσειρά...

Περίεργο δε νομίζετε? :?

Y.Γ: Λόγω πληρότητας, να προσθέσω ότι, παίζοντας λίγο με τις λέξεις και τις συντεταγμένες στον κώδικα, κατέληξα εδώ, αν κάποιον πειράζει το γεγονός ότι το βέλος είναι λίγο μεγάλο: \displaystyle{\begin{tikzpicture}\draw [>->,normal] (0,0.0) -- (0.0,0.4)\end{tikzpicture}}

Φιλικά,
Διονύσης
My System:
Case:CoolerMaster HAF-X
CPU:i7-2600k @5.0GHz @1.43v
RAM:Corsair Dominator GT 32GB 2133MHz
GPU:ATI RADEON HD6990 4GB @950MHz @1450MHz
Mobo:GIGABYTE Z68X-UD7-B3
SSD:Corsair Force GS 240GB
HDD:WD Caviar Black 2TB
CPU cooler:CoolerMaster V10
Headphones:V-moda M100