ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ?
Συντονιστής: spyros
-
kostanikolakopoulos
ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ?
Πως μπορώ να γράψω μαθηματικά σύμβολα στο mathematica.gr χωρίς να κάνω επισήναψη αλλά να φαίνονται απευθείας οταν δημοσιεύω ένα θέμα?
Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει?
Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει?
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Re: ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ?
Πατώντας το κουμπάκι EqEditor στο κάτω μέρος αριστερά από τα Υποβολή και Προεπισκόπηση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου μπορείς να επιλέξεις τα σύμβολα που θέλεις να βάλεις. Με λίγο εξάσκηση είναι σχετικά απλό και παρόμοιο με το word.
Αυτό που θα σου εμφανίσει στο πλαίσιο εκεί όταν επιλέξεις όποιο σύμβολο θες θα είναι κώδικας LaΤex τον οποίο μπορείς με το σχετικό κουμπάκι να τον αντιγράψεις στη δημοσίευση.
Δοκίμασε και εδώ είμαστε...
Αυτό που θα σου εμφανίσει στο πλαίσιο εκεί όταν επιλέξεις όποιο σύμβολο θες θα είναι κώδικας LaΤex τον οποίο μπορείς με το σχετικό κουμπάκι να τον αντιγράψεις στη δημοσίευση.
Δοκίμασε και εδώ είμαστε...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
-
kostanikolakopoulos
το eqΕditor το βρήκα πολύ ωραία...........απο οτι κατάλαβα ειναι ενας editor που σε βοηθά να γράψεις κώδικα latex....
πολύ ωραία γιατί δεν ξέρω καθόλου απο latex....επιλέγω κατι απο τα κουμπιά μου βαζει τον κώδικα αλλα πατάω να κανω αντιγραφή στο πρόχειρο ειτε αλλη προσπαθεια αντιγραφή στο εγγραφο...αλλά με paste πίσω εκεί που γραφω το μυνημα δε βάζει καθόλου κώδικα....δοκίμασα και χειροκίνητα με copy paste να πάρω το κώδικα τον βάζω στο μύνημα αλλά οταν κάνω προεπισκόπιση εκεινο που βλέπω ειναι μονο ο κώδικας.....τι κάνω λάθος?
πολύ ωραία γιατί δεν ξέρω καθόλου απο latex....επιλέγω κατι απο τα κουμπιά μου βαζει τον κώδικα αλλα πατάω να κανω αντιγραφή στο πρόχειρο ειτε αλλη προσπαθεια αντιγραφή στο εγγραφο...αλλά με paste πίσω εκεί που γραφω το μυνημα δε βάζει καθόλου κώδικα....δοκίμασα και χειροκίνητα με copy paste να πάρω το κώδικα τον βάζω στο μύνημα αλλά οταν κάνω προεπισκόπιση εκεινο που βλέπω ειναι μονο ο κώδικας.....τι κάνω λάθος?
-
kostanikolakopoulos
ευχαριστώ πολύ!!! εντάξει τα βρήκα όλα.....κατα τη γνώμη μου όμως είναι λίγο δυσχρηστο..... το mathtype πιο απλο ....τι να κανουμε ομως...
πρέπει να βρεθεί άλλο εργαλιο γραψήματος....κατα τη γνώμη μου.
- george visvikis
- Επιμελητής
Καλημέρα.kostanikolakopoulos έγραψε:ευχαριστώ πολύ!!! εντάξει τα βρήκα όλα.....κατα τη γνώμη μου όμως είναι λίγο δυσχρηστο..... το mathtype πιο απλο ....τι να κανουμε ομως...
Αν σε βολεύει το MathType.
Ανοίγεις το MathType και πηγαίνεις Preferences
Cut and copy preferences
MathML or TeX
LaTex 2.09 and earlier. Στη συνέχεια απενεργοποιείς τα:include translator name in translation
include MathType data in translation
και πατάς OK.
Ό, τι γράφεις τώρα στο MathType, με copy-paste μετατρέπεται σε

-
kostanikolakopoulos
ευχαριστώ πολύ!!!αυτό που μου ειπες μου έλεισε τα χέρια....πραγματικά πιστεύω ειναι πιο εύχρηστο το mathtype.....
κάποιος που ασχολείται με μαθηματικά καταλαβαίνει πως νιώθει κάποιος οταν λύνεται ένα πρόβλημα.....αρα με καταλαβαίνεις
ευχαριστώ !!!!
κάποιος που ασχολείται με μαθηματικά καταλαβαίνει πως νιώθει κάποιος οταν λύνεται ένα πρόβλημα.....αρα με καταλαβαίνεις
ευχαριστώ !!!!
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Επίσης, ο συντομότερος δρόμος - και ιδιαίτερα χρήσιμος τελικά - είναι να μάθεις να γράφεις LaTex !!!
Αυτό γινεται ευκολότερα κοιτώντας δημοσιεύσεις άλλων. Όταν πατάς «ΠΑΡΑΘΕΣΗ» για να απαντήσεις βλέπεις και τον κώδικα που έχει γράψει ο άλλος, άρα μπορείς και να αντιγράψεις και να μάθεις από αυτόν...
Αυτό γινεται ευκολότερα κοιτώντας δημοσιεύσεις άλλων. Όταν πατάς «ΠΑΡΑΘΕΣΗ» για να απαντήσεις βλέπεις και τον κώδικα που έχει γράψει ο άλλος, άρα μπορείς και να αντιγράψεις και να μάθεις από αυτόν...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-
kostanikolakopoulos
Θα το έχω υπόψη μου....αλλά για την ώρα με αυτά που έχω στο μυαλό μου .....φαίνεται ο τρόπος με mathtype μετατροπή σε latex μου φαινεται πιο εύκολος.αλλα μετά από αυτά που μου είπες polysot αναρωτιέμαι αν θα χρησιμοποιήσω τη latex και αλλού.......που όμως?polysot έγραψε:Επίσης, ο συντομότερος δρόμος - και ιδιαίτερα χρήσιμος τελικά - είναι να μάθεις να γράφεις LaTex !!!
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αν είσαι φοιτητής ή ελπίζεις να γράψεις κάποιο άρθρο σε οποιοδήποτε σοβαρό περιοδικό ή εργασία για συνέδριο...είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ !!!kostanikolakopoulos έγραψε:Θα το έχω υπόψη μου....αλλά για την ώρα με αυτά που έχω στο μυαλό μου .....φαίνεται ο τρόπος με mathtype μετατροπή σε latex μου φαινεται πιο εύκολος.αλλα μετά από αυτά που μου είπες polysot αναρωτιέμαι αν θα χρησιμοποιήσω τη latex και αλλού.......που όμως?polysot έγραψε:Επίσης, ο συντομότερος δρόμος - και ιδιαίτερα χρήσιμος τελικά - είναι να μάθεις να γράφεις LaTex !!!
Ακόμα και για προσωπικές σου σημειώσεις, αν θέλεις να είναι λίγο περισσότερο καλαίσθητες...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-
kostanikolakopoulos
Αν είσαι φοιτητής ή ελπίζεις να γράψεις κάποιο άρθρο σε οποιοδήποτε σοβαρό περιοδικό ή εργασία για συνέδριο...είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ !!!
Ακόμα και για προσωπικές σου σημειώσεις, αν θέλεις να είναι λίγο περισσότερο καλαίσθητες...[/quote]
Το έψαξα λίγο το θέμα στο internet πράγματικα έχουν καλύτερη ποιότητα τα κείμενα σε latex.....αλλα είδα οτι κυκλοφορούν και μετατροπείς από word σε latex...τι γίνεται με αυτούς τους converter...κάνουν καλή δουλειά?...δέχονται τα περιοδικά ή εργασίες συνεδρίων το αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής?
Ακόμα και για προσωπικές σου σημειώσεις, αν θέλεις να είναι λίγο περισσότερο καλαίσθητες...[/quote]
Το έψαξα λίγο το θέμα στο internet πράγματικα έχουν καλύτερη ποιότητα τα κείμενα σε latex.....αλλα είδα οτι κυκλοφορούν και μετατροπείς από word σε latex...τι γίνεται με αυτούς τους converter...κάνουν καλή δουλειά?...δέχονται τα περιοδικά ή εργασίες συνεδρίων το αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής?
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Το έψαξα λίγο το θέμα στο internet πράγματικα έχουν καλύτερη ποιότητα τα κείμενα σε latex.....αλλα είδα οτι κυκλοφορούν και μετατροπείς από word σε latex...τι γίνεται με αυτούς τους converter...κάνουν καλή δουλειά?...δέχονται τα περιοδικά ή εργασίες συνεδρίων το αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής?[/quote]kostanikolakopoulos έγραψε:Αν είσαι φοιτητής ή ελπίζεις να γράψεις κάποιο άρθρο σε οποιοδήποτε σοβαρό περιοδικό ή εργασία για συνέδριο...είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ !!!
Ακόμα και για προσωπικές σου σημειώσεις, αν θέλεις να είναι λίγο περισσότερο καλαίσθητες...
Γενικά, τα περιοδικά έχουν δικό τους πρότυπο αρχείο πάνω στο οποίο σου ζητούν να γράψεις.
Μην το φοβάσαι πάντως. Δεν είναι δύσκολο το LaTex. Γράψε προς το παρόν με τη βοήθεια του mathtype και θα δεις ότι οι εντολές «έρχονται πολύ φυσιολογικά», ενώ αρκεί να γράψεις πάνω σε κάποιο πρότυπο αρχείο που θα βρεις.
Μερικά παραδείγματα εντολών:
κλάσμα: \frac{αριθμητής}{παρονομαστής}
ολοκλήρωμα: \int
τελεία πολλαπλασιασμού: \cdot
επί πολλαπλασιασμού: \times
κ.ο.κ.
Επίσης υπάρχει ολόκληρη κοινότητα που το υποστηρίζει και μπορείς εύκολα googlaροντας να βρεις γρήγορα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετικό.
Καλή αρχή.
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης