ΑΣΕΠ 2009
Συντονιστής: chris_gatos
Re: ΑΣΕΠ 2009
O ΑΣΕΠ συνεχίζει να καθυστερεί τη δημοσίευση των σωστών απαντήσεων.
Έχω γίνει εξαιρετικά καχύποπτος και θα την εκφράσω αυτήν την καχυποψία...
Λένε ότι ο ΑΣΕΠ καθυστερεί να δώσει τις απαντήσεις των παιδαγωγικών γιατί οι παιδαγωγοί του δεν...ξέρουν
να απαντήσουν τις ερωτήσεις που έβαλαν...Δε νομίζω.
Ποιός μου λέει εμένα πως δεν έχουν πάρει φωτιά τα σκάνερ,για την εξαγωγή μεγαλύτερου δείγματος εξεταζομένων
ώστε με ασφάλεια να..εξαιρέσουν εκείνες τις απαντήσεις που έχουν πολυφορεθει και να βάλουν σωστές τις άλλες,τις αλλιώτικες...
Άλλωστε δεν ήταν και λίγες οι αμφιλεγόμενες...
Ωραία επιστήμη η παιδαγωγική!Σαφέστατη.
(chris_gatos)
Έχω γίνει εξαιρετικά καχύποπτος και θα την εκφράσω αυτήν την καχυποψία...
Λένε ότι ο ΑΣΕΠ καθυστερεί να δώσει τις απαντήσεις των παιδαγωγικών γιατί οι παιδαγωγοί του δεν...ξέρουν
να απαντήσουν τις ερωτήσεις που έβαλαν...Δε νομίζω.
Ποιός μου λέει εμένα πως δεν έχουν πάρει φωτιά τα σκάνερ,για την εξαγωγή μεγαλύτερου δείγματος εξεταζομένων
ώστε με ασφάλεια να..εξαιρέσουν εκείνες τις απαντήσεις που έχουν πολυφορεθει και να βάλουν σωστές τις άλλες,τις αλλιώτικες...
Άλλωστε δεν ήταν και λίγες οι αμφιλεγόμενες...
Ωραία επιστήμη η παιδαγωγική!Σαφέστατη.
(chris_gatos)
τελευταία επεξεργασία από comengdr σε Πέμ Σεπ 17, 2009 10:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
kostas.zig
Χρήστο προφανώς δεν είναι κακό η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου ή ενός συνεδρίου κ.τ.λ. .Όλοι έχουμε να μάθουμε και να κερδίσουμε , ειδικά όταν συμμετέχουν άξιοι δάσκαλοι Πανεπιστημιακοί και μή σε αυτά. Εγώ ανέφερα σαν μεγάλο κακό την εμπορευματοποίηση μίας κατάστασης , όπως η ελπίδα διορισμού τόσων εκπαιδευτικών από εκπαιδευτικούς ομίλους και από μία επιστημονική ένωση όπως η ΕΜΕ (που σε τελευταία ανάλυση , το κράτος έχει τις κύριες ευθύνες). Φυσικά οι δάσκαλοι που συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να πληρωθούν, όμως ειδικά η ΕΜΕ θα έπρεπε να βρεί τρόπο να το κάνει στα μέλη της με το ελάχιστο κόστος... Γιατί νομίζω ότι τα σεμινάρια αυτά ήταν ακριβά !!!(έτσι δεν είναι Χρήστο ??) Με ενοχλεί πολύ η ιδέα ότι "οδηγήθηκαν σε αυτό και ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μικρό πιθανόν εισόδημα και με οικογενειακές υποχρεώσεις...)comengdr έγραψε:Καλημέρα,απο την όμορφη Κρήτη.Είμαι ο chris_gatos (Xρήστος Kυριαζής) και επειδή είχα ξεχάσει τον κωδικό μου,άνοιξα ένα νέο για να επικοινωνήσω.
Κώστα εγώ συμμετείχα στο σεμινάριο της Ε.Μ.Ε,το οποίο δεν μπορώ να πω ότι πρόσθεσε αυτά που χρειαζόμουν στο οπλοστάσιο μου.Απλά μου έδωσε μια πιστοποίηση των όσων έγιναν,για ένα σύν στο βιογραφικό μου.Τίποτα παραπάνω.
Κάτι που δε θα μου έδινε,το χ,ψ,ζ,εξειδικευμένο φροντιστήριο.
Μετά απο την ηχηρότατη σφαλιάρα που είχα φάει στον προηγούμενο διαγωνισμό,έκρινα πως η συμμετοχή μου σ'αυτό το σεμινάριο θα με βοηθούσε.
Αυτό το έκανε,αλλά μόνο ψυχολογικά,όχι σε γνωστικό επίπεδο κυρίως στα παιδαγωγικά που περίμενα.Ήταν ωραίο να βλέπεις να σου κάνουν μάθημα,πανεπιστημιακοί,συγγραφείς σχολικών βιβλίων,να σου κάνουν παρουσιάσεις με geogebra και να κρίνεις
οτι μπορείς κι εσύ να τους μιλήσεις και να έρθεις σε επαφή μαζί τους.
Όμως για την...ταμπακιέρα,τίποτα!
Αν θές είδα απο κοντά το ίδιο το σύστημα και το πώς λειτουργεί.Δεν είναι καθόλου κακό αυτό.
Βέβαια στο γεγονός αναφέρθηκα όπως λες και εσύ σε άλλο μήνυμά σου εξαιτίας της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων.
Θα ήθελα να ξέρω σε αυτόν τον σημαντικό κατά την άποψή μου χώρο συζητήσεων στα μαθηματικά, δεν παρακολουθεί κανένας παιδαγωγός που συμμετέχει ή γνωρίζει για την διόρθωση των γραπτών ??
Δεν έχει το θάρρος και την ευαισθησία να ενημερώσει τόσους ανθρώπους που οφείλεται η καθυστέρηση ?
Λυπάμαι , πολύ λυπάμαι... γιατί φαίνεται ότι και στον χώρο των Πανεπιστημιακών οι φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων με ευαισθησία και σημαντική επιστημονική κατάρτιση (εννοώ φυσικά τους κυρίους Λάμπρου και Μπόρη) είναι λίγες!
Τέλος να τονίσω για άλλη μια φορά την απουσία της ΕΜΕ , στο να πάρει θέση και στα θέματα που τέθηκαν τόσο στο γνωστικό όσο και στα παιδαγωγικά .
Ζυγούρης Κώστας
Κώστα, το σεμινάριο της ΕΜΕ σε σχέση με τα "ειδικευμένα" φροντιστήρια έφτανε στο 1/4 του κόστους (600 ευρώ για 150 ώρες). Το θέμα ήταν όμως ότι δε χρειαζόντουσαν τόσες ώρες αλλά περισσότερη οργάνωση.
(chris_gatos)
(chris_gatos)
τελευταία επεξεργασία από comengdr σε Πέμ Σεπ 17, 2009 10:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Η αίσθησή μου είναι και τα υποερωτήματα οφείλουν να είναι ισοδύναμα , τη στιγμή που δεν αναγράφουν μονάδες. Μου έλεγε κάποιος συνάδελφος παλιά ότι σε κάποιο διαγωνισμό προσέφυγε ένας γονιός στη δικαιοσύνη , επειδή τα υποερωτήματα δεν βαθμολογήθηκαν ισοδύναμα και δικαιώθηκε. Και μάλιστα θυμάμαι που μου τόνισε ότι αν σε ένα υποερώτημα ζητηθούν δύο πράγματα(άρα υπάρχει ανάμεσα στις συντακτικές προτάσεις το ''και'' ) , τότε και αυτά τα ζητούμενα είναι ισοδύναμα.chris_gatos έγραψε:Φυσικά και το έγραφε.Νομίζω πως η κουβέντα γίνεται για τα υποερωτήματα.Τα οποία και αυτά με τη σειρά τους δε βλέπω το λόγο να μην είναι ισοδύναμα,εφ'όσον δεν αναφέρεται ενημερωτικά η βαθμολογησή τους.
Μακάρι να είναι έτσι, διότι αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο.Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να αναγράφονται οι αντίστοιχες μονάδες.Δεν νομίζω όμως να έχει ξεπέσει τόσο πολύ αυτή χώρα ώστε και τα αυτονόητα να τα κάνουμε υπόθεση δικαστικών διεκδικήσεων ή τηλεοπτικών αντιπαραθέσων !
Μπάμπης
Το 6ο θέμα ανάπτυξης στο γνωστικό μου φαινόταν γνωστό....
Ήμουν σίγουρος ότι το είχα ξαναδεί κάπου...
Έψαξα λίγο στη βιβλιοθήκη μου και ειδού .... απλή τροποποίηση λυμένου
θέματος
θέματος
- Συνημμένα
-
- θυμίζει κάτι.pdf
- (80.18 KiB) Μεταφορτώθηκε 245 φορές
το πρωτο θεμα το α) ειναι σε παραδειγμα βιβλιου(απειροστικος λογισμος 1 σελ 299) του κ.ντουγια(καθηγητης παν. ιωαννινων)θα τον ξερουν οσοι τελειωσαν στα γιαννενα. αντε να δοθμε τι αλλο θελουν.θεμα που αν δεν το εχεις δει δεν λυνετε(α ιι)
- chris_gatos
- Επιμελητής
Όσοι δεν έτυχε να τις δείτε,το ΑΣΕΠ έδωσε τις σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων. Πατήστε εδώ http://www.asep.gr/asep/site/home.csp .
Χρήστος Κυριαζής
- chris_gatos
- Επιμελητής
Tάσο,μια φιλικότατη συμβουλή!
Χαλάρωσε....
Αν χτενίσουμε το διαγώνισμα,πολλά είναι περίεργα...
Γιατί είχε μέσα διανυσματικούς χώρους;Γραμμική εξάρτηση,ανεξαρτησία;(άσχετα αν η άσκηση ήταν...τζάμπα πράγμα)
Ασ'το να πάει,όπως ήρθε.Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τη ψυχολογία σου,Στο λέει ένας που την έχει χαλάσει και του την έχουν χαλάσει με το χειρότερο τρόπο...
Καλημέρα!
Χαλάρωσε....
Αν χτενίσουμε το διαγώνισμα,πολλά είναι περίεργα...
Γιατί είχε μέσα διανυσματικούς χώρους;Γραμμική εξάρτηση,ανεξαρτησία;(άσχετα αν η άσκηση ήταν...τζάμπα πράγμα)
Ασ'το να πάει,όπως ήρθε.Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τη ψυχολογία σου,Στο λέει ένας που την έχει χαλάσει και του την έχουν χαλάσει με το χειρότερο τρόπο...
Καλημέρα!
Χρήστος Κυριαζής
Οι ακολουθίες είναι εκτός ύληςtasosjs έγραψε:μια ερωτηση: στην υλη του ασεπ ελεγε πουθενα για ακολουθιες?ειναι εντος υλης?
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Μια και μιλάμε για "γνωστά" θέματα κοιτάξτε και την άσκηση 8i στη σελίδα 39 του βιβλίου της Άλγεβρας της Β' Λυκείου (έκδοση 2008).lafkasd έγραψε:Το 6ο θέμα ανάπτυξης στο γνωστικό μου φαινόταν γνωστό....
θέματος
Όμως έχουν ξαναζητηθεί και στο παρελθόν ασκήσεις μέσα από το βιβλίο είτε από παλιά βιβλία μαθηματικών. Δε μου φαίνεται παράλογο αυτό! Με δεδομένο ότι τα θέματα που μπαίνουν (δε σχολιάζω αν είναι καλό ή κακό) είναι αυτού του επιπέδου και μπαίνουν από γνωστά-άγνωστα βιβλία, πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι για να τα αντιμετωπίσουμε (να διαβάσουμε και να λύσουμε...). Μη ξεχνάτε ότι η ειδικότητά μας δεν έχει την αβεβαιότητα που έχουν άλλοι κλάδοι. Εμείς τουλάχιστον έχουμε και την ευχέρεια να παλέψουμε κάτι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουμε. Σε άλλες ειδικότητες, αν δε γνωρίζεις τη μέρα και την ώρα που έγινε η τάδε μάχη δε μπα να χεις διαβάσει όλα τα υπόλοιπα, ΔΕ μπορείς να το βγάλεις που να χτυπιέσαι!
Φιλικά,
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
cretanman έγραψε:Σε άλλες ειδικότητες, αν δε γνωρίζεις τη μέρα και την ώρα που έγινε η τάδε μάχη δε μπα να χεις διαβάσει όλα τα υπόλοιπα, ΔΕ μπορείς να το βγάλεις που να χτυπιέσαι!
Σ'αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείς την μέθοδο των τριών... ου. Απαντάς στα κουτουρού.
-
kostas.zig
Τα φροντιστήρια είνα γνωστό ότι απέφυγαν "τεχνηέντως" να δώσουν απαντήσεις για την ειδική διδακτική. Αν και δεν γνωρίζω όσοι παρακολούθησαν μαθήματα , δεν πήραν τηλέφωνο στα φροντιστήρια να δώσουν την προσέγγισή τους στην ειδική διδακτική, ως όφειλαν ? Μπράβο λοιπόν από μένα στον εκπαιδευτικό οργανισμό Καρφή που το κάνει! Φυσικά δεν κάνω διαφήμιση αλλά προς το παρόν είναι το μόνο που είδα την άποψή του.
Οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερωθούν στο παρακάτω σύνδεσμο
http://www.karfis.gr/index.php?option=c ... &Itemid=73
Οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερωθούν στο παρακάτω σύνδεσμο
http://www.karfis.gr/index.php?option=c ... &Itemid=73
Ζυγούρης Κώστας
Σύμφωνα με δημοσίευμα χθεσινής εφημερίδας υπηρεσιακοί παράγοντες του ΑΣΕΠ υποστηρίζουν ότι ο κλάδος των Μαθηματικών ίσως είναι ο μόνος κλάδος στον οποίο αναμένεται πτώση των βάσεων διορισμού. Αν λάβει δε κανείς υπόψη του ότι έχουμε μείωση θέσεων πάνω από 50% τότε αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί.
ΠΑΥΛΟΣ
H άποψή μου είναι ότι τα φετινά θέματα του διαγωνισμού είναι τα δυσκολότερα που έχουν μπει ποτέ στο γνωστικό. Πιστεύω ότι η βάση διορισμού θα είναι κάτω από 70, παρόλο που μειώθηκαν οι θέσεις. Προκαλεί όμως για μία ακόμα φορά απορία το φαινόμενο η πολιτεία να μην έχει κατασταλλάξει στο τι εκπαιδευτικούς θέλει στα σχολεία. Αυτούς που ανταποκρίνονται σε εξαντλητικές, τόσο πνευματικά όσο (κυρίως) και ψυχικά δοκιμασίες, ή αυτούς που εκμεταλλευόμενοι τις κατάλληλες γνωριμίες τους μαζεύουν μόρια από ΠΔΣ, ΟΑΕΔ κτλ και διορίζονται μέσω προϋπηρεσίας;
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Μμμ ! Για αυτόν ακριβώς το λόγο έγραψα το :skious έγραψε:....................
. Προκαλεί όμως για μία ακόμα φορά απορία το φαινόμενο η πολιτεία να μην έχει κατασταλλάξει στο τι εκπαιδευτικούς θέλει στα σχολεία. Αυτούς που ανταποκρίνονται σε εξαντλητικές, τόσο πνευματικά όσο (κυρίως) και ψυχικά δοκιμασίες, ή αυτούς που εκμεταλλευόμενοι τις κατάλληλες γνωριμίες τους μαζεύουν μόρια από ΠΔΣ, ΟΑΕΔ κτλ και διορίζονται μέσω προϋπηρεσίας;
viewtopic.php?f=26&t=366&start=70
στην 8η σελίδα αυτού του θέματος! Δες το συνημμένο με τίτλο '' σκέψεις - σκέψεις '' για να γελάσεις και λίγο .
Καλά αποτελέσματα !!!
Μπάμπης Στεργίου έγραψε:
Μμμ ! Για αυτόν ακριβώς το λόγο έγραψα το :
viewtopic.php?f=26&t=366&start=70
στην 8η σελίδα αυτού του θέματος! Δες το συνημμένο με τίτλο '' σκέψεις - σκέψεις '' για να γελάσεις και λίγο .
Καλά αποτελέσματα !!!
Αν και το έγραψες με χιουμοριστική διάθεση, δυστυχώς το χαμόγελό μας είναι πικρό, διότι περιγράφεις παραστατικά την πραγματικότητα που διαγράφεται. Θα συμφωνήσω επίσης με προηγούμενο μήνυμά σου σχετικά με το θέμα της διδακτικής, όπου και σε μένα δεν έχει τύχει ποτέ παρόμοια ερώτηση. Δεν με εκπλήσσει πάντως, αφού οι θεματοδότες δεν είναι απαραίτητα και διδάσκοντες (τέως ή νυν). Εύχομαι και εγώ καλά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες, αισθανόμενος τυχερός που δεν ήμουν ανάμεσά τους.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης