η εξίσωση:
έχει δύο πραγματικές και άνισες ρίζες.Φιλικά,
Μάριος
Υ.Γ. Η λύση που έχω χρησιμοποιεί παραγώγους. Ίσως όμως να υπάρχει λύση και με ύλη μικρότερων τάξεων.
Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
η εξίσωση:
έχει δύο πραγματικές και άνισες ρίζες.Αρκεί να δείξω ότι η εξίσωσηM.S.Vovos έγραψε: Κυρ Μαρ 17, 2019 2:23 pm Να αποδείξετε ότι για κάθεη εξίσωση:
έχει δύο πραγματικές και άνισες ρίζες.
Φιλικά,
Μάριος
Υ.Γ. Η λύση που έχω χρησιμοποιεί παραγώγους. Ίσως όμως να υπάρχει λύση και με ύλη μικρότερων τάξεων.
για κάθε
, μιλάμε για τριώνυμο με Διακρίνουσα
, αφού
.
, για κάθε
, οπότε η εξίσωση έχει δύο άνισες (πραγματικές) ρίζες.Ορέστη για ξαναδές το.Ορέστης Λιγνός έγραψε: Κυρ Μαρ 17, 2019 2:39 pmΑρκεί να δείξω ότι η εξίσωσηM.S.Vovos έγραψε: Κυρ Μαρ 17, 2019 2:23 pm Να αποδείξετε ότι για κάθεη εξίσωση:
Φιλικά,
Μάριος
Υ.Γ. Η λύση που έχω χρησιμοποιεί παραγώγους. Ίσως όμως να υπάρχει λύση και με ύλη μικρότερων τάξεων.για κάθε
Προφανώς, αφού, μιλάμε για τριώνυμο με Διακρίνουσα
.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, οπότε
, άρα
, και το ζητούμενο έπεται.
ΤοM.S.Vovos έγραψε: Κυρ Μαρ 17, 2019 2:23 pm Να αποδείξετε ότι για κάθεη εξίσωση:
ικανοποιεί
(για τα
που δίνονται). Έπεται ότι, ως παραβολή με θετικό πρώτο συντελεστή (και άρα μορφής U), έχει ακριβώς δύο ρίζες.Mihalis_Lambrou έγραψε: Δευ Μαρ 18, 2019 8:20 amΤοM.S.Vovos έγραψε: Κυρ Μαρ 17, 2019 2:23 pm Να αποδείξετε ότι για κάθεη εξίσωση:
ικανοποιεί
(για τα
που δίνονται). Έπεται ότι, ως παραβολή με θετικό πρώτο συντελεστή (και άρα μορφής U), έχει ακριβώς δύο ρίζες.
έχει "
άρα
", για να θυμηθούμε μία παρατήρηση που λείπει από το τωρινό σχολικό βιβλίο.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης