ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΔΥΜΑΜΙΑΣ

Συντονιστής: spyros

Minnie

ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΔΥΜΑΜΙΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Minnie »

Καλησπερα σας παρακαλώ βοηθήστε να καταλάβω πως λύνετε αυτή η ασκηση την παιδευω χωρίς αποτέλεσμα..... :wallbash:

Δίνονται τα σύνολα A=\{x\;|\; x  \; {\text{\gr  γράμμα της λέξης "ολυμπιάδα"}}\} και B=\{x\;|\; x \;  {\text{\gr  ψηφίο απο τους αριθμούς 13-9-2000}}\}

α) Να ορίσετε μια σχέση \sigma(x,y) μεσα στο συνολο A\cup B που να ειναι α1) ανακλαστική και συμμετρική, α2) μεταβατική...

Να παραστήσετε γραφικά την την παραπανω σχέση με 2 τρόπους...

Β) Να ορίσετε μια σχεση \varphi(x,y) μέσα στο σύνολο A που να είναι
Β1) συνάρτηση, β2) σχέση διατάξεως....

Ευχαριστω.....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος grigkost την Παρ Οκτ 25, 2019 9:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: LaTeX

Ετικέτες:
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Re: ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΔΥΜΑΜΙΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou »

Minnie έγραψε: Παρ Οκτ 25, 2019 8:58 pm Καλησπερα σας παρακαλώ βοηθήστε να καταλάβω πως λύνετε αυτή η ασκηση την παιδευω χωρίς αποτέλεσμα..... :wallbash:

Δίνονται τα σύνολα A=\{x\;|\; x  \; {\text{\gr  γράμμα της λέξης "ολυμπιάδα"}}\} και B=\{x\;|\; x \;  {\text{\gr  ψηφίο απο τους αριθμούς 13-9-2000}}\}

α) Να ορίσετε μια σχέση \sigma(x,y) μεσα στο συνολο A\cup B που να ειναι α1) ανακλαστική και συμμετρική, α2) μεταβατική...

Να παραστήσετε γραφικά την την παραπανω σχέση με 2 τρόπους...

Β) Να ορίσετε μια σχεση \varphi(x,y) μέσα στο σύνολο A που να είναι
Β1) συνάρτηση, β2) σχέση διατάξεως....

Τους ορισμούς της ανακλαστικής, συμμετρικής και λοιπά, τους ξέρεις; Ποιο βιβλίο διαβάζεις;
Δες πρώτα εκεί (σου το έχει δώσει δωρεάν το κράτος) ώστε να ξεκαθαρίσεις τις έννοιες, και μετά συζητάμε.

Για αρχή, βρες το σύνολο A\cup B . Έχει 13 στοιχεία, δεν έχει σημασία ποια. Ονόμασέ τα, αν θέλεις, a_1, ... , a_{13}. Τώρα δεν πρέπει να έχεις καμία δυσκολία να τα ζευγαρώσεις ώστε να έχουν τις ζητούμενες ιδιότητες. Αν κολλήσεις και μας πεις που ακριβώς, θα σου δώσουμε μία δεύτερη υπόδειξη.
Minnie

Καλησπέρα σας ναι γνωρίζω τους ορισμούς της ισοδυναμίας της ανακλαστικής,συμμετρικής κτλ,διαβάζω από σημειώσεις βιβλία δε πείραμε ακόμα. Εγώ αυτό που κάνω είναι το εξής αφού συνολο Α λεει γραμμα της λεξης Ολυμπιαδας διαμορφώνεται ως εξής Α ο,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ε,σ Β 1,3,9,2,0 αρα Α ενωση Β 0,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ς,1,3,9,2,0. Η άσκηση μου ζητά ασνα ορίσω μια σχεση σ(χ,y) που να ειναι ανακλαστικη δλδ να περιέχει τα ταυτοτικα ζεύγη, συμμετρική χ,y y,x κτλ, αυτο που δε κατανοώ είναι πως θα βρω τ σχεση σ(χ,y) που δοκιμάζωντας τα στοιχεια του συνόλου Α ένωση Β να προκύπτει σχέση ισοδυναμίς με ποιο κριτήριο θα βρω τ σχεση ; Εστω οτι παίρνω τη σχέση Σ y=χ+1 πως θα τσεκάρω αν περιέχει πχ τα ταυτοτικα ζεύγη για να δω οτι ειναι ανακλαστική?εδώ χςνομαι οπότε παρακαλώ βοηθήστεμε. Επίσης δε κατανοώ πως θα βρω τη συνάρτηση και τη σχέση διατάξεως....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Minnie την Κυρ Οκτ 27, 2019 1:38 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Minnie έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2019 11:31 pm Καλησπερα σας ναι γνωρίζω τους ορισμους της σχεσης ισοδυναμιςς της ανακλαστικης κτλ διαβαζω απο σημειωσεις βιβλια δε πειραμε ακομα. Εγω αυτο που κανω ειναι το εξης αφου το συνολο Α λεει γραμμα της λεξης Ολυμπιαδας Α=(ο,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ς) δε μπορω να βρω στο κιν το συμβολο του συνολου της ενωσης Β=(1,3,9,2,0) αρα Α ενωση Β=(0,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ς,1,3,9,2,0) Μου ζητα η ασκηση να ορίσω μια σχεση σ(χ,y) που να ειναι ανακλαστικη δλδ να περιεχει τα ταυτοτικα ζευγη, συμμετρικη χ,y y,x κτλ, αυτο που δε κατανοω ειναι πως θα βρω τ σχεση σ(χ,y) που δοκιμαζωντας τα στοιχεια του συνολου Α ενωση Β να προκυπτει σχεση ισοδυναμιας με ποιο κριτηριο θα βρω τ σχεση ?πχ εστω οτι παιρνω τη σχεση Σ y=χ+1 πως θα τσεκαρω αν περιεχει πχ τα ταυτοτικα ζευγη για να δω οτι ειναι ανακλαστικη?εδω χανομαι οποτε παρακαλω βοηθήστεμε. Επισης δς κατανοω πως αυθερατα θα βρω συναρτηση και σχε διαταξεως....

Θα ειμουν ευγνωμων να μου εξηγούσατε.....
Αν δεις τρία ποστ πιο πάνω θα παρατηρήσεις ότι οι Διαχειριστές έκαναν τον κόπο να διορθώσουν το κείμενό σου σε latex, όπως σωστά και σοφά απαιτούν οι κανονισμοί μας.

Εάν θέλεις να απαντάμε στις ερωτήσεις σου πρέπει τουλάχιστον να τηρείς τους κανονισμούς. Αλλιώς, άθελά σου, είναι σαν να αγνοείς τους Διαχειριστές και εμάς τους υπόλοιπους.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Η ορθή πρακτική (και οι κανονισμοί μας) απαιτούν σωστά Ελληνικά. Για παράδειγμα οι λέξεις στα Ελληνικά τονίζονται. Επίσης έχουμε δικό μας σύμβολο του ερωτηματικού, αντί του Λατινικού "?".
Minnie

Καλησπέρα σας δε το έκανα με σκοπό να σας αγνοήσω εδώ ζητώ τη βοήθεια σας, προσπάθησα να βελτιώσω το κείμενο μου γιατί όντως δεν είχα τόνους όσο για τα σύμβολα τα αφαίρεσα εντελώ1 καθώς απο το κινητό δε μπορώ να τα βάλω.....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Minnie την Σάβ Οκτ 26, 2019 11:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Minnie

Mihalis_Lambrou έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2019 11:42 pm
Minnie έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2019 11:31 pm Καλησπέρα σας ναι γνωρίζω τους ορισμούς της σχέσης ισοδυναμίας της ανακλαστικής κτλ διαβάζω από σημειώσεις βιβλία δε πείραμε ακόμα. Εγώ αυτό που κάνω είναι το εξής αφού συνολο Α λεει γραμμα της λεξης Ολυμπιαδας διαμορφώνεται ως εξής Α ο,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ε,σ Β 1,3,9,2,0 αρα Α ενωση Β 0,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ς,1,3,9,2,0. Η άσκηση μου ζητά ασνα ορίσω μια σχεση σ(χ,y) που να ειναι ανακλαστικη δλδ να περιέχει τα ταυτοτικα ζεύγη, συμμετρική χ,y y,x κτλ, αυτο που δε κατανοώ είναι πως θα βρω τ σχεση σ(χ,y) που δοκιμάζωντας τα στοιχεια του συνόλου Α ένωση Β να προκύπτει σχέση ισοδυναμίς με ποιο κριτήριο θα βρω τ σχεση ; Εστω οτι παίρνω τη σχέση Σ y=χ+1 πως θα τσεκάρω αν περιέχει πχ τα ταυτοτικα ζεύγη για να δω οτι ειναι ανακλαστική?εδώ χςνομαι οπότε παρακαλώ βοηθήστεμε. Επίσης δε κατανοώ πως θα βρω τη συνάρτηση και τη σχέση διατάξεως....

Θα είμουν ευγνώμων αν μου εξηγούσατε.....
Αν δεις τρία ποστ πιο πάνω θα παρατηρήσεις ότι οι Διαχειριστές έκαναν τον κόπο να διορθώσουν το κείμενό σου σε latex, όπως σωστά και σοφά απαιτούν οι κανονισμοί μας.

Εάν θέλεις να απαντάμε στις ερωτήσεις σου πρέπει τουλάχιστον να τηρείς τους κανονισμούς. Αλλιώς, άθελά σου, είναι σαν να αγνοείς τους Διαχειριστές και εμάς τους υπόλοιπους.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Η ορθή πρακτική (και οι κανονισμοί μας) απαιτούν σωστά Ελληνικά. Για παράδειγμα οι λέξεις στα Ελληνικά τονίζονται. Επίσης έχουμε δικό μας σύμβολο του ερωτηματικού, αντί του Λατινικού "?".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Minnie την Κυρ Οκτ 27, 2019 11:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Minnie έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2019 11:44 pm Καλησπέρα σας δε το έκανα με σκοπό να σας αγνοήσω εδώ ζητώ τη βοήθεια σας, προσπάθησα να βελτιώσω το κείμενο μου γιατί όντως δεν είχα τόνους όσο για τα σύμβολα τα αφαίρεσα εντελώ1 καθώς απο το κινητό δε μπορώ να τα βάλω.....
Δεν το αμφισβητώ αυτό. Γι' αυτό άλλωστε έγραψα ότι "άθελά σου, είναι σαν να αγνοείς..."

Θα περιμένουμε τις διορθώσεις και θα σου δώσω υπόδειξη. Υπόψη ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς μας, τα κείμενα που δεν τους ακολουθούν μπορεί να διαγραφούν και μαζί με αυτά όλες οι απαντήσεις που προκάλεσαν.

Επίσης καλό είναι να σβηστεί και το διπλό ποστ, αμέσως από πάνω.
Minnie

Έκανα τις διορθώσεις έσβησα τα σύμβολα και έβαλα τόνους, όσο αναφορά το διπλό ποστ προσπαθώ να το σβήσω αλλά δε μπορώ αν μπορείτε εσείς παρακαλώ θερμά να το σβήσετε.....
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Minnie έγραψε: Κυρ Οκτ 27, 2019 12:10 am Έκανα τις διορθώσεις ...
Για δες ξανά το ποστ #3 και πες μου αν έγιναν οι διορθώσεις.

Με την ευκαιρία, καλό είναι να διορθώσεις και τις, δυστυχώς πολλές, ανορθογραφίες και ασυνταξίες. Ακριβώς επειδή δηλώνεις στο ποστ εδώ ότι είσαι μητέρα που θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου, η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι διπλής σημασίας. Ο ρόλος της μητέρας είναι μείζον και ουσιαστικός. Εμείς ως Δάσκαλοι οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να πάρει το κάθε παιδί το μέγιστο που μπορεί να του δώσει η κοινωνία, οπότε παρακαλώ δικαιολόγησε την επιμονή μου ως καλοπροαίρετη ενθάρρυνση.

(Λέω το τελευταίο γιατί κάπου κάπου τρώω και κατσάδα από άτομα που δεν κατανοούν τις προθέσεις μου όπως, πρόσφατα, από τον katopodiss εδώ)
Minnie

Διόρθωσα και το ποστ 3 αλλά θα ήθελα τα ποστ 3 και 4 να διαγραφούν προσπαθώ να τα διαγράψω αλλά δε μπορώ οπότε σας παρακαλώ διαγράψτε τα εσείς..... Το σωστό ποστ είναι το έξι και βάση αυτού ζητώ υπόδειξη.....
Minnie

ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΔΥΜΑΜΙΑΣ

Καλησπέρα σας για άλλη μια φορά επειδή η υπόδειξη της άσκησης δεν ολοκληρώθηκε και θέλω να καταλάβω την συγκεκριμένη ασκηση θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά να μου δώσετε υπόδειξη για την συνέχεια της άσκησης. Αναφέρω ξανά πως αυτό που κάνω είναι το εξής, αφού το συνολο Α λεει γραμμα της λεξης Ολυμπιαδας άρα το συνολα Α είναι το ο,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ε,σ και το Β 1,3,9,2,0. Αρα Α ενωση Β 0,λ,υ,μ,π,ι,α,δ,ς,1,3,9,2,0. Η άσκηση μου ζητά να ορίσω μια σχεση σ(χ,y) που να ειναι ανακλαστικη δλδ να περιέχει τα ταυτοτικα ζεύγη, συμμετρική χ,y y,x κτλ, αυτο που δε κατανοώ είναι πως θα βρω τ σχεση σ(χ,y) που δοκιμάζωντας τα στοιχεια του συνόλου Α ένωση Β να προκύπτει σχέση ισοδυναμίας με ποιο κριτήριο θα βρω τ σχεση ; Εστω οτι παίρνω τη σχέση Σ y=χ+1 πως θα τσεκάρω αν περιέχει πχ τα ταυτοτικα ζεύγη για να δω οτι ειναι ανακλαστική?εδώ χάνομαι οπότε παρακαλώ βοηθήστεμε. Επίσης δε κατανοώ πως θα βρω τη συνάρτηση και τη σχέση διατάξεως....

Ευχαριστώ.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες