‘Nullity is a number, and that makes a difference’
Αυτή η βαρύγδουπη δήλωση (ελλ: “Η απροσδιοριστία είναι νούμερο και αυτό κάνει διαφορά!“) του Dr James Anderson, καθηγητή του University of Reading, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι απόψεις ποικίλουν αλλά οι περισσότεροι μαθηματικοί υποστηρίζουν ότι, αν και όντως ο νέος αυτός μαθηματικός χώρος που παρουσιάζεται είναι καλά ορισμένος, δεν μας προσφέρει κάποια νέα πληροφορία. Ο ίδιος ο υποστηρίζει ότι “έλυσε” ένα πρόβλημα 1200 ετών...
Περισσότερα εδώ
Πως σας φαίνεται η άποψη;
0/0 = Φ Εικάζει ο Dr James Anderson!
Συντονιστής: spyros
- despondency
- Επικοινωνία:
0/0 = Φ Εικάζει ο Dr James Anderson!
"Ένας ανώτερος άνθρωπος είναι σεμνός στο λόγο αλλά υπερβάλλει στις πράξεις" - Κομφούκιος
-
k-ser
- Επικοινωνία:
Re: 0/0 = Φ Εικάζει ο Dr James Anderson!
Κωνσταντίνε,
ενδιαφέρον θέμα.
Μπορείς να βρεις κάποια επιπλέον - μεταφρασμένα στοιχεία για την κατασκευή αυτής της αριθμητικής και να τα γράψεις;
Βέβαια το 0/0 =Φ και οι προτάσεις των πράξεων με τον αριθμό αυτό είναι μια έξυπνη ιδέα, αλλά αν δεν εξυπηρετεί αποδεδειγμένα κάπου, θα παραμείνει αυτό ακριβώς που είναι και σε λίγο θα ξεχαστεί.
Να πω ακόμα, ότι είναι κάτι ανάλογο ορισμό της τετραγωνικής ρίζας του -1. Ο ορισμός όμως αυτός, όπως αποδείχθηκε, ήταν πάρα πολύ χρήσιμος.
ενδιαφέρον θέμα.
Μπορείς να βρεις κάποια επιπλέον - μεταφρασμένα στοιχεία για την κατασκευή αυτής της αριθμητικής και να τα γράψεις;
Βέβαια το 0/0 =Φ και οι προτάσεις των πράξεων με τον αριθμό αυτό είναι μια έξυπνη ιδέα, αλλά αν δεν εξυπηρετεί αποδεδειγμένα κάπου, θα παραμείνει αυτό ακριβώς που είναι και σε λίγο θα ξεχαστεί.
Να πω ακόμα, ότι είναι κάτι ανάλογο ορισμό της τετραγωνικής ρίζας του -1. Ο ορισμός όμως αυτός, όπως αποδείχθηκε, ήταν πάρα πολύ χρήσιμος.
Κώστας Σερίφης
- despondency
- Επικοινωνία:
Re: 0/0 = Φ Εικάζει ο Dr James Anderson!
Ναι... Κοίτα είναι σίγουρα ενδιαφέρον τώρα κατά πόσον είναι εκμεταλλεύσιμο και κατά πόσον μπορείς να αντλήσεις νέα αποτελέσματα από αυτό θα το δούμε στην πορεία.
Έχω το σύνδεσμο για το αρχείο που έχει γράψει ο ίδιος στο link. Μόλις θα έχω λίγο χρόνο - είμαι εν μέσω εξεταστικής - θα μεταφράσω τα σημαντικά σημεία και θα το ανεβάσω και εδώ.
Έχω το σύνδεσμο για το αρχείο που έχει γράψει ο ίδιος στο link. Μόλις θα έχω λίγο χρόνο - είμαι εν μέσω εξεταστικής - θα μεταφράσω τα σημαντικά σημεία και θα το ανεβάσω και εδώ.
"Ένας ανώτερος άνθρωπος είναι σεμνός στο λόγο αλλά υπερβάλλει στις πράξεις" - Κομφούκιος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες