για την οποία ισχύει
. Να βρεθεί η
.Συντονιστής: emouroukos
για την οποία ισχύει
. Να βρεθεί η
.
ικανοποιεί τους παραπάνω περιορισμούς. Θεωρούμε τώρα ένα
. Τότε από την υπόθεση έχουμε ότι:
, η ακολουθία
είναι συγκλίνουσα και μάλιστα
. Τότε, από την αρχή της μεταφοράς (για τη συνέχεια) παίρνουμε:
ήταν αυθαίρετο, η
είναι σταθερή στο
. Λόγω συνέχειας, θα είναι σταθερή και στο
.
Κι εγώ δε βλέπω άμεση λύση στα πλαίσια της ύλης του λυκείου - ίσως βέβαια, απλά να μας διαφεύγει.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 6:49 pm Δε νομίζω ότι αυτή η άσκηση έχει σχέση με τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ' Λυκείου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Την άσκηση αυτή την είδα στο ίντερνετ, ήταν συναρτησιακή σχέση οπότε υπέθεσα πως θα λύνεται με του γ Λυκείου, απ'ότι φαίνεται δεν λυνόταν με αυτήν την ύλη αλλά δεν το γνώριζα όταν έκανα την ανάρτηση καθώς δεν ήξερα πως λύνεται.Μάρκος Βασίλης έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 9:30 pmΚι εγώ δε βλέπω άμεση λύση στα πλαίσια της ύλης του λυκείου - ίσως βέβαια, απλά να μας διαφεύγει.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 6:49 pm Δε νομίζω ότι αυτή η άσκηση έχει σχέση με τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ' Λυκείου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Ας μας πει ο θεματοθέτης που βρήκε την παραπάνω άσκηση, μήπως καταλάβουμε περισσότερα.
Αφού δεν έχεις λύση και δεν την έχεις δει σε κάποιο βιβλίο που είναι για Γ ΛυκείουNikos127 έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 9:45 pmΤην άσκηση αυτή την είδα στο ίντερνετ, ήταν συναρτησιακή σχέση οπότε υπέθεσα πως θα λύνεται με του γ Λυκείου, απ'ότι φαίνεται δεν λυνόταν με αυτήν την ύλη αλλά δεν το γνώριζα όταν έκανα την ανάρτηση καθώς δεν ήξερα πως λύνεται.Μάρκος Βασίλης έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 9:30 pmΚι εγώ δε βλέπω άμεση λύση στα πλαίσια της ύλης του λυκείου - ίσως βέβαια, απλά να μας διαφεύγει.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 6:49 pm Δε νομίζω ότι αυτή η άσκηση έχει σχέση με τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ' Λυκείου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Ας μας πει ο θεματοθέτης που βρήκε την παραπάνω άσκηση, μήπως καταλάβουμε περισσότερα.
Επί της ουσίας.Nikos127 έγραψε: Τρί Αύγ 18, 2020 10:51 am Δεν έχω λυση. Έστω συνεχής συνάρτησηγια την οποία ισχύει
. Να βρεθεί η
.
![[0,1] [0,1]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ccfcd347d0bf65dc77afe01a3306a96b.png)
![f:[0,1] \to \mathbb{R} f:[0,1] \to \mathbb{R}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/d961f003d1b32deb05785be107ca82fb.png)
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης