Διάβασα με αρκετή προσοχή το άρθρο και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
1. Έστω ότι έχουμε ένα απλό σύστημα με δύο αγνώστους το οποίο λύνω ως εξής:

και
Όταν προσθέσαμε κατά μέλη, δεν βάλαμε ισοδυναμία. Αυτό σημαίνει ότι οι λύσεις που βρήκαμε χρειάζονται απαραίτητα επαλήθευση;;; Εεε, είναι αυτονόητο ότι με τη επαλήθευση θα δούμε ότι επαληθεύουν το αρχικό σύστημα. Σε σχολικό επίπεδο, θα υπάρξει ποτέ καθηγητής που θα κόψει μονάδες επειδή ο μαθητής δεν έκανε επαλήθευση ή έστω δεν έγραψε ότι με επαλήθευση οι λύσεις είναι δεκτές;
2. Έχουμε τη σχέση

(3) για κάθε πραγματικό x,y.
Μας ζητάει να υπολογίζουμε το f(0)
Γράφω
Για

Χάθηκε η ισοδυναμία.Άρα πρέπει πάλι υποχρεωτικά να γίνει έλεγχος; Αν ναι, πώς;
3. Ζητείται σε σχολική εξέταση να βρεθεί ο γεωμετρικός τόπος των μιγαδικών w που ικανοποιούν μια σχέση.
Αν κάπου χαθεί η ισοδυναμία, θα χάσω μονάδες; Ή είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω την πρόταση στη σελίδα 9 του άρθρου;
4. Ως μαθητής είμαι υποχρεωμένος όταν θέλω να αποδείξω μια σχέση και ξεκινώ από αυτή να μην χρησιμοποιώ ισοδυναμίες; Τόσο οι καθηγητές μου πάντως στο σχολείο και στα φροντιστήρια όσο και τα βοηθήματα που έχω χρησιμοποιούν ισοδυναμίες. Σύμφωνα όμως με τον κύριο Κυριακόπουλο, είναι λάθος.
5. Ποια η διαφορά στις παρακάτω ασκήσεις;
-Αν η f είναι συνεχής στο χ=2 να βρείτε τα α και β
-Να βρείτε τα α και β ώστε η f να είναι συνεχής στο χ=2.
Ίσως το ξεψυρίζω υπερβολικά το θέμα αλλά ποτέ κάποιος καθηγητής δε μου έχει δώσει επαρκής και ικανοποιητική εξήγηση πότε πρέπει να χρησιμοποιώ ισοδυναμία και πότε συνεπαγωγή και θέλω να ξεμπερδεύω με αυτό το θέμα μια για πάντα. Ή μήπως ως μαθητής τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να με απασχολούν και υπάρχει ο κίνδυνος να χάσω το δάσος ψάχνοντας το δέντρο;
Ευχαριστώ.