...
Αρα...
με παραγοντική ολοκλήρωσηΚαι....
...
όπου
η ρίζα της 
άρα
και 
οπότε

ΒΕΝΑΡΔΟΣ Χ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ
...
με παραγοντική ολοκλήρωση
...
όπου
η ρίζα της 
και 

.
. Αν το παραγωγίσεις θα βρεις
που δεν ισούται με την
που έγραψες λίγο πιο πάνω.
! (Δεν ξέρω αν τους 'προετοιμάζουν' για κάτι τέτοιο φροντιστήρια κλπ, μία αφελής ίσως σκέψη είναι "γιατί (τότε) να μας δώσουν το συγκεκριμένο κλάσμα
και όχι κάποιο 'παρόμοιο' (αφού η 'hard rock' μέθοδος πάλι θα δούλευε")Καλημέρα κύριε Γιώργο. Από τους 8 μαθητές μου που κατάφεραν να το λύσουν μόνο ο ένας το έκανε με παραγοντική. Φυσικά δεν ξέρω αν μπορεί να βγεί κάποιο συμπέρασμα από αυτό. Απλά μέσα στο άγχος του το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά κάποιες φορές!gbaloglou έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 1:08 pmΑναρωτιέμαι τι ποσοστό εξετασθέντων που έλυσαν το Δ4 σωστά ή 'σχεδόν σωστά' το έλυσαν με 'hard rock' παραγοντική ολοκλήρωση χωρίς να δουν το τέχνασμα! (Δεν ξέρω αν τους 'προετοιμάζουν' για κάτι τέτοιο φροντιστήρια κλπ, μία αφελής ίσως σκέψη είναι "γιατί (τότε) να μας δώσουν το συγκεκριμένο κλάσμα
και όχι κάποιο 'παρόμοιο' (αφού η 'hard rock' μέθοδος πάλι θα δούλευε")
[Δεν θα εκπλαγώ αν το ποσοστό ξεπερνάει το 50% ... αλλά, βεβαίως βεβαίως, δεν ασχολούμαι γενικώς με Γ' Λυκείου, κλπ κλπ]
Αν και δεν διδάσκω μαθηματικά, ελπίζω πολλοί γιατί το θέμα αυτό ήταν εξαιρετικά απλό.Μυρτω έγραψε: ↑Παρ Ιουν 07, 2024 4:17 pmΚαλησπερα σε ολους ! Ερωτηση (κυριως) προς καθηγητες και βαθμολογητες: ποσοι μαθητες (σας) ελυσαν το δ4 ;
Και επιπλεον, η πλειοψηφια των μαθητων (σας), σε τί βαθμους θεωρειτε οτι θα κυμανθει, με τα φετινα θεματα ;
Ιδιαιτερα κανω και εχω 2 μαθητες που δινουν φετος. Ο ενας αρκετα αδυναμος, με το ζορι να επιασε τα 10/20 (αναμενομενο) , ο αλλος πολυ καλος ολη τη χρονια, αλλα δεν καταφερε να λυσει το δ4, ενω εκανε και καποια άλλα μικρολαθακια, κυριως στο θ. Γ
Δεν πειραζει, παμε για το τελευταιο μαθημα και μετα καλο καλοκαιρι ! Και φυσικα καλα αποτελεσματα !Gr.K-D έγραψε: ↑Παρ Ιουν 07, 2024 8:46 pmΚαλησπέρα,έδωσα πανελλαδικές όντας αρκετά προετοιμασμένος ,προσωπικά τα θέματα τα θεωρώ σχετικά δύσκολα,για τα στανταρ των τελευταίων ετών .Σχετικά με το Δ4 έκανα λανθασμένη κατανόηση της ασκήσεως (ξέχασα ένα e^x στον παρονομαστή όποτε η g είχε πιο απλή μορφή και έβγαινε με απλή παραγοντικη το ολοκληρωμα).Στα 10 τελευταία λεπτά που είδα το λάθος δεν σκέφτηκα την αλλαγή μεταβλητής και από τους συμμαθητές που ρώτησα,και τους γνωστους Μου από πρότυπα Κανένας δεν το έλυσε σωστα ολοκληρωμένα.

DreamingMaths έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 09, 2024 12:37 pmΓια όλες και όλους τους αγαπητούς προλαλήσαντες αλλά και για όλους όσους έδωσαν πανελλαδικές φέτος,
θέλω να τους πω, να θυμούνται ότι...
Καλή συνέχεια και φυσικά με τα καλύτερα αποτελέσματα...
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης