. Δείτε τον τύπο εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.Μαθηματικές Διαδρομές_19_42.000.000.000 ψηφία του π
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
- DreamingMaths
Μαθηματικές Διαδρομές_19_42.000.000.000 ψηφία του π
Υπάρχει ένας τύπος ο οποίος δίνει με ακρίβεια, σύμφωνα με τον συντάκτη της πηγής που το ανέγνωσα, 42.000.000.000 ψηφία του
. Δείτε τον τύπο εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
. Δείτε τον τύπο εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.Η επιτυχία είναι ένα πανέμορφο κορίτσι που το λένε Ε(επιμονή), Υ(υπομονή), Α(αγάπη).
Κρατήστε τα με δύναμη στους στόχους σας και θα τους δείτε να πραγματώνονται ...
Νίκος Πελεκανάκης
Νίκος Πελεκανάκης
Ετικέτες:
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: Μαθηματικές Διαδρομές_19_42.000.000.000 ψηφία του π
Η σωστή παραπομπή δεν σε βιβλίο όπως λέει η πηγή σου, που άλλωστε δεν δίνει το όνομα του συγγραφέα, αλλά σε άρθρο. Βλέπε εδώ. Είναι ο τύπος #12.DreamingMaths έγραψε: Παρ Ιουν 07, 2024 8:26 am Υπάρχει ένας τύπος ο οποίος δίνει με ακρίβεια, σύμφωνα με τον συντάκτη της πηγής που το ανέγνωσα, 42.000.000.000 ψηφία του. Δείτε τον τύπο εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Το άρθρο είχε δημοσιευτεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια στο The American Mathematical Monthly. Οι συγγραφείς είναι τα αδέλφια Jonathan και Peter Borwein.
Από τους δύο, ο Jonathan ήταν κορυφαίος Μαθηματικός. Γιoς του επίσης ισχυρού Μαθηματικού David Borwein, Λιθουανικής καταγωγής που κατέφυγε πρώτα στην Σκωτία και κατόπιν έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στον Καναδά.
Οι τρεις τους έγραψαν πολλά άρθρα και βιβλία σε θέματα υπολογιστικών Μαθηματικών με χρήση Maple ή Mathematica και παρεμφερή. Κορυφαίοι στο είδος τους, και οι τύποι που ανακάλυψαν περί το π και e είναι εντυπωσιακοί. Επίσης κρατούσαν το ρεκόρ για υπολογισμό των δεκαδικών ψηφίων του π σε πολλά δισεκατομμύρια ψηφία (το παραπάνω είναι μικρό δείγμα).
Tον Jonathan, συνομήλικό μου, τον είχα γνωρίσει στην Αυστραλία όπου έκανε ακαδημαϊκή καριέρα, περί τον καιρό που έγραψε το παραπάνω άρθρο. Κάθε κουβέντα μαζί του ήταν ένα Κέρας Αμαλθείας περί τα Μαθηματικά. Χείμαρρος. Απίστευτες γνώσεις και ευστροφία σε όλο το φάσμα των Μαθηματικών.
Λίγα λόγια για τον πατέρα και τους γιους στην Wikipedia εδώ:
David
Jonathan
Peter
Ότι και να πω για τον Jonathan είναι λίγο. Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.
- DreamingMaths
Re: Μαθηματικές Διαδρομές_19_42.000.000.000 ψηφία του π
Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις σημαντικές πληροφορίες που μου δώσατε !★!★!★Mihalis_Lambrou έγραψε: Παρ Ιουν 07, 2024 10:25 amΗ σωστή παραπομπή δεν σε βιβλίο όπως λέει η πηγή σου, που άλλωστε δεν δίνει το όνομα του συγγραφέα, αλλά σε άρθρο. Βλέπε εδώ. Είναι ο τύπος #12.DreamingMaths έγραψε: Παρ Ιουν 07, 2024 8:26 am Υπάρχει ένας τύπος ο οποίος δίνει με ακρίβεια, σύμφωνα με τον συντάκτη της πηγής που το ανέγνωσα, 42.000.000.000 ψηφία του. Δείτε τον τύπο εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Το άρθρο είχε δημοσιευτεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια στο The American Mathematical Monthly. Οι συγγραφείς είναι τα αδέλφια Jonathan και Peter Borwein.
Από τους δύο, ο Jonathan ήταν κορυφαίος Μαθηματικός. Γιoς του επίσης ισχυρού Μαθηματικού David Borwein, Λιθουανικής καταγωγής που κατέφυγε πρώτα στην Σκωτία και κατόπιν έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στον Καναδά.
Οι τρεις τους έγραψαν πολλά άρθρα και βιβλία σε θέματα υπολογιστικών Μαθηματικών με χρήση Maple ή Mathematica και παρεμφερή. Κορυφαίοι στο είδος τους, και οι τύποι που ανακάλυψαν περί το π και e είναι εντυπωσιακοί. Επίσης κρατούσαν το ρεκόρ για υπολογισμό των δεκαδικών ψηφίων του π σε πολλά δισεκατομμύρια ψηφία (το παραπάνω είναι μικρό δείγμα).
Tον Jonathan, συνομήλικό μου, τον είχα γνωρίσει στην Αυστραλία όπου έκανε ακαδημαϊκή καριέρα, περί τον καιρό που έγραψε το παραπάνω άρθρο. Κάθε κουβέντα μαζί του ήταν ένα Κέρας Αμαλθείας περί τα Μαθηματικά. Χείμαρρος. Απίστευτες γνώσεις και ευστροφία σε όλο το φάσμα των Μαθηματικών.
Λίγα λόγια για τον πατέρα και τους γιους στην Wikipedia εδώ:
David
Jonathan
Peter
Ότι και να πω για τον Jonathan είναι λίγο. Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.
Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα διότι τα φτωχά μου αγγλικά δεν μου το επιτρέπουν. Χαίρομαι που είχατε επαφή με ένα πολύ σημαντικό για σας Μαθηματικό όπως μου παραθέσατε. Επιτρέψτε μου μία ανθρώπινη ευχή προς εσάς... να είστε καλά, να τον θυμάστε με χαρά! Συγχωρέστε μου τον πληθυντικό, είναι μόνο και μόνο από εκτίμηση προς εσάς γιατί καταλαβαίνω ότι είστε Μαθηματικός από όσα μου είπατε.
Η επιτυχία είναι ένα πανέμορφο κορίτσι που το λένε Ε(επιμονή), Υ(υπομονή), Α(αγάπη).
Νίκος Πελεκανάκης
Νίκος Πελεκανάκης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης