Κάτι τελευταίο. Γνώριζω πως τα βιβλία για διαγωνισμούς από τις εκδόσεις Σαββάλας είναι αρκετά καλά οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά αυτά όσον αφορά την θεωρία;
Φιλικά,
Γιώργος
Συντονιστής: spyros
Η προετοιμασία ξεκινάει από τώρα. Διάβασε θεωρία από βιβλία και για τους τέσσερεις κλάδους που εντοπίζονται σε διαγωνισμούς και να βλέπεις ασκήσεις χωρίς να πηγαίνεις απευθείας στην λύση. Υπάρχει πολύ υλικό, μην αγχώνεσαι για ό,τι έχει συμβεί ως τώρα. Στα αγγλικά το πνεύμα των διαγωνισμών μπορούμε να το ονομάσουμε art of problem solving. Σημασία έχει η ικανότητα να λύνεις προβλήματα χωρίς να απαιτούνται πολλές γνώσεις. Εφόσον τις αποκτήσεις το μόνο που λείπει είναι να καλλιεργήσεις αυτήν την ικανότητα να λύνεις θέματα. Αυτό αναπτύσσεται φυσικά λύνοντας θέματα και βλέποντας την λύση τους (αλλά πρέπει να εντοπίζεις την σκέψη και το κίνητρο πίσω από κάθε ιδέα, μην κοιτάς επιπόλαια).pythagoras3.14 έγραψε: Σάβ Δεκ 20, 2025 4:28 pm Επίσης καθώς όταν έκανα κάποια προετοιμασία για τον Θαλή και Ευκλείδη της Β Γυμν. κοιτούσα πολύ γρήγορα τις λύσεις και τα περισσότερα προβλήματα δεν τα έλυσα από μόνος μου όπως έχω πει και στα προηγούμενα ποστ μου, μήπως αυτό είναι πρόβλημα για την προετοιμασία για τον Θαλή και Ευκλείδη που θα κάνω το καλοκαίρι πριν πάω Γ Γυμνασίου γιατί κάποια προβλήματα από την Β Γυμν. είναι ίδια απλά με άλλα νούμερα ή πολύ παρόμοια με κάποια προβλήματα της Γ Γυμν. οπότε είναι σαν να τα έχω σπαταλήσει αυτά τα προβλήματα χωρίς να τα προσπαθήσω καν;
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: sersam και 1 επισκέπτης