Latex βοήθεια ξανά
Συντονιστής: spyros
Latex βοήθεια ξανά
Καλησπέρα. Ειλικρινά δεν αντέχω άλλο με τον τρόπο που δουλεύει το Latex θέλω να αλλάξει τώρα. Στην προηγούμενη λύση μου εδώ viewtopic.php?f=181&t=79531&p=383168#p383168 για παράδειγμα, μου έτρωγε σύμβολα και πάταγα αντιγραφή επικόλληση από αλλού και μου τα εμφάνιζε λάθος είδα κι έπαθα για να το συμμορφώσω δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Μετά την αναβάθμιση δεν είναι ανθρώπινη η υπομονή που χρειάζεται για να γράψω σε Latex. Πριν πήγαινα πφιου κατευεθείαν πιστόλι. Τώρα πηγαίνω πιο αργά κι από replay. Δεν μου τα εμφανίζει όπως θέλω. Κάποιος να με βοηθήσει δε μπορώ άλλο.
Ετικέτες:
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: Latex βοήθεια ξανά
.Dimessi έγραψε: Τετ Ιούλ 01, 2026 1:42 am ... για παράδειγμα, μου έτρωγε σύμβολα και πάταγα αντιγραφή επικόλληση από αλλού και μου τα εμφάνιζε λάθος.
Δημήτρη, καλημέρα.
Ανησυχητικά αυτά που γράφεις.
Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω, θα σε παρακαλούσα να μας δώσεις συγκεκριμένα παραδείγματα αστοχιών του νέου LaTeX. Ειδικά, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα δολάρια του LaTeX, γράψε, αν μπορείς, ένα παράδειγμα μιας γραμμής η οποία αλλοιώθηκε από τον κειμενογράφο. Επίσης, δώσε ένα παράδειγμα κειμένου στο οποίο η αντιγραφή + επικόλληση δεν λειτούργησε σωστά ή αλλοιώθηκε.
Ίσως μέσα από αυτά τα παραδείγματα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα σημεία στα οποία ενδεχομένως οφείλεται η δυσλειτουργία.
Η δική μου εμπειρία, μετά την αναβάθμιση του mathematica, είναι θετική. Είμαι ευγνώμων σε όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, είναι πιθανό οι δικές μου γραφές να μην έτυχε να συναντήσουν τις ατέλειες ή τις ιδιαιτερότητες της νέας έκδοσης του LaTeX.
Ζητώ τα παραπάνω δείγματα γιατί, αν δεν διαγνώσουμε με σαφήνεια το πρόβλημα, δύσκολα θα μπορέσουμε να το επιλύσουμε.
Καλημέρα. Για το Mathtype εννοώ. Όταν κάνω αντιγραφή επικόλληση στο φόρουμ από εκεί συχνά με παιδεύει . Τώρα παράδειγμα δε γίνεται γιατί φεύγω σβέλτα θα τα πούμε κάποια άλλη φορά.
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Mathtype;
Πιθανότατα το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό (η "μεταγλώττιση" σε LaTeX είναι εντελώς αφερέγγυα) και όχι στο KaTeX.
Υ.Γ. Θεωρώ το Mathtype άκρως προβληματικό. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει για δεκαετίες.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες