Μείωση της ύλης

Θέματα για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς
Άβαταρ μέλους
Πρωτοπαπάς Λευτέρης
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μείωση της ύλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρωτοπαπάς Λευτέρης »

Πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές για την ανακοίνωση που εκδώθηκε.

Αν είναι απαραίτητες και οι δικές μας υπογραφές ηλεκτρονικές ή μη, ευχαρίστως (και νομίζω ότι μιλώ εξ ονόματος όλων των μελών).

Η επιστολή αυτή που απευθύνεται; Την στείλαμε κάπου; Εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακούς τόπους για την εκπαίδευση; Αν όχι νομίζω ότι πρέπει να γίνουν και τέτοιες κινήσεις,
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
s.kap
Επιμελητής

Re: Μείωση της ύλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από s.kap »

Προσυπογράφω την επιστολή των Συντονιστών και των Διευθυνόντων μελών του :logo: , με το περιεχόμενο της οποίας ταυτίζομαι απολύτως
Φιλικά
Σπύρος Καπελλίδης
Άβαταρ μέλους
spege

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spege »

Συμφωνώ και εγώ με τους συντονιστές και τους συγχαίρω
Να καταθέσω την γνώμη μου
Ποιους ρώτησαν οι υπεύθυνοι του Π.Ι. και μεταρρύθμισαν την μεταρρύθμιση; Ποιος ο ρόλος τους , να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις κατόπιν παραγγελίας του κάθε υπουργού. Βάσει ποιας έρευνας προχώρησαν , έχουν κάτι για να μας πείσουν ότι δουλεύουν βάσει σχεδίου ή πάλι λειτούργησαν όπως στην εποχή της Μαριέτας αυξάνοντας της ώρες των αρχαίων. Για όσους δεν γνωρίζουν , αυτό έγινε γατί τα παιδιά στο PISA δεν τα πήγαν καλά και οι φωστήρες του Π.Ι. βρήκαν την λύση. Αυξήστε τις ώρες τω αρχαίων και δεν περνάει η εβδομάδα με τα φιλολογικά .Κάνανε την αξιολόγησή αυτής της ενέργειας οι κύριοι του Π.Ι. , έξι χρόνια μετά , δεν άκουσα κάτι. Αλλά πάλι τα ίδια. μήπως πρέπει να καταργηθεί το Π.Ι. ;Αντί να κλείνουν σχολεία , να αυξάνονται οι μαθητές ανά τάξη κ.λ.π. του τύπου Δ.Ν.Τ. δεν καταργείται το Π.Ι. , ποιος ο ρολος του.
Ρωτήθηκαν οι Σχ. Σύμβουλοι , κατέθεσαν απόψεις ; Ποια είναι οι θέσει τους ;
Η Ε.Μ.Ε τι κάνει ;Παρακολουθεί το κόψε ράψε , αλλά πρώτα ο μαθητής .Σε ταχυφαγείο βρισκόμαστε ;
Στο τέλος βλέπω μόνοι μας θα μείνουμε , οι ολίγοι ρομαντικοί της λέσχης ( όχι μπιλντεμπέργκ) ή θα πάμε να πέσουμε από τον πύργο της Πίζας.
Αξιολόγηση στο έργο των υπουργών και του Π.Ι. δεν έχω δει και ούτε θα δω γιατί ο καθηγητάκος φταίει πάντα για όλες της βλακείες που κάνουν οι σοφοί. Τόσα παιδιά που μάθανε αυτά που τώρα κόβουν ,μήπως ήρθε η ώρα να τους ζητήσουμε συγνώμη; Μήπως τα κουράζαμε άδικα τότε ;Παρακολουθώ με λύπη τη σταδιακή μείωση της ύλης τουλάχιστον τα τελευταία 23 χρόνια που έχω στο κουρμπέτι.
Θέλω να θέσω το ερώτημα μήπως θέλουν να μεταφέρουν ύλη σε άλλες ειδικότητες; Τα διανύσματα τα βάλανε στη Β΄ γυμνασίου (με τα νέα βιβλία που τα καλωσορίσαμε όλοι μας) γιατι το ήθελαν οι φυσικοί , την επίλυση τύπων το ίδιο τώρα δεν τα θέλουν; Πότε είχαν δίκαιο τότε ή τώρα ;Θα περιμένει κανείς να τα καταργήσουν και από την φυσική ή μήπως εκεί δεν είναι δυσνόητα. Ένα παιδί θα ακούσει για διανύσματα πρώτη φορά στη Β΄ Λυκείου από μαθηματικό (και όχι όλα τα παιδιά) αφού θα τα έχει μάθει από τους φυσικούς στη Β΄ Γυμνασίου (και όλα τα παιδιά). Του λογαρίθμους από τους χημικούς με το Ρ.Η. Καλά μειώσανε , δεν χωράει να βάλουν π.χ. το δυάνυσμα στο χώρο στη Β΄ Λυκείου. Δεν τα καταργούμε καλύτερα και να κάνουμε κανένα άλλο μάθημα; Μήπως εκποιείτε μαθηματική περιουσία;
Δεν διδάσκουμε τις διαφορικές , οπότε καταργήστε και το αόριστο , αφού δεν θα διδάσκουμε τον De L’ Hosrital καταργήστε τις ασύμπτωτες θα μας πουν κάποια μέρα
Καλά βλέπω να γίνουν τα βιβλία του τύπου Γ΄ γενικής .Άλλα και εκεί δεν κάνουν σύνολα , δεν είναι δυσνόητα , δεν καταργούμε τις πιθανότητες και από την Γ΄Γενικής
Από αυτή η γεωμετρία τι άλλο θα τις κόψουν .Δεν την κάνουν μάθημα επιλογής να τελειώνουμε. Δεν διδάσκαμε τα περιγράψιμα κόψε τώρα και τα εγγράψιμα. Έτσι και αλλιώς κατευθυνόμενα μαθηματικά διδάσκουμε .Ότι θέλει η βιομηχανία
Τη τριγωνομετρία της Β΄ Λυκείου ήταν κουτσουρεμένη , ξανακόβουν , στην επόμενη μεταρρύθμιση θα την κόψουν όλη.
Αφαιρούνται η Ευκλείδεια διαίρεση και η διαιρετότητα , αφού είχαν αφαιρέσει τα προηγούμενα χρόνια τον ΜΚΔ , τι ωραία δικαιολογία
Βέβαια να συμφωνήσω για την μη αλληλοκάλυψη από τάξη σε τάξη , ας μη γίνει , καλό είναι αυτό. Αλλά ένας έμπειρος καθηγητής είναι σύντομος σ΄αυτό σε όλες τις φάσεις της διδασκαλίας οπότε δεν έγινε και τίποτα.
Σπύρος
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot »

Προσυπογράφω και εγώ.
Θα προσέθετα και μία συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών των μαθηματικών
και της αύξησης των ωρών διδασκαλίας τους στο νέο σχολείο με νέες μεθόδους και τεχνολογίες...
Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ »

Πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές για την ανακοίνωση.Προσυπογράφω την επιστολή των Συντονιστών και των Διευθυνόντων μελών του :logo:
\displaystyle{
{\rm K}\alpha \tau \sigma \dot \iota \pi o\delta \alpha \varsigma \begin{array}{*{20}c}
   {} & {\Delta \eta \mu \dot \eta \tau \rho \eta \varsigma }  \\
\end{array}
}
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης Μυρογιάννης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημήτρης Μυρογιάννης »

Κυριοι να εχετε υπ'οψιν σας οτι τετοιου τυπου αποφασεις ξεκινουν απο "κεφαλια" που απαξιωνουν ....απεχθανονται τα μαθηματικα.
Προκειται για μια καθαρα συμπλεγματικη συμπεριφορα που εκφερεται ασυδοτα οταν καποιος "φανατισμενος θεωρητικος" προισταται των διεργασιων αυτης της δηθεν αποσυμφορησης του εκπαιδευτικου συστηματος.
Και να εχετε υπ'οψιν σας οτι καλυτερα να εχεις να κανεις με πολλους εχθρους παρα με ενα και..... κομπλεξικο.Οτι χειροτερο.
Ειναι πραγματικα αστειο,τραγελαφικο,ανιστορητο : κοβουμε μαθηματικα και δεν αγγιζουμε αρχαια.
\top\Cape h e \;\; \AA \mathbb{R}\top\;\; o\pounds \; \; \int  \imath m\mathbb{P}\l \imath \mathbb{C}\imath \top y \;\;\imath s\;\;a\;\;\mathbb{P}\Cup \mathbb{Z}\mathbb{Z}le \;\; o\pounds \;\; \mathbb{C} o m\mathbb{P}l e^{x}  \imath T y
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl »

maths-!!! έγραψε:Κυριοι να εχετε υπ'οψιν σας οτι τετοιου τυπου αποφασεις ξεκινουν απο "κεφαλια" που απαξιωνουν ....απεχθανονται τα μαθηματικα.
Προκειται για μια καθαρα συμπλεγματικη συμπεριφορα που εκφερεται ασυδοτα οταν καποιος "φανατισμενος θεωρητικος" προισταται των διεργασιων αυτης της δηθεν αποσυμφορησης του εκπαιδευτικου συστηματος.
Και να εχετε υπ'οψιν σας οτι καλυτερα να εχεις να κανεις με πολλους εχθρους παρα με ενα και..... κομπλεξικο.Οτι χειροτερο.
Ειναι πραγματικα αστειο,τραγελαφικο,ανιστορητο : κοβουμε μαθηματικα και δεν αγγιζουμε αρχαια.
Σαν να φαίνεται ότι ξέρεις πρόσωπα και πράγματα :shock: 8-) ;)
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Άβαταρ μέλους
rek2
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rek2 »

Την προσυπέγραψα, την προσυπογράφω, και καλόν είναι να την προσυπογράψουμε όλοι σαν mathematica!

Ρεκούμης Κωνσταντίνος
Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas »

Προφανώς ΣΥΜΦΩΝΩ και εγώ με την Πρόταση των Γενικών Συντονιστών η οποία είναι κ ο ρ υ φ α ί α.
Ο Μ Ω Σ, πρέπει να προσεχθούν δύο κατά την άποψή μου πράγματα:
1) Να γίνει κατανοητό ότι το θέμα είναι μείζον και πολύ σοβαρό γιά να είναι στιγμιαίο.
Καί βέβαια σαν μ ε ί ζ ο ν και π ο λ ύ σ ο β α ρ ό θα πρέπει να το χειριζόμαστε όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
2) Να μην μήν μετατραπεί το mathematica τελικά σε αμορτισέρ πού θα εκτονώνει εδώ μεγάλο μέρος του θυμού πρός εκείνους που ''δρούν γιά μάς χωρίς εμάς'' ,γύψος κ.τ.λ. και ενάντια στην Μαθηματική εν προκειμένω κοινότητα.

Σωτήρης
S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
fmak65

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fmak65 »

Συμφωνω και εγω για την ανακοινωση και ζητησα αν γινετε να υπογραψουμε και αλλοι την ανακοινωση.
Μαραντιδης Φωτης
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος »

Δεν μπορώ από το να συμφωνήσω και εγώ με την κοινή απόφαση των συντονιστών - μελών.

Επίσης θα ευθυγραμμιστώ και με τις απόψεις του Σωτήρη, που είναι χρόνια σε αυτούς τους χώρους και η γνώμη του είναι βαρύνουσα και ως «παλμογράφος» αντιλαμβάνεται πιο γρήγορα και εύκολα τις εξελίξεις που έπονται...

Επίσης πρέπει να τονίσουμε και την προειδοποίηση που μας είχε δώσει ο Γιώργος -> δείτε <- από καιρό και όλοι μας την αγνοήσαμε ή την υποβιβάσαμε όπως την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα, συγχώρα μας Γιώργο αλλά είμαστε πρόβατα (όχι σαν τα πρόβατα του γρίφο που έβαλα)!!

Τέλος, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Φώτη, να συμπεριληφθούν όλων οι υπογραφές και πως μπορείτε να διαφωνήσετε όταν στις συνομιλίες μας και στα άρθρα μας (εδώ)
Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:
Θα μπορούσαμε ως mathematica να στείλουμε ένα διάβημα για τα κεφάλαια που ακούγονται ότι θα βγουν εκτός; Υποψιάζομαι την απάντηση αλλά το έγραψα μήπως...

* Η ΕΜΕ τελικά υπάρχει; Περιμένει να βγουν τα αποτελέσματα για να διαμαρτυρηθεί;
γράφαμε και προτρέπαμε να πάρουμε θέση ενάντια της μείωσης της ύλης
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
nmavro
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nmavro »

Μόλις είδα την ανακοίνωση. Μα είναι δυνατόν να κάνουν αλλαγές έτσι απλά χωρίς να συμβουλεύονται κανέναν ειδήμονα;
G.Tsikaloudakis
Επικοινωνία:

ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από G.Tsikaloudakis »

Συμφωνώ και εγώ και υπογράφω την πρόταση των συντονιστών.
Πολλές φορές ,σε παλαιότερα άρθρα μου στον ''Ευλειδη Β΄ '' είχα διατυπώσει τις ανυσηχίες μου, για τις εξελείξεις της διαδασκαλίας των μαθηματικων στην
Μέση εκαίδευση.
Σε καποιο άρθρο είχα γράψει: ό,τι δυσκολο (η μάλλον ότι νομίζουμε ότι
είναι δύσκολο , για τους μαθητές) αφαιρείται. Αντι να ψάχνουμε τρόπους παρουσίασης των <<δύσκολων >> εννοιών , ώστε να γινονται κατανοητές
και να ανδυκνείουν την αξία προηγουμένων θεωρημάτων.
Συγκεκριμμένα είχα παρουσιάσει μια απλή και ωραία απόδειξη της απόστασης
σημείου από ευθεία και του τύπου του εμβαδού τριγώνου.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δικαιλογία ,για την περικοπή των γνωστών παραγράφων , των μαθηματικών Γ΄ Λυκείου, πρεπει να αφαιρεθούν:
α) Ολα τα όρια ή μήπως είναι ''ευκολη'' η έννοια του ορίου και
οι μαθητές δεν κανούν μόνο υπολογιστικούς μηχανισμούς.
β) Είναι κατανοητό , μήπως , το Θεώρημα της παράγουσας
\displaystyle{\int_\alpha ^x {f(t)dt} } της \displaystyle{ 
f(x) 
}

Μάλλον όχι , οπότε και το ορισμένο ολοκλήρωμα δεν έχει θέση
στα <<κουφιοκέφαλα >>Ελληνόπουλα.
Με παρόμοιο σκεπτικό ,πρεπει να καταργηθούν όλα σχεδόν τα
Μαθηματικά. Ας διδάσκουμε μόνο τις τέσσερεις πράξεις και πολύ είναι.
Ας ετοιμάζουμε , μονο τραγουδιστές , ποδοσφαιριστές ,
ξενοχουπαλλήλους με 5 γλώσσες και εργάτες σ΄αυτή τη χώρα
Αιδώς Αργείοι!
Καποια στιγμή , νομίζω , πρέπει να αρχίσει και η άμεση κριτική ,απο την κοινότητα των μαθηματικών και όχι μόνο, των απφάσεων των πολιτικών
μας. Να τους εξηγήσουμε πως έφτασαν αυτή την χώρα στην Άβυσσο
και τον χλευασμό, αντί να είναι το Ελντοράντο της Ερώπης σε Πολιτισμό
Επιστήμες, Οικονομία κ.τλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος G.Tsikaloudakis την Παρ Ιούλ 02, 2010 1:08 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Γιώργος Τσικαλουδάκης
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Re: ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl »

Η δική μου απορία είναι: αφού τα θεωρητικά μαθήματα θα έχουν αύξηση ωρών διδασκαλίας τα δικά μας τι άλλο θα έχουν;

Σενάριο 1: Έστω ότι οι ώρες των θετικών μαθημάτων παραμένουν οι ίδιες..για να μην καταλήξουμε σε άτοπο πρέπει να αυξηθεί το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών πχ 8ωρα ή 9ωρα (πράγμα που μπορεί να συνδεθεί και με σύτιση στο σχολείο που διευκόλυνει τις σύγχρονες οικογένειες)

Σενάριο 2¨Για να διατηρηθεί το ωράριο πρέπει και αρκεί να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας των θετικών μαθημάτων.

Η μείωση της ύλης τι κρύβει;
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαιδευτικά Θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες