Παραθέτω το τετράδιο ενός κοριτσιού της ΣΤ' Δημοτικού (όπου με πράσινο στυλό είναι οι διορθώσεις της δασκάλας...και ο βαθμός), σε ασκήσεις πάνω στις αριθμητικές παραστάσεις που είχαν για το σπίτι.
Θέλω τα σχόλια σας για τις διορθώσεις και να επαναφέρω το θέμα με την προτεραιότητα των πράξεων που είχε ξεκινήσει πέρσι τέτοια εποχή περίπου ο Μάκης Χατζόπουλος εδώ.
Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ. Επειδή η φωτογραφία τραβήχτηκε από κινητό και ίσως να μη φαίνεται καλά, βάζω αναλυτικά τις λύσεις και τις "διορθώσεις" της δασκάλας σε παρένθεση.
ασκήσεις.jpg (80.5 KiB) Προβλήθηκε 20280 φορές
«Δε θα αντικαταστήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δε θα ξέρει να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη...»
Αχχχχ Μιχάλη, ανοίγεις πληγές!! Αστειεύομαι φυσικά, νομίζω ότι η δασκάλα δεν μας τα λέει καλά... έχει κάνει χαζές διορθώσεις, όχι λάθος διορθώσεις.
Αν εξετάσουμε τις διορθώσεις, έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, τελικά τι θέλει; Οι πράξεις να γίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά (αν έχουμε ίδιες πράξεις, προσθέσεις-αφαιρέσεις ή πολ/σμοι-διαιρέσεις) ή όποια μας βολεύουν;;
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν,τα γραπτά μένουν
Κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι το μέγεθος της μαθηματικής στενομυαλίας ορισμένων ανθρώπων (αυτό το λέω διότι και στο σχολείο μας μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση καθηγητή)
Από την στιγμή που τηρείται η προτεραιότητα των πράξεων,αμα το παιδί δει πράσινα σημάδια πάνω στο σωστό χαρτί της,δεν θα είναι μεγάλη απογοήτευση για το ίδιο;;;
Υποτίθεται ότι διορθώνουμε κάτι που είναι λάθος, όχι κάτι που είναι σωστό…
Ούτε έχει δικαίωμα να "διορθώνει" η δασκάλα κάτι το οποίο δε συμπίπτει με το προσωπικό της στυλ, το οποίο όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Μάκης δεν είναι ξεκάθαρο.
Η αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας πρέπει να ξεκινήσει από το Δημοτικό. Οι περισσότεροι (όχι όλοι να μην παρεξηγούμαστε) δάσκαλοι/ες έχουν πάρει, πολλά χρόνια τώρα, διαζύγιο απ’ τα μαθηματικά.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να καταφέρουν να μεταδώσουν την αγάπη τους σ’ ένα μάθημα που οι ίδιοι σιχαίνονται…
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μιχάλης Νάννος την Παρ Νοέμ 12, 2010 3:51 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
«Δε θα αντικαταστήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δε θα ξέρει να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη...»
Να μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί δάσκαλοι ηλικίας από 30- 45 χρονών προήλθαν από την παλαιά τρίτη δέσμη που έκαναν μαθηματικά μέχρι την Β λυκείου και μετά τίποτε. Ότι έσπειραν εκείνες τις χρονιές τώρα το θερίζουν, να μην σας ξενίζει τίποτε.
Καρδαμίτσης Σπύρος έγραψε:Να μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί δάσκαλοι ηλικίας από 30- 45 χρονών προήλθαν από την παλαιά τρίτη δέσμη που έκαναν μαθηματικά μέχρι την Β λυκείου και μετά τίποτε. Ότι έσπειραν εκείνες τις χρονιές τώρα το θερίζουν, να μην σας ξενίζει τίποτε.
Βασικά είχαν αποφασίσει από το γυμνάσιο σε τι δέσμη θα πήγαιναν και δεν διάβαζαν μαθηματικά από την Γ Γυμνασίου και μετά οι περισσότερες και μάλιστα τα μισούσαν...
Δεν μετρούσε και ο βαθμός ... (τουλάχιστον μετά τα δικά μου χρόνια γιατί σε μας μετρούσε κάθε τάξη του λυκείου με κάποιο ποσοστό).
Πάνω απ' ολα είναι πολύ λυπηρό να υπάρχουν τέτοιοι δάσκαλοι.Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί αυτοι οι δάσκαλοι να δειξουν κάτι λάθος στους μαθητές κι αυτοί να μάθουν κάτι με λάθος τρόπο. Στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να το μάθουν με τον σωστό τρόπο αφού για πολλά χρόνια το έκαναν με το λάθος τρόπο!!!!!!