Τρελό αλλά σωστό.
έστω
για κάθε
, τότε ως συνεχής διατηρεί πρόσημο. Η G΄(x) επίσης σταθερό πρόσημο. Άρα G γνησίως μονότονη στο [0,2] (συνεχής). Οπότε G(0)<G(2) ή G(0)>G(2) Δηλαδή 3<3 ή 3>3. Άτοπο
για κάθε
, τότε ως συνεχής διατηρεί πρόσημο. Η G΄(x) επίσης σταθερό πρόσημο. Άρα G γνησίως μονότονη στο [0,2] (συνεχής). Οπότε G(0)<G(2) ή G(0)>G(2) Δηλαδή 3<3 ή 3>3. ΆτοποΜήπως έχεις και τρίτο αδερφό που έδινε, για να δούμε μια ακόμη λύση!!!!!!!paganini έγραψε:Ακουστε και τη γνωμη ενος μαθητη που μολις εδωσε.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.Προσωπικα ειχα ξεμπερδεψει με ΟΛΑ εκτος απτο 4δ στην 1 ωρα και κατι.Πηγαινες με τον αυτοματο!Στο 2 βρηκα το ελαχιστο με παραγωγους επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με γεωμετρικη ερμηνεια.
Το 4δ το ελυσα στο τελευταιο 5λεπτο!Φανταστειτε ποσην ωρα μου πηρε και ποσο ψυχοφθορο ηταν!Αυτά. Για το 4δ η αδερφη μου εκανε μια λιγο διαφορετικη λυση και αυτη στο τελευταιο λεπτο κυριολεκτικα! Διαιρεσε με ξ^2 και α και μετα Rolle για μια παραγουσα.
Αυτά
χαχαχα οχι! Δεν της αρεσε η σχολη της και ξαναδινει μετα απο 2 χρονια μαζι μου.vasilis kalamatas έγραψε:Μήπως έχεις και τρίτο αδερφό που έδινε, για να δούμε μια ακόμη λύση!!!!!!!paganini έγραψε:Ακουστε και τη γνωμη ενος μαθητη που μολις εδωσε.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.Προσωπικα ειχα ξεμπερδεψει με ΟΛΑ εκτος απτο 4δ στην 1 ωρα και κατι.Πηγαινες με τον αυτοματο!Στο 2 βρηκα το ελαχιστο με παραγωγους επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με γεωμετρικη ερμηνεια.
Το 4δ το ελυσα στο τελευταιο 5λεπτο!Φανταστειτε ποσην ωρα μου πηρε και ποσο ψυχοφθορο ηταν!Αυτά. Για το 4δ η αδερφη μου εκανε μια λιγο διαφορετικη λυση και αυτη στο τελευταιο λεπτο κυριολεκτικα! Διαιρεσε με ξ^2 και α και μετα Rolle για μια παραγουσα.
Αυτά
Να το διατυπώσω αλλιώς γιατί δε διαφωνώ μαζί σου. Ένας μαθητής απέδειξε τη συνέχεια με όριο στο 0 = f( 0 ), και εξήγησε ότι είναι συνεχής στο ( 0, 2 ]. Κατά τη γνώμη σου τα παίρνει όλα τα μόρια;ENIALIS έγραψε:Δεν ειμαι διορθωτης,αλλα παρολα αυτα θα απαντησω. Δεν υπαρχει λογος να ξεχωρισεις το 2. Οι- συναρτησεις-ολοκληρώματα στη G(x) είναι συνεχεις στο 2 όπως και αλλού, διοτι ειναι παραγωγισιμες στο 2 (οπως και αλλού) , διοτι η f(x) και η xf(x) ειναι συνεχείς στο κλειστο [0,2]. Δεν υπαρχει στα σχετικα θεωρηματα καποιο ανοικτο διαστημα ή καποια απαιτηση για εσωτερικα σημεια, οπως προφανως εννοεις.
Με αλλα λογια, πιο πολυ θα με προβληματιζε για τις γνωσεις καποιος να το ανεφερε χωριστα, παρα αυτο που λες.
1.Επειδη ειχα στο νου μου τον κυριο Κυριακοπουλο το ελυσα με παραγωγους!Να στε καλα κυριε Κυριακοπουλε!vasilis kalamatas έγραψε:ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Για τα σωστο-λάθος περιμένω σχόλιο του κ. Κυριακόπουλου. ( Να προβλέψω το ίδιο για τη γεωμετρική λύση του μιγαδικού με το μικρότερο μέτρο;)
2. Για τη συνέχεια στο 4α νομίζω ότι θα έχουμε κουβέντα, το τι έπρεπε να κάνουν ακριβώς οι μαθητές...
3. Νομίζω όμως (με κάθε επιφύλαξη γιατί το τηλέφωνο μου δε σταματά να χτυπά) ότι θα ήταν πιο καλό τα ερωτήματα 4α και 4β να δινόταν με αντίστροφη σειρά, δηλαδή πρώτα να ζητήσουν την παραγωγισιμότητα στο ανοικτό και μετά τη συνέχεια στο κλειστό, αν και δεν είναι συνηθισμένο. Αυτό γιατί οι μαθητές δεν ήξεραν αν πρέπει να ξαναγράψουν τις δικαιολογήσεις με το φόβο μήπως χάσουν μονάδες..Μπείτε στη λογική τους για να καταλάβετε τι λέω, σχεδόν όλοι το μου το αναφέρανε....
Περισσότερο το βράδυ με πιο καθαρό μυαλό...
Καλά αποτελέσματα και του χρόνου με υγεία!!!!
NAI ! Tο κουβεντιάσαμε και μεις αυτό την ώρα της πρόχειρης μοριοδότησης στο βαθμολογικό κέντρο. Πάντως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να μην χάσουν άδικα οι μαθητές μόρια, αλλά φυσικά να μην πάρουν μόρια που δεν πρέπει !Μιλάμε δηλαδή για 1-2 μόρια το πολύ !vasilis kalamatas έγραψε:......................
θα ήταν πιο καλό τα ερωτήματα 4α και 4β να δινόταν με αντίστροφη σειρά, δηλαδή πρώτα να ζητήσουν την παραγωγισιμότητα στο ανοικτό και μετά τη συνέχεια στο κλειστό, αν και δεν είναι συνηθισμένο. .......................
Καλά αποτελέσματα και του χρόνου με υγεία!!!!

ZITAVITA έγραψε:Για το 3Ββ θα μπορούσαμε να πούμε
εφόσον η f κυρτή (από 3Βα) και παρουσιάζει ακρότατο στο 0 (από 3Α), τότε είναι γν.φθίνουσα στο (-1,0]
και γνησίως αύξουσα στο [0,+άπειρο);
Είναι απόδειξη αυτό;

Κάποιος μαθητής σήμερα που εξέταζα προφορικά θεώρησε γνωστό ότι οι εικόνες των μιγαδικών ανήκουν σε ευθεία , βρήκε βάζοντας 2 διαφορετικές τιμές στο λ δύο τέτοιους μιγαδικούς και την ευθεία που ορίζουν αυτές και αυτή ήταν η ζητούμενη ευθεία. Εμείς (3 μαθηματικοί της επιτροπής μας) το θεωρήσαμε σωστό γιατί η εκφώνηση θεωρεί δεδομένο ότι ανήκουν σε ευθεία και απλώς ψάχνουμε την εξίσωση της. Δηλαδή αν έγινα κατανοητός είναι τέτοια η εκφώνηση που δεν απαιτεί να αποδείξεις ότι είναι ευθεία...kapapi έγραψε:Ερώτηση προς τους συναδελφους του forum.
Στο 2 α) : Θεωρούμε δεδομένο ότι οι εικόνες είναι πάνω σε ευθεία και απλά ψάχνουμε την εξίσωσή της;
Μπάμπη,Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Να έχετε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους σας των Β.κέντρων, διότι θα εκτιμήσουν με μεγάλη ευθύνη τα γραπτά των παιδιών. Όλες οι πιθανές λύσεις θα εντοπιστούν, θα ανακοινωθούν από τους συντονιστές και κανένας μαθητής δεν θα χάσει ούτε ένα μόριο από αυτά που δικαιούται.Οι συντονιστές είμαστε καταπάνω σε κάθε γραπτό και σε κάθε δύσκολη περίπτωση συζητάμε με τους βαθμολογητές τα δύσκολα σημεία .
Ήμουν έτοιμος να απαντήσω όχι! Ξανακοιτάζοντας την διατύπωση του ερωτήματος η απάντηση είναι Ναι!kapapi έγραψε:Στο 2 α) : Θεωρούμε δεδομένο ότι οι εικόνες είναι πάνω σε ευθεία και απλά ψάχνουμε την εξίσωσή της;

δηλαδή ο 
. Το ίσον ισχύει όταν λ=0 οπότε ο z συμπίπτει με τον
.
να θεωρήσουμε το πλευρικό όριο.Ας παραθεσω και τη δικια μου λυση στο 2β και ας γραψω πρωτη φορα με Latex!k-ser έγραψε:
Μια απάντηση σε ερώτηση προηγούμενου μήνυματος, για τον τρόπο επίλυσης του 2β.
Δεν ξέρω αν κάποιος συνάδελφος έχει δώσει λύση διαφορετική από την "γεωμετρική"
Παραγωγίζοντας
Μελετωντας προκύπτει οτι παρουσιαζει ελαχιστο για χ=1.Αρα y=-1 και
Ευκολο τελικα το Latex!
,
, όμως για
και
θα έχουμε:
και προφανώς ισχύει:
(αφού
και
). Επομένως η ρίζα θα είναι:
Δεν καταλαβαινω γιατι να κοψεις κατι. Μηπως εχω καταλαβει κατι λαθος? Η ερωτηση ειναι : τι χάνει κανεις αν αναφερει οτι ειναι συνεχης στο 0 με ορισμο,Κώστας Μαλλιάκας έγραψε:Ήμουν σήμερα εξεταστής-βαθμολογητής σε ειδικό εξεταστικό και αφού λύσαμε τα θέματα και τα συζητήσαμε αποφασίσαμε λόγω μόνο των 5 μορίων να κοπούν 2 μόρια για την καθολική παράλειψη και 1 μόριο αν προσπαθήσει κάπως ανεπιτυχώς γιατί υπήρχαν πολλά θέματα να διαπραγματευτεί και τα 5 μόρια ήταν πολύ λίγα. Επίσης στο 4β που ήθελε απόδειξη της παραγωγισιμότητας αν τότε κάποιος ανέφερε τις γνωστές λεπτομέρειες θα του χαρίζαμε 1 μόριο απο το προηγούμενο ερώτημα γιατί η λογική ήταν ίδια και αντιστρόφως αν δεν αποδείκνυε την παραγωγισιμότητα αλλά στο προηγούμενο εξηγούσε την συνέχεια θα έχανε στο 4β μόνο 2 μόρια...
Πάνω σε αυτή την λογική κινούμασταν αλλά επειδή η εξέταση ήταν προφορική ήταν πιο εύκολο να καταλάβουμε αν ήταν άγνοια ή παράλειψη...
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης