ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση Επιστημονικών Επιτροπών για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών
για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου και τη Διατύπωση Προτάσεων για το αντίστοιχο
Εκπαιδευτικό Υλικό»
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91319-89
Για τα Μαθηματικά
Θεοδόσης Ζαχαριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών
Δέσποινα Πόταρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών
Σωτήρης Ζωϊτσάκος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης
Αμαλία Μπαμπίλη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης
Γεωργία Πετροπούλου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης
ΥΓ1: Το ΕΚΠΑ (Θεοδόσης Ζαχαριάδης) πήρε την δουλειά
Νομίζω ότι ο Σπύρος θα μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα ........
ΥΓ2: Από την ημερομηνία του εγγράφου φαίνεται ότι προηγήθηκε του Αριθμ. 59614/Γ2
Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματικών Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου( http://www.esos.gr/index2.php?option=co ... oad&id=820)
Άραγε τι ρόλο έπαιξαν στη σύνταξή του .
Τι ρόλο θα παίξουν στη συγγραφή (αν υπάρξει) καινούριου βιβλίου;
ΥΓ3: Εδώ και μια δεκαετία γίνεται λόγος στην Ελλάδα για διδασκαλία μαθηματικών που επικεντρώνονται σε έννοιες -στόχους .Έτσι βλέπω να είναι γραμμένο το παραπάνω 59614/Γ2 Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματικών Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου
Πως όμως θα διδαχθούν αυτές οι έννοιες-στόχοι; Με ένα βιβλίο -τυφλοσούρτη;(εννοώ από σελ τάδε μέχρι τάδε,εξαιρούνται τα παραδείγματα τάδε και οι εφαρμογές δείνα ,από τις ασκήσεις δεν θα διδαχθούν οι .... κλπ)
Από πολλά βιβλία ή μετά από ψάξιμο πχ1 από το ιντερνετ, πχ2 με την μέθοδο project;
Κάνοντας ο κάθε καθηγητής τις δικές του σημειώσεις;
Πολλά τα ερωτήματα αλλά και οι προκλήσεις
Προγράμματα Σπουδών για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου
Συντονιστής: spyros
- bilstef
- Επικοινωνία:
Προγράμματα Σπουδών για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- bilstef
- Επικοινωνία:
Re: Προγράμματα Σπουδών για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου
Όπως ενημερώθηκα :ήδη εχει πάρει φεκ το νεο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για την α λυκείου όπως επίσης τυπώνεται και το νεο βιβλίο για την άλγεβρα!!!!!!!!!!!
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Μήπως έμαθες και αν είναι εντελώς νέο;;;bilstef έγραψε:Όπως ενημερώθηκα :ήδη εχει πάρει φεκ το νεο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για την α λυκείου όπως επίσης τυπώνεται και το νεο βιβλίο για την άλγεβρα!!!!!!!!!!!
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
- Καρδαμίτσης Σπύρος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Το δίδυμο πλέον Ζαχαριάδης – Πόταρη από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολύπλευρες ασχολίες στον τομέα της διδακτικής που ξεκινούν από προπτυχιακά τμήματα μαθηματικών και καταλήγουν σε μεταπτυχιακά τμήματα στην διδακτική και τον απειροστικό λογισμό. Έχουν έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, από τους πιο δραστήριους καθηγητές του Πανεπιστημίου επιβλέποντες σε πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές στον τομέα της διδακτικής. Σύμφωνα με την δήλωση της κ. Πόταρη στο συνέδριο της Χαλκίδας οι παραπάνω είχαν εργαστεί για αρκετό καιρό και άμισθα για την μείωση της ύλης που έγινε πέρσι στα μαθηματικά λυκείου αλλά οι προτάσεις τους κάπου χάθηκαν στο δρόμο Πανεπιστήμιο - Υπουργείο. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει αυτό το αλλοπρόσαλλο μίγμα ύλης που προφανώς ήταν συμπεράσματα περισσοτέρων από μια ομάδων εργασίας.
Οι υπόλοιποι είναι εκλεκτοί συνάδελφοι μεταπτυχιακοί της διδακτικής με γνώσεις και στο γνωστικό. Έχω την άποψη ότι η ομάδα εργασίας θα κάνει όντως καλή δουλειά αρκεί να μην πετσοκόψουν το έργο τους και το αναμείξουν με άλλων απόψεις. Τέλος για συγγραφή βιβλίου στην Α Λυκείου δεν έχω ιδέα
Οι υπόλοιποι είναι εκλεκτοί συνάδελφοι μεταπτυχιακοί της διδακτικής με γνώσεις και στο γνωστικό. Έχω την άποψη ότι η ομάδα εργασίας θα κάνει όντως καλή δουλειά αρκεί να μην πετσοκόψουν το έργο τους και το αναμείξουν με άλλων απόψεις. Τέλος για συγγραφή βιβλίου στην Α Λυκείου δεν έχω ιδέα
Καρδαμίτσης Σπύρος
Το δικό μου ερώτημα είναι .Αν προστεθούν αυτά τα κομμάτια στην ύλη της Ά ,πότε θα τα διδαχθούν τα παιδιά?Νομίζω οτι οι ώρες δεν φτάνουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες