ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕΠΝΕ 2009

Συντονιστής: spyros

goneosfun

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕΠΝΕ 2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από goneosfun »

Από όσα γνωρίζω μπορεί ο ενδιαφερόμενος μαθητής μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε να δει το γραπτό του(αίτηση και παράβολο).Γιατί δε μπορεί να γίνει το ίδιο και μετά τους διαγωνισμούς Δημοτικού της ΕΜΕΠΝΕ ;Νομίζω ότι από τα λάθη μαθαίνει κανείς.....
Γιατί εκεί ισχύει το άβατο του Πάπα ;

ΓΙΑΣΕΜΗΣ Χ.
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕΠΝΕ 2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

goneosfun έγραψε:Από όσα γνωρίζω μπορεί ο ενδιαφερόμενος μαθητής μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε να δει το γραπτό του(αίτηση και παράβολο).Γιατί δε μπορεί να γίνει το ίδιο και μετά τους διαγωνισμούς Δημοτικού της ΕΜΕΠΝΕ ;Νομίζω ότι από τα λάθη μαθαίνει κανείς.....
Γιατί εκεί ισχύει το άβατο του Πάπα ;

ΓΙΑΣΕΜΗΣ Χ.
Όποιος ενδιαφέρεται , ας γράψει στο τοπικό παράρτημα και ίσως κάτι να μπορεί να γίνει, αν τα γραπτά δεν έχουν πεταχτεί .Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το γραπτό του. Υπάρχουν βέβαια δυσκολίες, διότι για πρακτικούς λόγους δεν φυλλάσσονται τα γραπτά για πάνω από λίγες εβδομάδες. Χίλια γραπτά δεν μπορεί να τα κρατάει καποιος στο σπίτι του. Η εταιρεία δεν έχει μέρος για τη φύλαξη των τετραδίων. Δεν ξέρω αν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ μπορεί κανείς να δει το τετράδιό του .Προσωπικά θα ήθελα μέσα σε 10 μέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων να περάσουν όσοι θέλουν από το ....ανύπαρκτο γραφείο της ΕΜΕΠΝΕ (άρα με συνάντηση με κάποιο μέλος) όχι μόνο για να δουν , αλλά να πάρουν το τετράδιό τους για ενθύμιο. Αλλά την 11η μέρα τα γραπτά καταστρέφονται.

ΝΑ τονίσω βέβαια ότι η βαθμολογία είναι αντικειμενικού τύπου(με πολλαπλή επιλογή) και έτσι πουθενά δεν υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας .Επομένως δεν υπάρχει κανένας λογος που η ΕΜΕΠΝΕ δεν δίνει ή δεν δείχνει τα γραπτά, πέρα από αυτόν που ανέφερα.Βραβεία βέβαια δεν δίνονται σε μαθητές που ναι μεν απάντησαν σωστά αλλά δεν έδωσαν επαρκή αιτιολόγηση για τις απαντήσεις. Αυτά τα ξέρουν οι διαγωνιζόμενοι και τα διαβάζουν την ώρα του διαγωνισμού.
Από όσο μπορώ να ξέρω , δεν ζητήθηκε ποτέ μέχρι τώρα τετράδιο ή κάποια επανεξέτηση (για αποφυγή ακόμα και αριθμητικού λάθους) και η ΕΜΕΠΝΕ να μην το έπραξε.
Όποιος έχει την παραμικρή απορία για το γραπτό του παιδιού του, να γράψει μήνυμα στο e mail της ΕΜΕΠΝΕ για να πάρει υπεύθυνα απάντηση αλλά και το γραπτό , αν δεν είναι ήδη αργά.
Σε αυτό το χώρο δεν βλέπω τον τρόπο πώς θα μπορούσαμε εμείς να βοηθήσουμε.
Μπάμπης
goneosfun

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από goneosfun »

Καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σας κε Στεργίου (σας είδα δια ζώσης στη εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΕΜΕΠΝΕ στην Ιστιαία τον Δεκέμβριο του 08 γιατί βραβευόταν ο γιος μου τότε της Εδημ και θα σας ξαναδώ και φέτος εκεί για τον ίδιο λόγο .)Η καθυστερημένη μου όντως αντίδραση οφείλεται στο ότι αμφιταλαντευόμουν ως πρόσφατα για το αν αξίζει το κόπο να μπω σε τέτοια διαδικασία.Τελικά και αφού έστειλα πρώτα εμαιλ στο εμεπνε (χωρίς καμμία ανταπόκριση )αποφάσισα να κάνω τη δημοσίευση σε αυτό τον ιστότοπο ξέροντας ότι εσείς ως ιθύνων νους αυτών των διαγωνισμών θα μου απαντούσατε όπως και έγινε .Μετην ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σχολιάσω ότι ο διαγωνισμός Δημ του παραρτ.Ευβοίας είναι πράγματι δύσκολος για τα παιδιά συγκρινόμενος π.χ.με αυτόν στην Αθήνα που διεξάγεται τελευταία ,και καλώς είναι κατά τη γνώμη μου Φέτος πάντως δεν ήταν σωστό να υπάρχει το ίδιο θέμα και για την Πέμπτη και για την έκτη Δημ (αλλάζοντας μόνο τα νούμερα)Τελικά θα μείνω με την απορία .Τι πήγε στραβά με τη κόρη μου.ΔΕν μετέφερε σωστά τα αποτελέσματα ή δεν έδωσε επαρκή αιτιολόγηση στις απαντήσεις της ;
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

goneosfun έγραψε:Καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σας κε Στεργίου (σας είδα δια ζώσης στη εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΕΜΕΠΝΕ στην Ιστιαία τον Δεκέμβριο του 08 γιατί βραβευόταν ο γιος μου τότε της Εδημ και θα σας ξαναδώ και φέτος εκεί για τον ίδιο λόγο .)Η καθυστερημένη μου όντως αντίδραση οφείλεται στο ότι αμφιταλαντευόμουν ως πρόσφατα για το αν αξίζει το κόπο να μπω σε τέτοια διαδικασία.Τελικά και αφού έστειλα πρώτα εμαιλ στο εμεπνε (χωρίς καμμία ανταπόκριση )αποφάσισα να κάνω τη δημοσίευση σε αυτό τον ιστότοπο ξέροντας ότι εσείς ως ιθύνων νους αυτών των διαγωνισμών θα μου απαντούσατε όπως και έγινε .Μετην ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σχολιάσω ότι ο διαγωνισμός Δημ του παραρτ.Ευβοίας είναι πράγματι δύσκολος για τα παιδιά συγκρινόμενος π.χ.με αυτόν στην Αθήνα που διεξάγεται τελευταία ,και καλώς είναι κατά τη γνώμη μου Φέτος πάντως δεν ήταν σωστό να υπάρχει το ίδιο θέμα και για την Πέμπτη και για την έκτη Δημ (αλλάζοντας μόνο τα νούμερα)Τελικά θα μείνω με την απορία .Τι πήγε στραβά με τη κόρη μου.ΔΕν μετέφερε σωστά τα αποτελέσματα ή δεν έδωσε επαρκή αιτιολόγηση στις απαντήσεις της ;
Σας στέλνω προσωπικό μήνυμα, μια και βρήκαμε άκρη !

Μπάμπης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

goneosfun έγραψε:........................Φέτος πάντως δεν ήταν σωστό να υπάρχει το ίδιο θέμα και για την Πέμπτη και για την έκτη Δημ (αλλάζοντας μόνο τα νούμερα)......
Εδώ , με το δέοντα σεβασμό , θα διαφωνήσω μαζί σας αλλά και θα σας ενημερώσω σχετικά :

Όχι μόνο ήταν σωστό αυτό που έγινε αλλά αυτό συνηθίζεται σκόπιμα σε όλον τον κόσμο και μάλιστα σε ολυμπιάδες μαθηματικών με μεγάλο κύρος. Στον διαγωνισμό Καγκουρό μαλιστα η Ε και η Στ γράφουν τα ίδια θέματα ! Στις Ρωσικές εθνικές ολυμπιάδες πολλά θέματα είναι ακριβώς τα ίδια ! Αλλά και σε πολλές άλλες χώρες που δεν έχει νόημα να αναφέρω συμβαίνει το ίδιο.Πόσο μάλλον σε έναν τοπικό διαγωνισμό.
Αυτό δεν γίνεται διότι δεν έχουμε θέματα να βάλουμε - υπάρχουν χιλιάδες ωραία θέματα - , αλλά διότι θέλουμε να δούμε τη διαφορά ωρίμανσης των δύο τάξεων και να δώσουμε στα παιδιά των δύο αυτών τάξεων την ευκαιρία να κουβεντιάσουν δίπλα δίπλα στο σπίτι ή το σχολείο για τον τρόπο που σκέφτηκαν , αναξάρτητα από το ποιος το έλυσε και ποιος όχι.
Ο αριθμός των παιδιών της Ε ΄ που βραβεύεται είναι αναξάρτητος από αυτόν της ΣΤ. Επομένως κοινά θέματα δεν αφαιρούν βραβεία της Ε προς όφελος της ΣΤ !Ούτε υπάρχουν θέματα από πριν χαρακτηρισμένα για την Ε ή την ΣΤ . Το κάθε θέμα τίθεται για να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο στόχο στην κάθε τάξη και έτσι πολλές φορές κοινά θέματα(εμείς τα είχαμε ελαφρώς αλλάξει για ευνόητους λόγους) πετυχαίνουν πολύ καλά το σκοπό για τον οποίο τέθηκαν.
Θεωρώ πώς το γεγονός ότι έχετε μια τόσο καλή μαθήτρια πρέπει να σας αρκεί και να σας κάνει περήφανο . Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μας τους δασκάλους των παιδιών σας και μεις υπεύθυνα θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο .Φυσικά το να μας κρίνετε μας αρέσει και μας κάνει καλύτερους .Νομίζω όμως πως μετά την απάντηση που σας δίνουμε, αίρεται η υπόνοια για κάθε περίπτωση ή πιθανότητα αδικίας των μαθητών ή άνισης μεταχείρισης.
Ο διαγωνισμός από του χρόνου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πανελλήνιος - ξεκίνησε ήδη από φέτος, αλλά εμείς έτυχε χρονικά να προηγηθούμε, οπότε μπαίνουμε σε μια άλλη φάση. Εύχομαι στα παιδιά σας καλή επιτυχία και στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ , από τον Θαλή μέχρι τη διεθνή ολυμπιάδα !
Και σε ό,τι χρειαστείτε , όχι μόνο εσείς, αλλά και κάθε αναγνώστης, από το mathematica θα βοηθήσουμε με την καρδιά μας.
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες