Κατάλληλο τραπέζι
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Κατάλληλο τραπέζι
Θα ήθελα την άποψή σας στο ακόλουθο.
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού, Παράγραφος 33 βιβλίου εργασιών
ΑΣΚΗΣΗ 3
Χρειάζομαι ένα τραπέζι με μικρό μήκος και μεγάλη επιφάνεια. Ποιο από τα ακόλουθα είναι το κατάλληλο τραπέζι;
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού, Παράγραφος 33 βιβλίου εργασιών
ΑΣΚΗΣΗ 3
Χρειάζομαι ένα τραπέζι με μικρό μήκος και μεγάλη επιφάνεια. Ποιο από τα ακόλουθα είναι το κατάλληλο τραπέζι;
- Συνημμένα
-
- trapezia.jpg (11.31 KiB) Προβλήθηκε 915 φορές
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: Κατάλληλο τραπέζι
Λευτέρη,
Πολύ ενδιαφέρον το σημείο που θίγεις και καλό είναι να το δουν όσοι το διδάσκουν.
Δυστυχώς εντόπισες σημείο που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μπερδέψει τα παιδιά.
Μου ακούγεται σαν ανέκδοτο... Με δικά μου λόγια:
Ποιός από τους παρακάτω κύκλους δεν ταιριάζει με τους άλλους δύο;
Μαθητής Α: Δεν ταιριάζει ο Α γιατί έχει διαφορετικό χρώμα από τους άλλους.
Μαθητής Β: Δεν ταιριάζει ο Β γιατί έχει διαφορετικό μέγεθος.
Έ λοιπόν, είπε ο μαθητής Γ, και οι δύο κάνετε λάθος. Αυτός που δεν ταιριάζει είναι ο Γ γιατί
είναι ο μόνος που δεν βρήκατε λόγο να τον εξαιρέσετε.
Μ.
Πολύ ενδιαφέρον το σημείο που θίγεις και καλό είναι να το δουν όσοι το διδάσκουν.
Δυστυχώς εντόπισες σημείο που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μπερδέψει τα παιδιά.
Μου ακούγεται σαν ανέκδοτο... Με δικά μου λόγια:
Ποιός από τους παρακάτω κύκλους δεν ταιριάζει με τους άλλους δύο;
Μαθητής Α: Δεν ταιριάζει ο Α γιατί έχει διαφορετικό χρώμα από τους άλλους.
Μαθητής Β: Δεν ταιριάζει ο Β γιατί έχει διαφορετικό μέγεθος.
Έ λοιπόν, είπε ο μαθητής Γ, και οι δύο κάνετε λάθος. Αυτός που δεν ταιριάζει είναι ο Γ γιατί
είναι ο μόνος που δεν βρήκατε λόγο να τον εξαιρέσετε.
Μ.
- Συνημμένα
-
- 3 kikloi.JPG (4.67 KiB) Προβλήθηκε 892 φορές
- chris_gatos
- Επιμελητής
Λευτέρη νομίζω βάζεις ιδέες στους θεματοδότες της ειδικής διδακτικής των δασκάλων.
Φαντάζομαι τους δασκάλους να κοιτάνε αμήχανα τους τοίχους...
Πάντως εγω επιλέγω το μεσαίο γιατί έτσι μου αρέσει.
Φαντάζομαι τους δασκάλους να κοιτάνε αμήχανα τους τοίχους...
Πάντως εγω επιλέγω το μεσαίο γιατί έτσι μου αρέσει.
Χρήστος Κυριαζής
- vittasko
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Βέβαια εδώ υπάρχει κάτι το παραπλανητικό.
Εντάξει, το μάτι ( τουλάχιστον το δικό μου ), δεν μπορεί να συγκρίνει ( σχεδιαστικά ) τα μεγέθη 2,8 και 2,9 στα αντίστοιχα τραπέζια, αλλά το ότι το 2,1 είνα σαφώς μεγαλύτερο από το 2,3 ( σχεδιαστικά ), νομίζω ότι βγάζει μάτι.
Ίσως ο στόχος είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με την ακρίβεια της πληροφορίας, όπου αυτή λαμβάνεται με μεγαλύτερη σιγουριά ( εδώ, το μεσαίο τραπέζι έχει μεγαλύτερ ο εμβαδόν λόγω των διαστάσεών του και ας φαίνεται μικρότερο από το αριστερό τραπέζι, το οποίο είναι μικρότερο όλων, λόγω ακριβώς των διαστάσεών του ).
Μου θύμισε αυτό που ρωτάμε στα νήπια για το τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό βαμβάκι ή ένα κιλό σίδερο και η ανακλαστική απάντηση είναι ότι το σίδερο είναι πιο βαρύ.
Κώστας Βήττας.
Εντάξει, το μάτι ( τουλάχιστον το δικό μου ), δεν μπορεί να συγκρίνει ( σχεδιαστικά ) τα μεγέθη 2,8 και 2,9 στα αντίστοιχα τραπέζια, αλλά το ότι το 2,1 είνα σαφώς μεγαλύτερο από το 2,3 ( σχεδιαστικά ), νομίζω ότι βγάζει μάτι.
Ίσως ο στόχος είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με την ακρίβεια της πληροφορίας, όπου αυτή λαμβάνεται με μεγαλύτερη σιγουριά ( εδώ, το μεσαίο τραπέζι έχει μεγαλύτερ ο εμβαδόν λόγω των διαστάσεών του και ας φαίνεται μικρότερο από το αριστερό τραπέζι, το οποίο είναι μικρότερο όλων, λόγω ακριβώς των διαστάσεών του ).
Μου θύμισε αυτό που ρωτάμε στα νήπια για το τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό βαμβάκι ή ένα κιλό σίδερο και η ανακλαστική απάντηση είναι ότι το σίδερο είναι πιο βαρύ.
Κώστας Βήττας.
τελευταία επεξεργασία από vittasko σε Πέμ Δεκ 02, 2010 2:50 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Κώστα η σχεδιαστική παραπλάνηση είναι δική μουvittasko έγραψε:Βέβαια εδώ υπάρχει κάτι το παραπλανητικό.
Εντάξει, το μάτι ( τουλάχιστον το δικό μου ), δεν μπορεί να συγκρίνει ( σχεδιαστικά ) τα μεγέθη 2,8 και 2,9 στα αντίστοιχα τραπέζια, αλλά το ότι το 2,1 είνα σαφώς μεγαλύτερο από το 2,3 ( σχεδιαστικά ), νομίζω ότι βγάζει μάτι.![]()
Κώστας Βήττας.
γιατί δεν κάθησα να τα φτιάξω με ακρίβεια. Το ερώτημα τίθεται κοιτάζοντας μόνο τις διαστάσεις, τίποτα άλλο.
Το θέμα αφορά το τι είναι μήκος (κατά την άσκηση ...).
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
-
kostas.zig
Ωραία ερώτηση!
Αυτό που μένει, είναι να βρεθεί και μία εξίσου ωραία απάντηση.
Αλλά ποιά είναι αυτή;
Αυτό που μένει, είναι να βρεθεί και μία εξίσου ωραία απάντηση.
Αλλά ποιά είναι αυτή;
Ζυγούρης Κώστας
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης