Τοποθέτηση Νεοδιορίστων Μαθηματικών 2009
Συντονιστής: spyros
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Τοποθέτηση Νεοδιορίστων Μαθηματικών 2009
Μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα την τοποθέτηση του συναδέλφου Χρήστου Κυριαζή στη Χάλκη Δωδεκανήσου όπου κι εγώ υπηρετώ! Εύχομαι στο Χρήστο ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ και με το καλό να αναλάβει τα καινούρια του καθήκοντα! Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε φίνα! Εκτός από αρκετό χρόνο για μαθηματικά, θα υπάρχει αρκετός χρόνος και για ψάρεμα... Το μέρος είναι ιδανικό και οι συνθήκες τέλειες!
Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους! Οι υπόλοιποι είστε ευχαριστημένοι με το μέρος τοποθέτησής σας??
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους! Οι υπόλοιποι είστε ευχαριστημένοι με το μέρος τοποθέτησής σας??
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Αλέξανδρος Συγκελάκης
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Re: Τοποθέτηση Νεοδιορίστων Μαθηματικών 2009
Συγχαρητήρια, σιδεροκέφαλος και για να συνδυάσετε ψάρεμα και μαθηματικά, ψαρέψτε καμιά καλή άσκηση και στείλτε και σε μας κανένα κομμάτι.
Κάποτε οι καμπύλες των γραφικών παραστάσεων ζωντανεύουν, είναι διαφορίσιμες γιατί είναι λείες κι όμορφες, έχουν ακρότατες τιμές γιατί αρνούνται τη μονοτονία, δεν έχουν όριο πραγματικό, αλλά μπορείς και τις φαντάζεσαι στο άπειρο και η ασύμπτωτη ευθεία είναι το καράβι που σε ταξιδεύει πλάι τους.
Ο Κώστας (kostas.zig) Γ Έβρου, η Μπέσυ (sybe) Α Χίου, η Έφη (efi) Δ Κυκλάδων και ο Χρήστος στη Χάλκη, με τον Αλέξανδρο και τις τσιπούρες του!
Περιμένω με αγωνία της έκβαση αυτής της άγνωστης "μάχης": θα νικήσει η θάλασσα (οπότε ο Χρήστος, μοιραία, θα αραιώσει τις επισκέψεις του εδώ) ή τα μαθηματικά (συνεπώς ο Αλέξανδρος θα το γυρίσει στο κρέας); Υπάρχει και τρίτη περίπτωση, την οποία δεν θέλω να σκέφτομαι: οι καλοί μας φίλοι να τσακωθούν στη μοιρασιά των (10, 12;) ωρών μαθηματικών του σχολείου και να μη μιλιούνται ούτε στον αγιασμό! Να μένουν σε διπλανά δωμάτια στην έρημη χειμωνιάτικη Χάλκη και να επικοινωνούν μόνο μέσω mathematica!
Και, χάριν αβρότητος, να συμφωνούν πάντα στις τοποθετήσεις τους (Χρήστο μου, Αλέξη μου κλπ)
Καλή τοποθέτηση σε όλους και καλό υπόλοιπο διακοπών!
ΥΓ: Ο Χάρης Λάλας τι κάνει;
Λεωνίδας
Περιμένω με αγωνία της έκβαση αυτής της άγνωστης "μάχης": θα νικήσει η θάλασσα (οπότε ο Χρήστος, μοιραία, θα αραιώσει τις επισκέψεις του εδώ) ή τα μαθηματικά (συνεπώς ο Αλέξανδρος θα το γυρίσει στο κρέας); Υπάρχει και τρίτη περίπτωση, την οποία δεν θέλω να σκέφτομαι: οι καλοί μας φίλοι να τσακωθούν στη μοιρασιά των (10, 12;) ωρών μαθηματικών του σχολείου και να μη μιλιούνται ούτε στον αγιασμό! Να μένουν σε διπλανά δωμάτια στην έρημη χειμωνιάτικη Χάλκη και να επικοινωνούν μόνο μέσω mathematica!
Καλή τοποθέτηση σε όλους και καλό υπόλοιπο διακοπών!
ΥΓ: Ο Χάρης Λάλας τι κάνει;
Λεωνίδας
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
- Καρδαμίτσης Σπύρος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Χρήστο σιδεροκέφαλος και καλά ψαρέματα
Καρδαμίτσης Σπύρος
- chris_gatos
- Επιμελητής
Άρτι αφιχθείς , απο ολιγοήμερες διακοπές στην Κέρκυρα. όπου κι έμαθα την τοποθέτηση μου!
Ήταν η πρώτη μου επιλογή και σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Αλέξανδρου (η εκτίμηση και τα καλά λόγια που έχω ακούσει απο όλους ) , αλλά και το πλήθος των μορίων μετάθεσης που δίνει η περιοχή ( 12+2=14 ).
Πραγματικά χάρηκα υπερβολικά που έγινε!!
Λεωνίδα , ευτυχώς για τις τσιπούρες , γιατί είμαι εχθρός της ψαροφαγίας ( εξ'απαλών ονύχων !! ) αλλά και δυστυχώς...
για τα μαθηματικά (
) γιατί θα έχω αρκετές ώρες ψαξίματος και εσωτερικών αναζητήσεων!
Ελπίζω το κράτος ( ΟΤΕ ) να μεριμνήσει προς την παραχώρηση και εκμετάλλευση μιας γραμμής γρήγορου internet και τότε ειναι σίγουρο πως θα είμαι παρών στο φόρουμ με τον τρόπο μου...
Εξ'άλλου έχουμε και μεταπτυχιακό να διαπράξουμε!
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τη στήριξη, αλλά και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Να'στε όλοι καλά και σιδεροκέφαλοι, όλοι οι νεοδιοριζόμενοι συνάδελφοι!
Ήταν η πρώτη μου επιλογή και σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Αλέξανδρου (η εκτίμηση και τα καλά λόγια που έχω ακούσει απο όλους ) , αλλά και το πλήθος των μορίων μετάθεσης που δίνει η περιοχή ( 12+2=14 ).
Λεωνίδα , ευτυχώς για τις τσιπούρες , γιατί είμαι εχθρός της ψαροφαγίας ( εξ'απαλών ονύχων !! ) αλλά και δυστυχώς...
για τα μαθηματικά (
Ελπίζω το κράτος ( ΟΤΕ ) να μεριμνήσει προς την παραχώρηση και εκμετάλλευση μιας γραμμής γρήγορου internet και τότε ειναι σίγουρο πως θα είμαι παρών στο φόρουμ με τον τρόπο μου...
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τη στήριξη, αλλά και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Χρήστος Κυριαζής
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Ήρθε ο διορισμός στην Δ Κυκλάδων (η 6η μου επιλογή) κι εγώ τώρα πλέω σε πελάγη προβληματισμών.
Τα νησιά μου αρέσουν γιατί είμαι φανατική του ψαρέματος και γιατί η θάλασσα πάντα με ειρηνεύει.
Δεν ξέρω τι να κάνω όμως μετα τρία μου παιδιά και τον άντρα μου που είναι διορισμένος μαθηματικός στην Β Αθήνας.
Όταν διορίστηκε ο άντρας το 2003-2004 πήγαμε ένα χρόνο όλοι μαζί στη Χίο.
Το 2007-2008 με πήραν αναπληρώτρια στην Β Ευβοίας και άφησα και τα τρία παιδιά με τον άντρα μου στην Αθήνα και ερχόμουν Σαββατοκύριακα.
Τώρα τι να κάνω;
Σκέφτομαι να τα πάρω μαζί μου. Θα μπορέσει όμως να πάρει και ο άντρας μου απόσπαση στο ίδιο νησί και να είμαστε όλοι μαζί; Μήπως είναι καλύτερα να τις αφήσω και τις τρεις κόρες στην Αθήνα για να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον;
Αν πάμε όλη η οικογένεια μαζί σε πιο νησί είναι καλύτερα να μείνουμε;
Αυτήν την στιγμή μου φαίνεται το πρόβλημα άλυτο καθώς είναι πολυπαραμετρικό.
Αύριο παρουσιάζομαι στη Σύρο και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε καθώς θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.
Όποια πληροφορία, γνώμη ή ιδέα έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και κουράγιο.
Έφη Φουρνάρη
Ήρθε ο διορισμός στην Δ Κυκλάδων (η 6η μου επιλογή) κι εγώ τώρα πλέω σε πελάγη προβληματισμών.
Τα νησιά μου αρέσουν γιατί είμαι φανατική του ψαρέματος και γιατί η θάλασσα πάντα με ειρηνεύει.
Δεν ξέρω τι να κάνω όμως μετα τρία μου παιδιά και τον άντρα μου που είναι διορισμένος μαθηματικός στην Β Αθήνας.
Όταν διορίστηκε ο άντρας το 2003-2004 πήγαμε ένα χρόνο όλοι μαζί στη Χίο.
Το 2007-2008 με πήραν αναπληρώτρια στην Β Ευβοίας και άφησα και τα τρία παιδιά με τον άντρα μου στην Αθήνα και ερχόμουν Σαββατοκύριακα.
Τώρα τι να κάνω;
Σκέφτομαι να τα πάρω μαζί μου. Θα μπορέσει όμως να πάρει και ο άντρας μου απόσπαση στο ίδιο νησί και να είμαστε όλοι μαζί; Μήπως είναι καλύτερα να τις αφήσω και τις τρεις κόρες στην Αθήνα για να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον;
Αν πάμε όλη η οικογένεια μαζί σε πιο νησί είναι καλύτερα να μείνουμε;
Αυτήν την στιγμή μου φαίνεται το πρόβλημα άλυτο καθώς είναι πολυπαραμετρικό.
Αύριο παρουσιάζομαι στη Σύρο και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε καθώς θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.
Όποια πληροφορία, γνώμη ή ιδέα έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και κουράγιο.
Έφη Φουρνάρη
ΓΑΤΕchris_gatos έγραψε:Άρτι αφιχθείς , απο ολιγοήμερες διακοπές στην Κέρκυρα. όπου κι έμαθα την τοποθέτηση μου!
για τα μαθηματικά () γιατί θα έχω αρκετές ώρες ψαξίματος και εσωτερικών αναζητήσεων!
ΑΠΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ.... ΞΕΡΕΙΣ;
ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
Χρήστος Τσιφάκης
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
για τα μαθηματικά (
) γιατί θα έχω αρκετές ώρες ψαξίματος και εσωτερικών αναζητήσεων!
Ελπίζω το κράτος ( ΟΤΕ ) να μεριμνήσει προς την παραχώρηση και εκμετάλλευση μιας γραμμής γρήγορου internet ....
Αντιπαρέρχομαι την αντίφαση:ΓΑΤΟΣ-ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΨΑΡΟΦΑΓΙΑΣ!! και συνέρχομαι γρήγορα με αυτό το ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ καθώς αυτόματα στο μυαλό μου σχηματίζεται η εικόνα γάτου αραχτού επι παραλιακού βράχου ακονίζοντος τους ΟΝΥΧΑΣ ώστε να είναι απαλοί και άρα, σκέφτομαι ,θα τα τρώει τα ψαράκια.... αλλά ανώδυνα,χωρίς να τα πονέσει!! Τι απομένει?
Να ενώσουμε τις φωνές μας προς τον ΟΤΕ για μια γραμμή γρήγορου internet ώστε να μη στερηθούμε την τόσο γόνιμη και ενεργή παρουσία του εδώ...
Να ενώσουμε και τις ευχές μας για ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ στον φίλο Χρήστο και σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν τώρα τον πανέμορφο αγώνα τους σ'ένα στίβο με πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές χαρές!Εναν αγώνα που ,(λέω εγώ μετά από 30 και χρόνια),έχει ως την πιο ουσιώδη ανταμοιβή ένα υπέροχο χαμόγελο που φωτίζει δυό ορθάνοιχτα νεανικά ματια,μέσα στα οποία διαβάζεις:ΝΑΙ,ΔΑΣΚΑΛΕ,ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!ΤΩΡΑ,ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΣΕΝΑ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!
Αυτό το βουβό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι που σου δίνει δύναμη να αντιπαλέψεις τις ,πολλές φορες,μίζερες συνθήκες του δημόσιου σχολείου,να ξεπεράσεις τους μίζερους μισθούς,να ορθώσεις το ανάστημά σου απέναντι στον παραιτημένο συνάδελφο με αγάπη και κατανόηση.
Φίλε,Χρήστο.ξεκίνησα λίγο χιουμοριστικά,μη με παρεξηγήσεις.Σε αγαπώ και σε εκτιμώ ιδιαιτέρως και γι'αυτό,άλλη μια φορά:ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
για τα μαθηματικά (
Ελπίζω το κράτος ( ΟΤΕ ) να μεριμνήσει προς την παραχώρηση και εκμετάλλευση μιας γραμμής γρήγορου internet ....
Αντιπαρέρχομαι την αντίφαση:ΓΑΤΟΣ-ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΨΑΡΟΦΑΓΙΑΣ!! και συνέρχομαι γρήγορα με αυτό το ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ καθώς αυτόματα στο μυαλό μου σχηματίζεται η εικόνα γάτου αραχτού επι παραλιακού βράχου ακονίζοντος τους ΟΝΥΧΑΣ ώστε να είναι απαλοί και άρα, σκέφτομαι ,θα τα τρώει τα ψαράκια.... αλλά ανώδυνα,χωρίς να τα πονέσει!! Τι απομένει?
Να ενώσουμε τις φωνές μας προς τον ΟΤΕ για μια γραμμή γρήγορου internet ώστε να μη στερηθούμε την τόσο γόνιμη και ενεργή παρουσία του εδώ...
Να ενώσουμε και τις ευχές μας για ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ στον φίλο Χρήστο και σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν τώρα τον πανέμορφο αγώνα τους σ'ένα στίβο με πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές χαρές!Εναν αγώνα που ,(λέω εγώ μετά από 30 και χρόνια),έχει ως την πιο ουσιώδη ανταμοιβή ένα υπέροχο χαμόγελο που φωτίζει δυό ορθάνοιχτα νεανικά ματια,μέσα στα οποία διαβάζεις:ΝΑΙ,ΔΑΣΚΑΛΕ,ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!ΤΩΡΑ,ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΣΕΝΑ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!
Αυτό το βουβό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι που σου δίνει δύναμη να αντιπαλέψεις τις ,πολλές φορες,μίζερες συνθήκες του δημόσιου σχολείου,να ξεπεράσεις τους μίζερους μισθούς,να ορθώσεις το ανάστημά σου απέναντι στον παραιτημένο συνάδελφο με αγάπη και κατανόηση.
Φίλε,Χρήστο.ξεκίνησα λίγο χιουμοριστικά,μη με παρεξηγήσεις.Σε αγαπώ και σε εκτιμώ ιδιαιτέρως και γι'αυτό,άλλη μια φορά:ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
- chris_gatos
- Επιμελητής
Γιάννη εμπνευσμένη η αντίφαση του γάτου με τα ψάρια! Έδωσα τελικά την υπόσχεσή μου στον Αλέξανδρο, να είμαι καλός μαθητής στο...ψαροντούφεκο!
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές , θα προσπαθήσω , όσο μπορώ να νικήσω τη μιζέρια , όπου τη συναντώ.
Το χιούμορ το αγαπάω και είναι πάντα ένα απο τα ζητούμενα!
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές , θα προσπαθήσω , όσο μπορώ να νικήσω τη μιζέρια , όπου τη συναντώ.
Το χιούμορ το αγαπάω και είναι πάντα ένα απο τα ζητούμενα!
Χρήστος Κυριαζής
- Χάρης Γ.Λ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σ' όλους τους συναδελφους που διορίστικαν.
Τους εύχομαι ολόψυχα καλή δουλεία και κουράγιο
Ευχαριστώ το Λεώνίδα που αναρωτήθηκε τι έγινε απλά πηρά απόφαση να διοριστώ την επόμενη χρόνια λόγω κάποιων προσωπικών υποχρεώσεις
Τους εύχομαι ολόψυχα καλή δουλεία και κουράγιο
Ευχαριστώ το Λεώνίδα που αναρωτήθηκε τι έγινε απλά πηρά απόφαση να διοριστώ την επόμενη χρόνια λόγω κάποιων προσωπικών υποχρεώσεις
Χάρης Γ. Λάλας

-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Γιάννη,space123 έγραψε:Εναν αγώνα που ,(λέω εγώ μετά από 30 και χρόνια),έχει ως την πιο ουσιώδη ανταμοιβή ένα υπέροχο χαμόγελο που φωτίζει δυό ορθάνοιχτα νεανικά ματια,μέσα στα οποία διαβάζεις:ΝΑΙ,ΔΑΣΚΑΛΕ,ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!ΤΩΡΑ,ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΣΕΝΑ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!
Πολύ συγκινητικά και πολύ αληθινά όλα όσα γράφεις.
Δείχνουν καλλιέργεια ψυχής.
Σε ευχαριστούμε.
Φιλικά,
Μιχάλης
Μιχάλη,
σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή γιατί προέρχονται από εσένα,έναν άνθρωπο που εκτιμώ απεριόριστα.
Θέλω,όμως,να σου πω ένα, ακόμη μεγαλύτερο, ευχαριστώ για όσα μας προσφέρεις εσύ με την παρουσία σου εδώ.Δεν είναι μόνο δική μου άποψη και, πίστεψέ με,δεν είναι σε ανταπόδοση των καλών σου λόγων, αλλά κάτι που από καιρό αναζητούσα την ευκαιρία να σου καταθέσω.
Σ' ευχαριστούμε γιατί με κάθε σου παρέμβαση,ακόμα και με το πιο απλό σημείωμά σου,αισθανόμαστε ότι γινόμαστε πλουσιότεροι ως μαθηματικοί και γιατί μας αποδεικνύεις ότι ακόμα και τα πιο σύνθετα και πολύπλοκα μαθηματικά,μπορούν να ειπωθούν,αν τα κατέχεις βαθειά,με τρόπο απλό και σαγηνευτικό.
Να είσαι πάντα καλά για να σε χαιρόμαστε εμείς αλλά και οι, τυχεροί, φοιτητές σου.
Υ.Γ Όπως έχεις καταλάβει και από κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί,γίνονται εδώ στην Αθήνα κάποιες συναντήσεις-συμπόσια!!!,πολύ όμορφες,με ωραίες συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και πάνω από όλα επικοινωνία.Αν,λοιπόν,το πρόγραμμά σου σε φέρνει κάποιο Σάββατο προς Αθήνα,θα ήταν ιδαίτερη χαρά να τα πούμε και από κοντά.Αρκεί να το ξέρουμε έγκαιρα για να το οργανώσουμε σωστά.
Με εκτίμηση και φιλία,
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή γιατί προέρχονται από εσένα,έναν άνθρωπο που εκτιμώ απεριόριστα.
Θέλω,όμως,να σου πω ένα, ακόμη μεγαλύτερο, ευχαριστώ για όσα μας προσφέρεις εσύ με την παρουσία σου εδώ.Δεν είναι μόνο δική μου άποψη και, πίστεψέ με,δεν είναι σε ανταπόδοση των καλών σου λόγων, αλλά κάτι που από καιρό αναζητούσα την ευκαιρία να σου καταθέσω.
Σ' ευχαριστούμε γιατί με κάθε σου παρέμβαση,ακόμα και με το πιο απλό σημείωμά σου,αισθανόμαστε ότι γινόμαστε πλουσιότεροι ως μαθηματικοί και γιατί μας αποδεικνύεις ότι ακόμα και τα πιο σύνθετα και πολύπλοκα μαθηματικά,μπορούν να ειπωθούν,αν τα κατέχεις βαθειά,με τρόπο απλό και σαγηνευτικό.
Να είσαι πάντα καλά για να σε χαιρόμαστε εμείς αλλά και οι, τυχεροί, φοιτητές σου.
Υ.Γ Όπως έχεις καταλάβει και από κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί,γίνονται εδώ στην Αθήνα κάποιες συναντήσεις-συμπόσια!!!,πολύ όμορφες,με ωραίες συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και πάνω από όλα επικοινωνία.Αν,λοιπόν,το πρόγραμμά σου σε φέρνει κάποιο Σάββατο προς Αθήνα,θα ήταν ιδαίτερη χαρά να τα πούμε και από κοντά.Αρκεί να το ξέρουμε έγκαιρα για να το οργανώσουμε σωστά.
Με εκτίμηση και φιλία,
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
- chris_gatos
- Επιμελητής
Θέλω να επανέλθω στη ''μιζέρια'' , που με πολύ ευκολία χρησιμοποιούμε ως λέξη , όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.
Δεν είναι θέμα της παρούσας δημοσίευσης , αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια.
Στη διαδικασία της εκπαίδευσης, φυσικά και προηγούνται σε όλα τα παιδιά, αλλά δε μπορώ να μη σταθώ και στους καθηγητές . Κι αυτούς...μανούλα τους έκανε και τους ανάθρεψε.
Θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα...
Μήπως , λέγοντας συνεχώς για τη ''μίζερη'' πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου, τους ''μίζερους'' μισθούς των εκπαιδευτικών, στην ουσία αποπροσανατολίζουμε ή πιο καλά , παραπληροφορούμε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του καθηγητή;;
Μήπως τους αποτρέπουμε απο το αυτονόητο;
Ποιό είναι το αυτονόητο;;
Μα φυσικά και αναφέρομαι στο δικαίωμα στην σωστή εργασία και στη σωστή αντιμετώπιση απο τον ή τους εργοδότες, στη σωστή ασφάλιση καi στην αποφυγή της εκμετάλλευσης τους.
Όσο μίζερο και αποτρεπτικό είναι το δημόσιο σχολείο για πολλούς , δεν παύει να είναι μια Ιθάκη για εμένα και ένα βήμα προς τα εμπρός ( μπορεί και περισσότερα ).
Και επιπλέον δεν παύει , η διδασκαλία στο δημόσιο σχολείο, να μου προκαλεί ένα δέος, όσο μίζερα και να είναι αυτά που μου υπόσχεται...
Να'στε όλοι καλά, ένοιωθα την ανάγκη εδώ και ημέρες να απαντήσω, το έκανα λοιπόν λίγο πριν φύγω για Ρόδο,όπου και θα παρακολουθήσω τα σεμινάρια των νεοδιόριστων...
Μιζέρια, σου έρχομαι!!
ΕDIT: Διόρθωσα δύο , τρείς ασυνταξούλες, απο τη βιασύνη...
Δεν είναι θέμα της παρούσας δημοσίευσης , αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια.
Στη διαδικασία της εκπαίδευσης, φυσικά και προηγούνται σε όλα τα παιδιά, αλλά δε μπορώ να μη σταθώ και στους καθηγητές . Κι αυτούς...μανούλα τους έκανε και τους ανάθρεψε.
Θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα...
Μήπως , λέγοντας συνεχώς για τη ''μίζερη'' πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου, τους ''μίζερους'' μισθούς των εκπαιδευτικών, στην ουσία αποπροσανατολίζουμε ή πιο καλά , παραπληροφορούμε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του καθηγητή;;
Ποιό είναι το αυτονόητο;;
Μα φυσικά και αναφέρομαι στο δικαίωμα στην σωστή εργασία και στη σωστή αντιμετώπιση απο τον ή τους εργοδότες, στη σωστή ασφάλιση καi στην αποφυγή της εκμετάλλευσης τους.
Όσο μίζερο και αποτρεπτικό είναι το δημόσιο σχολείο για πολλούς , δεν παύει να είναι μια Ιθάκη για εμένα και ένα βήμα προς τα εμπρός ( μπορεί και περισσότερα ).
Και επιπλέον δεν παύει , η διδασκαλία στο δημόσιο σχολείο, να μου προκαλεί ένα δέος, όσο μίζερα και να είναι αυτά που μου υπόσχεται...
Να'στε όλοι καλά, ένοιωθα την ανάγκη εδώ και ημέρες να απαντήσω, το έκανα λοιπόν λίγο πριν φύγω για Ρόδο,όπου και θα παρακολουθήσω τα σεμινάρια των νεοδιόριστων...
Μιζέρια, σου έρχομαι!!
ΕDIT: Διόρθωσα δύο , τρείς ασυνταξούλες, απο τη βιασύνη...
τελευταία επεξεργασία από chris_gatos σε Κυρ Αύγ 23, 2009 9:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χρήστος Κυριαζής
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
chris_gatos έγραψε:Θέλω να επανέλθω στη ''μιζέρια'' , που με πολύ ευκολία χρησιμοποιούμε ως λέξη , όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.
Ποιό είναι το αυτονόητο;;...
Χρήστο καλησπέρα. Λίγο καθυστερημένα πληροφορήθηκα τον διορισμό σου (οι διακοπές γαρ) και χάρηκα ιδιαίτερα.
Τα ακόλουθα για σένα και τους προβληματισμούς σου.
Το αυτονόητο για το οποίο αναρωτιέσαι, περιγράφεται στο ακόλουθο.
Ο Χρήστος ο Γάτος φτάνει σε μια γέφυρα, την οποία φρουρεί ένας πανίσχυρος άρχοντας, ο αρτιοσκληροτικός και αποκρουστικός "Κατεστημένος".
Ο Χρήστος τον παρακαλεί να τον αφήσει να περάσει.
Ο άρχοντας του απαντά.
Ορκίζομαι ότι αν η επόμενη φράση που θα ξεστομίσεις είναι αλήθεια, θα σε αφήσω να περάσεις, αν όμως είναι ψέμματα θα σε ρίξω στο ποτάμι.
Και ο Χρήστος ο Γάτος, απαντά:
Θα με ρίξεις στο ποτάμι.
Αν λοιπόν ο άρχοντας δεν ρίξει στο ποτάμι τον Χρήστο, ο Χρήστος είχε πει ψέμματα και θα έπρεπε να τον ρίξει στο ποτάμι.
Αν όμως τον ρίξει στο ποτάμι, (που έτσι και αλλοιώς Χρήστο θα μπεις στο ποτάμι), θα είχε πει ο Χρήστος την αλήθεια και δεν έπρεπε να τον ρίξει στο ποτάμι.
Χρήστο μου όταν μπεις στο ποτάμι και ξέρεις μπάνιο υπάρχει πιθανότητα (σοβαρή) όχι μόνο να σωθείς, αλλά και να θαυματουργήσεις.
Να προσέχεις όμως τις:
- Κράμπες
και
και εσένα σε σχέση με το πως λειτουργείς μέχρι τώρα με τους άλλους.
Βάλε το στόχο σου και θα τον πετύχεις.
Ο στόχος σου δεν επηρεάζεται από κανέναν.
Ελπίζω όχι και εσύ.
Καλή σταδιοδρομία γιατί τον δρόμο τον άλλο δεν τον άντεξες.
Ο φίλος σου
Θωμάς
Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
.... Μιζέρια, σου έρχομαι!!
''...Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου...''
''...Κι αν πτωχική την βρείς,η Ιθάκη δεν σε γέλασε.Ετσι σοφός που έγινες με τόση πείρα,ήδη θα το κατάλαβες ΟΙ ΙΘΑΚΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ!!!.'' (ΙΘΑΚΗ.Κ.ΚΑΒΑΦΗ)
Αγαπητέ Χρήστο,
στις ''μίζερες συνθήκες'' δεν έβαλα καθολικό αλλά υπαρξιακό ποσοδείκτη και πίστεψέ με δεν το ανέφερα καθόλου ''με ευκολία'',αλλά με πόνο ψυχής.Και μη νομίζεις ότι αναφέρομαι μόνο στις συνθήκες που είναι στην ευθύνη και στις υποχρεώσειςτου κράτους.ΑΡΚΕΤΕΣ φορές εκπορεύονται και από εμάς τους ίδιους.Εχω ακούσει,πχ,ότι σ'ένα ακριτικό σχολείο(με πολλά μόρια) που χρειάζεται έναν μαθηματικό τοποθετούνται πέντε!!!.Μένει ο ένας που χρειάζεται και οι υπόλοιποι αποσπώνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε κάποιο γραφείο ή σε κάποιο σχολείο στην Αθήνα, παίρνοντας,βέβαια,τα μόρια του ακριτικού σχολείου.Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν συνιστά ήδη μια μιζέρια στην οποία έχει καθοριστική ευθύνη και ο εκπαιδευτικός? ή μήπως δεν είναι ο δάσκαλος που πρέπει,κυρίως με το έμπρακτο παράδειγμά του,να διδάξει δημοκρατικό ήθος και αξιοκρατία στους νέους?
...Μα φυσικά και αναφέρομαι στο δικαίωμα στην σωστή εργασία και στη σωστή αντιμετώπιση απο τον ή τους εργοδότες, στη σωστή ασφάλιση καi στην αποφυγή της εκμετάλλευσης τους.
Συμφωνώ απολύτως.Είναι για πολούς από εμάς αιτήματα για τα οποία έχουμε αγωνιστεί επί σειρά ετών, και, όχι μόνο γι αυτά!!!Ενας αγώνας που δεν τελειώνει και τον οποίο πρέπει να συνεχίσετε εσείς οι νεώτεροι,πλαισιώνοντας τις τοπικές ΕΛΜΕ.Χρειάζεται ενότητα,οργάνωση και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,γιατί αυτά δεν χαρίζονται,ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!!!
Φίλε Χρήστο,θέλω να κλείσω επαναλαμβάνοντας όλες τις ευχές μου,και αν ανέφερα για εκείνα τα νεανικά μάτια ως την ουσιώδη ανταμοιβή,είναι γιατί πέρα και έξω από όσα αγοράζονται με χρήμα,για τον ΔΑΣΚΑΛΟ υπάρχει ένα ΕΠΑΘΛΟ ανεκτίμητο...Αλλά έχουμε καιρό γι' αυτά.Καλό ταξίδι στη Ρόδο.(Μια και κατάλαβα ότι σου αρέσει ο Καβάφης σου αφιερώνω και αυτό)
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κ.ΚΑΒΑΦΗ
Τιμή σε κείνους όπου στη ζωη των
όρισαν ΚΑΙ φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες'
δίκαιοι και ίσιοι σε όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κι όλας και ευσπλαχνία'
γενναιοι οσάκις ειναι πλούσιοι,κι όταν
είναι πτωχοί,παλ' εις μικρόν γενναίοι,
παλι συντρέχοντες όσο μπορούνε'
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Καί περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος
κ' οι Μήδοι επι τέλους θα διαβούνε.
Με αγάπη
ΓΙΆΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
''...Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου...''
''...Κι αν πτωχική την βρείς,η Ιθάκη δεν σε γέλασε.Ετσι σοφός που έγινες με τόση πείρα,ήδη θα το κατάλαβες ΟΙ ΙΘΑΚΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ!!!.'' (ΙΘΑΚΗ.Κ.ΚΑΒΑΦΗ)
Αγαπητέ Χρήστο,
στις ''μίζερες συνθήκες'' δεν έβαλα καθολικό αλλά υπαρξιακό ποσοδείκτη και πίστεψέ με δεν το ανέφερα καθόλου ''με ευκολία'',αλλά με πόνο ψυχής.Και μη νομίζεις ότι αναφέρομαι μόνο στις συνθήκες που είναι στην ευθύνη και στις υποχρεώσειςτου κράτους.ΑΡΚΕΤΕΣ φορές εκπορεύονται και από εμάς τους ίδιους.Εχω ακούσει,πχ,ότι σ'ένα ακριτικό σχολείο(με πολλά μόρια) που χρειάζεται έναν μαθηματικό τοποθετούνται πέντε!!!.Μένει ο ένας που χρειάζεται και οι υπόλοιποι αποσπώνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε κάποιο γραφείο ή σε κάποιο σχολείο στην Αθήνα, παίρνοντας,βέβαια,τα μόρια του ακριτικού σχολείου.Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν συνιστά ήδη μια μιζέρια στην οποία έχει καθοριστική ευθύνη και ο εκπαιδευτικός? ή μήπως δεν είναι ο δάσκαλος που πρέπει,κυρίως με το έμπρακτο παράδειγμά του,να διδάξει δημοκρατικό ήθος και αξιοκρατία στους νέους?
...Μα φυσικά και αναφέρομαι στο δικαίωμα στην σωστή εργασία και στη σωστή αντιμετώπιση απο τον ή τους εργοδότες, στη σωστή ασφάλιση καi στην αποφυγή της εκμετάλλευσης τους.
Συμφωνώ απολύτως.Είναι για πολούς από εμάς αιτήματα για τα οποία έχουμε αγωνιστεί επί σειρά ετών, και, όχι μόνο γι αυτά!!!Ενας αγώνας που δεν τελειώνει και τον οποίο πρέπει να συνεχίσετε εσείς οι νεώτεροι,πλαισιώνοντας τις τοπικές ΕΛΜΕ.Χρειάζεται ενότητα,οργάνωση και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,γιατί αυτά δεν χαρίζονται,ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!!!
Φίλε Χρήστο,θέλω να κλείσω επαναλαμβάνοντας όλες τις ευχές μου,και αν ανέφερα για εκείνα τα νεανικά μάτια ως την ουσιώδη ανταμοιβή,είναι γιατί πέρα και έξω από όσα αγοράζονται με χρήμα,για τον ΔΑΣΚΑΛΟ υπάρχει ένα ΕΠΑΘΛΟ ανεκτίμητο...Αλλά έχουμε καιρό γι' αυτά.Καλό ταξίδι στη Ρόδο.(Μια και κατάλαβα ότι σου αρέσει ο Καβάφης σου αφιερώνω και αυτό)
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κ.ΚΑΒΑΦΗ
Τιμή σε κείνους όπου στη ζωη των
όρισαν ΚΑΙ φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες'
δίκαιοι και ίσιοι σε όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κι όλας και ευσπλαχνία'
γενναιοι οσάκις ειναι πλούσιοι,κι όταν
είναι πτωχοί,παλ' εις μικρόν γενναίοι,
παλι συντρέχοντες όσο μπορούνε'
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Καί περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος
κ' οι Μήδοι επι τέλους θα διαβούνε.
Με αγάπη
ΓΙΆΝΝΗΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΣ
Πολυ καλο το ποιημα κ.Γεωργα αλλα για την εποχη του.Τωρα ο κοκκινος Ξερξης
εχει ξεχυθει στις πλαγιες των Αθηνων και οι πυρινες στρατιες του κατακαιουν τα παντα και οι Θερμοπυλες εχουν χαθει μεσα στην καπνα και την καταστροφη.
εχει ξεχυθει στις πλαγιες των Αθηνων και οι πυρινες στρατιες του κατακαιουν τα παντα και οι Θερμοπυλες εχουν χαθει μεσα στην καπνα και την καταστροφη.
"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Jeremy Bentham
Δεν είναι όμως και εκπληκτικά σύγχρονο, φίλε papel.Oσο για τον κόκκινο Ξέρξη,όπως εύστοχα λες,συμφωνώ ότι πρόκειται για ....ΕΦΙΑΛΤΗ!!!papel έγραψε:Πολυ καλο το ποιημα κ.Γεωργα αλλα για την εποχη του.Τωρα ο κοκκινος Ξερξης
Εχει όμως και γι αυτό ο ποιητής μια καίρια απάντηση,την οποία δεν τολμώ να την πληκτρολογήσω.Μη μετατραπούμε σε φιλολογικό forum!!!.αν έχεις κέφι δες την : Κ.ΚΑΒΑΦΗ ''ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ''(λες και τόγραψε τώρα!!!)
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Γιάννη,space123 έγραψε:Αν,λοιπόν,το πρόγραμμά σου σε φέρνει κάποιο Σάββατο προς Αθήνα,θα ήταν ιδαίτερη χαρά να τα πούμε και από κοντά.Αρκεί να το ξέρουμε έγκαιρα για να το οργανώσουμε σωστά.
ευχαριστώ θερμά για τα ενθαρρυντικά σου σχόλια.
Εδώ είμαστε. Στον αγώνα.
Με χαρά περιμένω να βρεθούμε στην Αθήνα σε κάποιο σαββατομαθηματικοσυμπόσιο.
Φιλικά,
Μιχάλης
Υ.Γ.
Δεν απάντησα αμέσως στο αρχικό σου μήνυμα, γιατί
δεν έχω ιντερνέτ στο σπίτι.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες