Σχολικό

Συντονιστής: exdx

blondy
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 11:35 pm

Σχολικό

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blondy »

σελ. 31-32 στη μονοτονία γιατί χρησιμοποιεί απλή συνεπαγωγή;
Άβαταρ μέλους
exdx
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 1791
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 6:00 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Re: Σχολικό

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exdx »

Διότι ο ίδιος ο ορισμός της μονοτονίας , όπως δίνεται πιο πάνω , είναι συνεπαγωγή , οπότε δεν χρειάζεται η ισοδυναμία .
Αν θέλεις ισοδύναμία για άλλο λόγο ( για να πας από τις εικόνες στα προτυπα ) πρέπει να αποδείξεις το αντίστροφο (εύκολο , με άτοπο )
Kαλαθάκης Γιώργης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5588
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: Σχολικό

#3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

blondy έγραψε:σελ. 31-32 στη μονοτονία γιατί χρησιμοποιεί απλή συνεπαγωγή;
Η συνεπαγωγή αρκεί στον ορισμό.Το ότι ισχύει όμως και η ισοδυναμία, είναι απλό και το σχολιάζουν οι καθηγητές στην τάξη.
Την ισοδυναμία τη χρειάζεσαι κυρίως όταν λύνεις ανισώσεις ή επεξεργάζεσαι ανισότητες . Μπορείς να χρησιμοποιείς την ισοδυναμία είτε παίρνοντάς της ως δεδομένη(διδαγμένη ως θεωρία δηλαδή) ,είτε κάνοντας μια γρήγορη αναφορά με άτοπο απαγωγή,όπως σου τόνισε ο συνάδελφος παραπάνω.
Αν όμως πας στις εξετάσεις να αποδείξεις όλα τα καλώς παραλειπόμενα του σχολικού βιβλίου(σωστά έχουν παραληφθεί, διότι υπάρχει ο καθηγητής που συμπληρώνει στην τάξη τα τελείως απαραίτητα στη θεωρία), τότε μάλλον για ένα τουλάχιστον ζήτημα ίσως να μην προλάβεις να διαβάσεις καν την εκφώνηση !!!
Μπάμπης
tsaknakis
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 16, 2009 6:57 pm

Re: Σχολικό

#4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tsaknakis »

blondy έγραψε:σελ. 31-32 στη μονοτονία γιατί χρησιμοποιεί απλή συνεπαγωγή;
διαβάστε και την εργασία του κ Κυριακόπουλου για τις μεθόδους απόδειξης,δίνει απάντηση στο ερώτημα
viewtopic.php?f=67&t=1492
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΑΛΓΕΒΡΑ Β'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης