ΣΕΜΦΕ ή Μαθηματικό;
Συντονιστής: spyros
ΣΕΜΦΕ ή Μαθηματικό;
Σκέφτομαι να δώσω Πανελλαδικές ξανά, και λόγω του γεγονότος ότι πάντα είχα αγάπη στα Μαθηματικά, θέλω να μπω ή ΣΕΜΦΕ ή Μαθηματικό Καποδιστριακού.
Η πρώτη μου Σχολή ήταν το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ.
Ποια Σχολή θα προτείνατε;
Ποια είναι περισσότερο αναγνωρίσιμη;
Αν δεν κάνω λάθος, δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι δύο δεν έχουν;
Ευχαριστώ.
Edit από Γενικούς Συντονιστές.
Αν δεν κάνω λάθος, δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι δύο δεν έχουν;
Ευχαριστώ.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Re: ΣΕΜΦΕ η μαθηματικό;
Ο στόχος σου ποιος είναι? Το κάνεις για το μεράκι σου το 2ο πτυχίο ή αποσκοπείς να το αξιοποιήσεις στην εργασία?
Re: ΣΕΜΦΕ η μαθηματικό;
Είδα τα λινκς, οκ.
Για την εργασία μου έχω καταλάβει ότι καλύτερο είναι σαν δεύτερο πτυχίο η Στατιστική του ΟΠΑ, καθώς οικονομολόγος με τις στατιστικές γνώσεις που προσφέρει το Οικονομικό είναι μισός. Απλά λογω της αδυναμίας μου στα μαθηματικά, προτιμώ να μπω σε ένα μαθηματικό τμήμα και ενδεχομένως μετά με άνεση και με τις ανάλογες γνώσεις που θα έχω αποκτήσει να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην Στατιστική.
Οτι έχω μεράκι, έχω.batmsup1 έγραψε:Ο στόχος σου ποιος είναι? Το κάνεις για το μεράκι σου το 2ο πτυχίο ή αποσκοπείς να το αξιοποιήσεις στην εργασία?
Για την εργασία μου έχω καταλάβει ότι καλύτερο είναι σαν δεύτερο πτυχίο η Στατιστική του ΟΠΑ, καθώς οικονομολόγος με τις στατιστικές γνώσεις που προσφέρει το Οικονομικό είναι μισός. Απλά λογω της αδυναμίας μου στα μαθηματικά, προτιμώ να μπω σε ένα μαθηματικό τμήμα και ενδεχομένως μετά με άνεση και με τις ανάλογες γνώσεις που θα έχω αποκτήσει να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην Στατιστική.
- Christos75
- Επικοινωνία:
Re: ΣΕΜΦΕ ή Μαθηματικό;
kluader έγραψε:Σκέφτομαι να δώσω Πανελλαδικές ξανά, και λόγω του γεγονότος ότι πάντα είχα αγάπη στα Μαθηματικά, θέλω να μπω ή ΣΕΜΦΕ ή Μαθηματικό Καποδιστριακού.
Ευχαριστώ.
Βεβαίως έχουν και οι δύο δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ουσία είναι ότι οι δύο σχολές ασχολούνται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου εστιάζει ιδιαιτέρως στην θεωρητική υποδομή του αντικειμένου ενώ το ΣΕΜΦΕ σου δίνει μία πιο πρακτική οπτική γωνία αυτών.
Δηλαδή σου δίνει περισσότερο μεθόδους για να επιλύεις προβλήματα, άρα περισσότερο πρακτικά μαθηματικά, ενώ το ΕΚΠΑ είναι σου παρέχει και πολλές θεωρητκές γνώσεις που
ενδεχομένως να μην σου φανούν οπωσδήποτε χρήσιμες στο δικό σου επαγγελματικό μέλλον. Αν υπάρχει μεράκι για το αντικείμενο, το εξετάζουμε αλλιώς!
Αυτά τα ολίγα εν τάχει...
Εσύ θα αποφασίσεις τι σε εξυπηρετεί περισσότερο και τι ανταποκρίνεται στις καθαρά δικές σου ανάγκες.
Χρήστος Λοΐζος
Όπως είπα, κυρίως το κάνω για χόμπυ, επειδή έχω κόλλημα με τα μαθηματικά. Εάν με ενδιέφερε απλά η δουλειά, θα πήγαινα στην Στατιστική.Christos75 έγραψε:
Βεβαίως έχουν και οι δύο δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ουσία είναι ότι οι δύο σχολές ασχολούνται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου εστιάζει ιδιαιτέρως στην θεωρητική υποδομή του αντικειμένου ενώ το ΣΕΜΦΕ σου δίνει μία πιο πρακτική οπτική γωνία αυτών.
Δηλαδή σου δίνει περισσότερο μεθόδους για να επιλύεις προβλήματα, άρα περισσότερο πρακτικά μαθηματικά, ενώ το ΕΚΠΑ είναι σου παρέχει και πολλές θεωρητκές γνώσεις που
ενδεχομένως να μην σου φανούν οπωσδήποτε χρήσιμες στο δικό σου επαγγελματικό μέλλον. Αν υπάρχει μεράκι για το αντικείμενο, το εξετάζουμε αλλιώς!
Εσύ θα αποφασίσεις τι σε εξυπηρετεί περισσότερο και τι ανταποκρίνεται στις καθαρά δικές σου ανάγκες.
Από κει και πέρα, λόγω του ακριβώς είναι χόμπυ, η αλήθεια είναι ότι θέλω το πτυχίο μου να είναι ένα αναγνωρίσιμο πτυχίο μαθηματικού. Το μόνο που με δελεάζει στην ΣΕΜΦΕ είναι η λεξούλα "ΕΜΠ" δίπλα. Αλλά αντικειμενικά αναγνωρισιμότητα σαν μαθηματικος θα έχω; Η πχ θα θεωρούμαι δευτεροκλασάτος;
- Christos75
- Επικοινωνία:
Νομίζω ότι εάν είσαι δευτεροκλασάτος ή όχι μένει να κριθεί από τη δουλειά σου και όχι απαραίτητα από το πτυχίο σου! Το Μαθηματικό Αθήνας είναι μία παραδοσιακή σχολή με υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακών γνώσεων και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα. Το κύρος του, αναμφισβήτητο. Το ΕΜΠ έχει και αυτό κύρος αλλά-κατ'εμέ-σε άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με Μηχανικούς, είτε υπολογιστών είτε πολιτικούς ή και Μηχανολόγους κ.α. Στα Μαθηματικά-το ΣΕΜΦΕ-είναι ένα νέο σχετικά τμήμα που οι στόχοι του και οι ανταπόκρισή του στο ελληνικό κοινό δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι και απολύτως σαφείς. Δεν υποτιμώ τίποτε από τα δύο, σου γράφω απλώς και μόνο τις δικές μου εκτιμήσεις ή αν θέλεις τι "εισπράττω" εγώ σαν εικόνα από τα δύο τμήματα. Νομίζω πάντως, ότι τα σκύπτρα της κλασσικής Μαθηματικής επιστήμης παραμένουν στο ΕΚΠΑ σε σύγκριση με το ΕΜΠ, στο συγκεκριμένο και μόνο τομέα. Αυτή είναι εάν θέλεις η προσωπική μου άποψη και βεβαίως δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντίας ή πολύ δε περισσότερο αλάθητου!kluader έγραψε:Όπως είπα, κυρίως το κάνω για χόμπυ, επειδή έχω κόλλημα με τα μαθηματικά. Εάν με ενδιέφερε απλά η δουλειά, θα πήγαινα στην Στατιστική.Christos75 έγραψε:
Από κει και πέρα, λόγω του ακριβώς είναι χόμπυ, η αλήθεια είναι ότι θέλω το πτυχίο μου να είναι ένα αναγνωρίσιμο πτυχίο μαθηματικού. Το μόνο που με δελεάζει στην ΣΕΜΦΕ είναι η λεξούλα "ΕΜΠ" δίπλα. Αλλά αντικειμενικά αναγνωρισιμότητα σαν μαθηματικος θα έχω; Η πχ θα θεωρούμαι δευτεροκλασάτος;
Χρήστος Λοΐζος
Eννοείται, οκ ευχαριστώ για την άποψη.Christos75 έγραψε: Νομίζω ότι εάν είσαι δευτεροκλασάτος ή όχι μένει να κριθεί από τη δουλειά σου και όχι απαραίτητα από το πτυχίο σου! Το Μαθηματικό Αθήνας είναι μία παραδοσιακή σχολή με υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακών γνώσεων και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα. Το κύρος του, αναμφισβήτητο. Το ΕΜΠ έχει και αυτό κύρος αλλά-κατ'εμέ-σε άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με Μηχανικούς, είτε υπολογιστών είτε πολιτικούς ή και Μηχανολόγους κ.α. Στα Μαθηματικά-το ΣΕΜΦΕ-είναι ένα νέο σχετικά τμήμα που οι στόχοι του και οι ανταπόκρισή του στο ελληνικό κοινό δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι και απολύτως σαφείς. Δεν υποτιμώ τίποτε από τα δύο, σου γράφω απλώς και μόνο τις δικές μου εκτιμήσεις ή αν θέλεις τι "εισπράττω" εγώ σαν εικόνα από τα δύο τμήματα. Νομίζω πάντως, ότι τα σκύπτρα της κλασσικής Μαθηματικής επιστήμης παραμένουν στο ΕΚΠΑ σε σύγκριση με το ΕΜΠ, στο συγκεκριμένο και μόνο τομέα. Αυτή είναι εάν θέλεις η προσωπική μου άποψη και βεβαίως δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντίας ή πολύ δε περισσότερο αλάθητου!
Ρωτάω γιατί δεν θέλω να λιώσω στο διάβασμα για μια Σχολή, και μετά να βρεθεί οποιοσδήποτε σχετικός/άσχετος με το αντικείμενο και να απαξιώσει το πτυχίο μου.
Πάντως μου λένε ότι η ΣΕΜΦΕ είναι καλύτερη γιατί βλέπεις που εφαρμόζονται τα μαθηματικά σε αντίθεση με το Μαθηματικό που μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι χρειάζεται αυτό που μαθαίνεις. Σωστά;
Δηλαδή σε συνδυασμό με τα οικονομικά κλίνω στο ότι είναι καλύτερα ΣΕΜΦΕ, αλλά και πάλι έχω ενδοιασμούς.
- Christos75
- Επικοινωνία:
Να είσαι καλά. Κατά την προσωπική μου άποψη, κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει κανένα πτυχίο. Το αν υποστηρίζεις ή όχι το πτυχίο σου, είναι καθαρά δικό σου θέμα και επιλογής αξ'αρχής του πράγματος που έχεις κλίση και αγάπη και βεβαίως της προσπάθειας που καταθέτεις για να "κατακτήσεις" την εν λόγω πάντα γνώση. Άρα εάν πληρούνται αυτά, ουδείς και ουδεμία δύναται να σε απαξιώσει ποτέ!!!kluader έγραψε:Eννοείται, οκ ευχαριστώ για την άποψη.Christos75 έγραψε: Νομίζω ότι εάν είσαι δευτεροκλασάτος ή όχι μένει να κριθεί από τη δουλειά σου και όχι απαραίτητα από το πτυχίο σου! Το Μαθηματικό Αθήνας είναι μία παραδοσιακή σχολή με υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακών γνώσεων και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα. Το κύρος του, αναμφισβήτητο. Το ΕΜΠ έχει και αυτό κύρος αλλά-κατ'εμέ-σε άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με Μηχανικούς, είτε υπολογιστών είτε πολιτικούς ή και Μηχανολόγους κ.α. Στα Μαθηματικά-το ΣΕΜΦΕ-είναι ένα νέο σχετικά τμήμα που οι στόχοι του και οι ανταπόκρισή του στο ελληνικό κοινό δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι και απολύτως σαφείς. Δεν υποτιμώ τίποτε από τα δύο, σου γράφω απλώς και μόνο τις δικές μου εκτιμήσεις ή αν θέλεις τι "εισπράττω" εγώ σαν εικόνα από τα δύο τμήματα. Νομίζω πάντως, ότι τα σκύπτρα της κλασσικής Μαθηματικής επιστήμης παραμένουν στο ΕΚΠΑ σε σύγκριση με το ΕΜΠ, στο συγκεκριμένο και μόνο τομέα. Αυτή είναι εάν θέλεις η προσωπική μου άποψη και βεβαίως δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντίας ή πολύ δε περισσότερο αλάθητου!
Ρωτάω γιατί δεν θέλω να λιώσω στο διάβασμα για μια Σχολή, και μετά να βρεθεί οποιοσδήποτε σχετικός/άσχετος με το αντικείμενο και να απαξιώσει το πτυχίο μου.
Πάντως μου λένε ότι η ΣΕΜΦΕ είναι καλύτερη γιατί βλέπεις που εφαρμόζονται τα μαθηματικά σε αντίθεση με το Μαθηματικό που μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι χρειάζεται αυτό που μαθαίνεις. Σωστά;
Δηλαδή σε συνδυασμό με τα οικονομικά κλίνω στο ότι είναι καλύτερα ΣΕΜΦΕ, αλλά και πάλι έχω ενδοιασμούς.
Σε ό,τι αφορά την ουσιώδη διαφορά του ΣΕΜΦΕ με το Μαθηματικό Αθήνας, θεωρώ ότι καλλίτερο θεωρητικό υπόβαθρο παίρνεις από το δεύτερο παρά από το πρώτο. Άρα αν θες να κατευθυνθείς σε πιο..."πρακτικά" πράγματα, απαρέγκλιτα επιλέγεις το ΣΕΜΦΕ, ενώ εάν θέλεις μια πιο θεωρητική και συνάμα βαθιά γνώση μαθηματικών οντοτήτων η επιλογή σου πρέπει να στραφεί σαφώς στο δεύτερο. Αυτή είναι η θέση μου-άποψή μου. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την καλλίτερη επιλογή!
Χρήστος Λοΐζος
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Σε μια σχολή μπορείς να μπείς και με κατατακτήριες εφόσον έχεις τελειώσει μια άλλη , ίσως σου είναι πιο εύκολο από το να δώσεις Πανελλαδικές πάλι.
Αιτήσεις γίνονται Οκτώβρη-Νοέμβρη και τα 3 μαθήματα συνήθως τα δίνεις τον Δεκέμβρη (πρέπει να γράψεις βαθμό τουλάχιστον 5 σε κάθε μάθημα).
Για περισσότερες πληροφορίες (εξεταστέα ύλη - ημερομηνίες- πόσους παίρνει) δες την σελίδα των ανακοινώσεων της σχολής που σε ενδιαφέρει.
Αιτήσεις γίνονται Οκτώβρη-Νοέμβρη και τα 3 μαθήματα συνήθως τα δίνεις τον Δεκέμβρη (πρέπει να γράψεις βαθμό τουλάχιστον 5 σε κάθε μάθημα).
Για περισσότερες πληροφορίες (εξεταστέα ύλη - ημερομηνίες- πόσους παίρνει) δες την σελίδα των ανακοινώσεων της σχολής που σε ενδιαφέρει.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες