Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Kostas Tzimoulias » Σάβ Δεκ 27, 2014 2:09 pm
Γεια σου jimK, δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι απλά είδα τη συζητήση αυτή και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, είμαι μαθητής της Β λυκείου δεν έχω πολλές γνώσεις πανω στη μαθηματική λογική, αλλά απ όι έχω καταλάβει τα μαθηματικά έχουν προσαρμοστεί πάνω στις ανάγκες της εποχής οπως επίσης και στον αντιληπτό κόσμο του ανθρώπου, όλα αύτα τα μαθηματικά που συνεχώς εξελίσσονται έχουν προέλθει απο απλούς συλλογισμούς που βασίζονται στα όρια της ανθρώπινης σκέψης..έτσι θα ήταν λίγο δύσκολο έως αδύνατο να έρθει ξαφνικά ένας για να ανατρέψει αυτή την πρόοδο των χιλιάδων ετών, σίγουρα θα προστεθούν νέα θεωρήματα θα γίνουν ανακαλύψεις, άλλα ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο θα αργήσει πάρα πολύ να αλλάξει, διότι έτσι είμαστε φτιαγμένοι, η σκέψη έχει δυστυχώς κάποια όρια τα οποία σίγουρα μπορόυν να αλλάξουν αλλά θα χρειαστόυν χιλίαδες χρόνια κατα την άποψη μου. Είναι για παράδειγμα σα να σου λέω να μου περιγράψεις ένα κόσμο 8 διαστάσεων, ή το τι γίνεται στο κέντρο μιας μαύρης τρύπας, χρειάζονται μαθηματικά που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί οι μαθηματικοί και κατ'επέκταση και άλλοι επιστήμονες, έχω διαβάσει όταν προσπαθούν να εξηγήσουν τέτοια ερωτήματα, όλα τα μαθηματικά που γνωρίζουν καταρρέουν, μετά υπάρχει μόνο η υπόθεση που σχετίζεται άμεσα πάλι με τα δεδομένα που γίνονται αντιληπτά, έτσι το καταλαβαίνω εγώ, δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα σε κουράσω
“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”