για την οποία ισχύει:
,για κάθε

συνεχήςΝα βρεθεί η
.Aν υπάρχει κάποιο λάθος ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
για την οποία ισχύει:
,για κάθε

συνεχής
.Aν υπάρχει κάποιο λάθος ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.Καλησπέρα σας,maiksoul έγραψε:Ημηπως είναι συνεχής;
Μήπως η αρχική συνθήκη είναιalexandrosvets έγραψε:![]()
;Kύριε Λάμπρου οι συνθήκες είναι όπως τις έχω στην εκφώνηση!Mihalis_Lambrou έγραψε:Μήπως η αρχική συνθήκη είναιalexandrosvets έγραψε:![]()
;
Μία συνάρτηση προκύπτει!maiksoul έγραψε:Καλησπέρα, νομίζω (αν δεν κάνω λάθος) πώς με τις αρχικές συνθήκες που έχουν δοθεί... υπάρχουν λύσεις
και είναι δύο συναρτησεις!,

διατηρεί πρόσημο και παίρνουμε:

, με άλλη μεθοδολογία.
, και άρα
, δίνει
. Βάζοντας
και απλοποιώντας με το
(που είναι
από την υπόθεση
) θα προκύψει
.
. Αυτή είναι γραμμική πρώτου βαθμού. Έχει λύση
. Από την αρχική συνθήκη θα βρούμε το
από όπου
, άρα
, οπότε 
Ας προσθέσω ότι στην λύση που έδωσα χρησιμοποίησα μόνο τοalexandrosvets έγραψε:
. Το
περιττεύει αλλά πρέπει να κάνουμε έλεγχο στο τέλος οτι ικανοποιείται. Εδώ η απάντηση είναι καταφατική.Πρόσθεσα αυτό το δεδομένο μήπως χρειαστεί κάπου.Δεν ήμουν σίγουρος.Είμαι μαθητής και ήταν η πρώτη άσκηση που κατασκεύασα.Για αυτό σας είπα από την αρχή αν υπάρχει κάποιο λάθος "ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων".Mihalis_Lambrou έγραψε:Ας προσθέσω ότι στην λύση που έδωσα χρησιμοποίησα μόνο τοalexandrosvets έγραψε:. Το
περιττεύει αλλά πρέπει να κάνουμε έλεγχο στο τέλος οτι ικανοποιείται. Εδώ η απάντηση είναι καταφατική.
έχει συνεχή παράγωγο.Τα θερμά μου συγχαρητήρια.alexandrosvets έγραψε:Είμαι μαθητής και ήταν η πρώτη άσκηση που κατασκεύασα.
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Λάμπρου!Mihalis_Lambrou έγραψε:alexandrosvets έγραψε:Είμαι μαθητής και ήταν η πρώτη άσκηση που κατασκεύασα./quote]
Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Τα λόγια περιττεύουν.
Φαντάζομαι εννοείς ότι γενικά σαν συνάρτηση ηalexandrosvets έγραψε: Απλά να τονίσω η συνάρτηση που προκύπτει έχει ΠΟ όλο το R!
έχει Π.Ο. το
γιατί στην προκειμένη περίπτωση νομίζω τη συνάρτηση f τη βρίσκουμε στο διάστημα
εφόσον η δοθείσα σχέση ισχύει
και έχουμε και το
.Ασχολήθηκα και γω με την άσκηση η λύση μου είναι πάνω κάτω ίδια με του maiksoul...όπως και να χει, πολύ ωραία διαφορική!! Ναι αυτό εννοώ!Νομίζω ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπα.kefababs έγραψε:Φαντάζομαι εννοείς ότι γενικά σαν συνάρτηση ηalexandrosvets έγραψε: Απλά να τονίσω η συνάρτηση που προκύπτει έχει ΠΟ όλο το R!έχει Π.Ο. το
γιατί στην προκειμένη περίπτωση νομίζω τη συνάρτηση f τη βρίσκουμε στο διάστημα
εφόσον η δοθείσα σχέση ισχύει
και έχουμε και το
![]()
Να ΄σαι καλά!όπως και να χει, πολύ ωραία διαφορική!!![]()
![]()
![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης