γεωμετρικος τοπος του Μ
Συντονιστής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
γεωμετρικος τοπος του Μ
αν θελετε παιδια δωστε μου μια λυση στο παρακατω:Διδεται ημιπεριφερεια διαμετρου ΑΟΒ και φερουμε σε ενα σημειο αυτης Γ εφαπτομενη που οριζει επι της ΑΒ σημειο Δ.H καθετος απο το Ο επι της διχοτομου της γωνιας ΓΔΟ τεμνει την εφαπτομενη στο σημειο Μ του οποιου ζητειται να βρεθει ο Γ.Τ.
Λέξεις Κλειδιά:
Re: γεωμετρικος τοπος του Μ
Καλησπέραkostasrmd έγραψε:αν θελετε παιδια δωστε μου μια λυση στο παρακατω:Διδεται ημιπεριφερεια διαμετρου ΑΟΒ και φερουμε σε ενα σημειο αυτης Γ εφαπτομενη που οριζει επι της ΑΒ σημειο Δ.H καθετος απο το Ο επι της διχοτομου της γωνιας ΓΔΟ τεμνει την εφαπτομενη στο σημειο Μ του οποιου ζητειται να βρεθει ο Γ.Τ.
Το σημείο
είναι το ορθόκεντρο του ισοσκελούς τριγώνου 
συνεπώς

Αν
και το σημείο
είναι το μέσο του ημικυκλίου άρα οζητούμενος γεωμετρικός τόπος είναι η ευθεία που διέρχεται απο το σημείο
παράλληλη στην
και η σχετική διερευνηση ,απλήΦιλικά
Γιάννης
- Συνημμένα
-
- Γεωμετρικός τόπος του σημείου Μ.png (39.16 KiB) Προβλήθηκε 447 φορές
α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
Re: γεωμετρικος τοπος του Μ
Σε ευχαριστω πολυ, να'σαι καλα.STOPJOHN έγραψε:Καλησπέραkostasrmd έγραψε:αν θελετε παιδια δωστε μου μια λυση στο παρακατω:Διδεται ημιπεριφερεια διαμετρου ΑΟΒ και φερουμε σε ενα σημειο αυτης Γ εφαπτομενη που οριζει επι της ΑΒ σημειο Δ.H καθετος απο το Ο επι της διχοτομου της γωνιας ΓΔΟ τεμνει την εφαπτομενη στο σημειο Μ του οποιου ζητειται να βρεθει ο Γ.Τ.
Το σημείοείναι το ορθόκεντρο του ισοσκελούς τριγώνου
συνεπώς
Ανκαι το σημείο
είναι το μέσο του ημικυκλίου άρα οζητούμενος γεωμετρικός τόπος είναι η ευθεία που διέρχεται απο το σημείο
παράλληλη στην
και η σχετική διερευνηση ,απλή
Φιλικά
Γιάννης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες