Είμαι (φετινός) απόφοιτος της Γ΄Λυκείου και αποφάσισα να επεκτείνω τις γνώσεις μου στα μαθηματικά αφού αυτό αποτελεί τελικά και είδος ξεκούρασης για εμένα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, διαβάζω το Α' μέρος του σχολικού βιβλίου της Γ΄Λυκείου (το χοντρό) και έχω φτάσει μέχρι το αναφερόμενο κεφάλαιο. Τώρα έχω κολλήσει στην εφαρμογή 1 , σελ. 108-109 , που λέει τα εξής:
Να βρεθεί το σύνολο των εικονών των μιγαδικών
, για τους οποίους ισχύει 
Οπότε ,γνωρίζοντας τους ορισμούς, παίρνω πρώτα τους περιορισμούς άρα
και μετά θέτω
όπου
πραγματικοί και μετασχηματίζω τον μιγαδικό
ώστε να είναι εμφανές το πραγματικό και φανταστικό του μέρος. Όμως μετά πώς συνεχίζουμε; Πώς θα καταλήξουμε σε ισοδύναμη σχέση με τα
ώστε να βρούμε τον Γ.Τ.;Το βιβλίο, που την έχει λυμένη αυτή την άσκηση, το εξηγεί με κάπως περίεργο τρόπο που δεν μπορώ να καταλάβω. Ζητάω όποιος μπορεί να με βοηθήσει να 'ξεκολλήσω' χωρίς όμως να μου δώσει λύση.
Ευχαριστώ

. Δεν μπορώ να καταλάβω απο πού προκύπτει αυτό ακριβώς. Δηλαδή δεν μπορεί
ή αντί για γωνία π/6 να είχαμε π/2; Υπάρχει μήπως κάποιος γενικός τύπος επίλυσης τέτοιου είδους εξίσωσης που εμπεριέχει κάποιους περιορισμούς;

τότε θα ήταν 
είναι π/6. Δηλαδη, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτο το όρισμα ειναι τόσο, προκύπτει η συνθήκη οτι αν
τότε
(αφου το πραγματικό μέρος ενος μιγαδικού αναπαρίσταται στον οριζόντιο άξονα και το φανταστικό στον κατακόρυφο). Σκεψου επίσης τους μιγαδικούς σαν διανύσματα με αρχή των αξόνων.
με γωνία
.