IMO 2026
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
- Ορέστης Λιγνός
- Επικοινωνία:
IMO 2026
Δυστυχώς το γενικότερο ενδιαφέρον για το mathematica έχει επηρεάσει και την ενημέρωση για τις επιδόσεις μας στους Διεθνείς Διαγωνισμούς.
Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι στην πρόσφατη ΙΜΟ, που διεξάγεται στην Σανγκάη της Κίνας από τις 7/7 έως τις 21/7, η Ελληνική αποστολή κατέκτησε 1 αργυρό μετάλλιο (Νεκτάριος-Ραφαήλ Μπερκουτάκης), 2 χάλκινα μετάλλια (Λάζαρος Καραγεωργίου, Ιωάννης Μελισσουργός), καθώς και 2 εύφημες μνείες (Πέτρος Κανελλόπουλος, Φίλιππος Ευσταθιάδης).
Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια μου στον φίλο μου Λάζαρο Καραγεωργίου, που φαινομενικά στερήθηκε το αργυρό μετάλλιο για 2 μονάδες (έγραψε 714720) σύμφωνα με τις αποφάσεις του Jury, στην πραγματικότητα όμως το είχε ήδη στερηθεί πριν καν ξεκινήσει η τελική ψηφοφορία για τα cut-offs τα οποία και ήταν 16/23/29 (και ο νοών νοείτω).
Τέλος, να ευχηθώ καλή ολοκλήρωση διακοπών στην ηγεσία της Ελληνικής αποστολής και, πλέον, και στα παιδιά, και καλή επιστροφή στην Αθήνα!
Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι στην πρόσφατη ΙΜΟ, που διεξάγεται στην Σανγκάη της Κίνας από τις 7/7 έως τις 21/7, η Ελληνική αποστολή κατέκτησε 1 αργυρό μετάλλιο (Νεκτάριος-Ραφαήλ Μπερκουτάκης), 2 χάλκινα μετάλλια (Λάζαρος Καραγεωργίου, Ιωάννης Μελισσουργός), καθώς και 2 εύφημες μνείες (Πέτρος Κανελλόπουλος, Φίλιππος Ευσταθιάδης).
Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια μου στον φίλο μου Λάζαρο Καραγεωργίου, που φαινομενικά στερήθηκε το αργυρό μετάλλιο για 2 μονάδες (έγραψε 714720) σύμφωνα με τις αποφάσεις του Jury, στην πραγματικότητα όμως το είχε ήδη στερηθεί πριν καν ξεκινήσει η τελική ψηφοφορία για τα cut-offs τα οποία και ήταν 16/23/29 (και ο νοών νοείτω).
Τέλος, να ευχηθώ καλή ολοκλήρωση διακοπών στην ηγεσία της Ελληνικής αποστολής και, πλέον, και στα παιδιά, και καλή επιστροφή στην Αθήνα!
Κερδίζουμε ό,τι τολμούμε!
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Re: IMO 2026
Καταρχάς θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια αλλά και γηγενής θαυμασμός για τους μεταλλιούχους. Πιστοποίησαν περίτρανα το μαθηματικό ταλέντο τους (απλά μιλώ για πιστοποίηση αφού η ανίχνευση των Μαθηματικών ταλέντων γίνεται μέσω της επίλυσης προβλημάτων και αυτό το έχουν προτείνει οι πλέον άριστοι μαθηματικοί του είδους που διατηρούν ή επεκτείνουν τους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς όπως ΒΜΟ, ΙΜΟ μεσογειάδες τηρούντες το πνεύμα αυτό) κτλ. , καλή συνέχεια που την θεωρώ δεδομένη. Επιτρέψτε μου την ιδιαίτερη χαρά μου για τον Γιάννη Μελισσουργό. Τώρα επιτρέψτε μου αντί σχολίου μία επισήμανση που είναι πρόταση για αφύπνιση των σχεδιαστών της Μαθηματικής εκπαίδευσης στην Πατρίδα. Είμαι πολύ θυμωμένος όταν σκέφτομαι ότι ένας φιλόλογος που ως υπουργός παιδείας (ο ανεκδιήγητος Ευθυμίου) αποφάσισε την κατάργηση δια νόμου της εως τότε εισαγωγής στις ιατρικές σχολές, καθ' υπέρβαση, των τροπαιούχων σε τέτοιους διαγωνισμούς :
Σειρά κρατών επί συνόλου 115 Κρατών:
1 η) Κίνα, 2 η) Αμερική , 3 η) Ρωσία, 4 η) Σιγκαπούρη, 5 η) Βιετνάμ, 6 η) Κορέα, 7 η) Ινδία, 8 η) Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας !!!!, … , 14 η) Ιράν, … , 16 η) Τουρκία, … , 54 η) Ελλάς ( ου άου και ξανά μανά ου άου) και δώσε του εδώ πανηγύρια για την τεράστια αυτή επιτυχία της … διαδρομής, που οι μόνοι για τις κακοτοπιές της που δεν φταίνε είναι οι διαγωνιζόμενοι και οι διδάσκοντες τους, αφού αυτές ενίοτε κρύβουν και πιθανό υπάρχον ταλέντο. Άντε καλή επάνοδο στην πατρίδα με το κεφάλι ψηλά και του χρόνου με υγεία και καλές διακοπές. Προφανώς και οι μη τροπαιούχοι έχουν τεράστια Μαθηματική αξία ... αλλά ...
Σειρά κρατών επί συνόλου 115 Κρατών:
1 η) Κίνα, 2 η) Αμερική , 3 η) Ρωσία, 4 η) Σιγκαπούρη, 5 η) Βιετνάμ, 6 η) Κορέα, 7 η) Ινδία, 8 η) Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας !!!!, … , 14 η) Ιράν, … , 16 η) Τουρκία, … , 54 η) Ελλάς ( ου άου και ξανά μανά ου άου) και δώσε του εδώ πανηγύρια για την τεράστια αυτή επιτυχία της … διαδρομής, που οι μόνοι για τις κακοτοπιές της που δεν φταίνε είναι οι διαγωνιζόμενοι και οι διδάσκοντες τους, αφού αυτές ενίοτε κρύβουν και πιθανό υπάρχον ταλέντο. Άντε καλή επάνοδο στην πατρίδα με το κεφάλι ψηλά και του χρόνου με υγεία και καλές διακοπές. Προφανώς και οι μη τροπαιούχοι έχουν τεράστια Μαθηματική αξία ... αλλά ...
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Ελληνικής Ομάδας, καθώς και στους συνοδούς της αποστολής.
Πάντοτε αισθάνομαι ιδιαίτερο θαυμασμό για τους νέους που αφιερώνονται σε τόσο απαιτητικά Μαθηματικά.
Είχα την τιμή να υπηρετήσω ως αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής πριν από τριάντα περίπου χρόνια, σε δύο Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και δύο Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω ότι πολλοί από τους μαθητές εκείνων των αποστολών διέγραψαν εξαιρετική επιστημονική και επαγγελματική πορεία, επιβεβαιώνοντας το ταλέντο που είχαν ήδη αναδείξει από τα μαθητικά τους χρόνια.
Εύχομαι ολόψυχα και στους φετινούς συμμετέχοντες να έχουν μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.
Πάντοτε αισθάνομαι ιδιαίτερο θαυμασμό για τους νέους που αφιερώνονται σε τόσο απαιτητικά Μαθηματικά.
Είχα την τιμή να υπηρετήσω ως αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής πριν από τριάντα περίπου χρόνια, σε δύο Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και δύο Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω ότι πολλοί από τους μαθητές εκείνων των αποστολών διέγραψαν εξαιρετική επιστημονική και επαγγελματική πορεία, επιβεβαιώνοντας το ταλέντο που είχαν ήδη αναδείξει από τα μαθητικά τους χρόνια.
Εύχομαι ολόψυχα και στους φετινούς συμμετέχοντες να έχουν μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.
-
Τσιαλας Νικολαος
Με την σειρά μου να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια στο πρώτο παιδί για την εξαιρετική επίδοση του. Θα σταθώ στην περίπτωση του Λαζάρου που κατά προσωπική άποψη ,και όχι μόνο, θα έπρεπε να έχει πάρει ασημένιο όπως τόνισε και ο Ορέστης. Τέλος είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον μαθητή μου Ιωάννη Μελισσουργό. Εύχομαι και στον Λάζαρο αλλά και στον Ιωάννη καλή συνέχεια στις σπουδές τους στο Caltech και ΗΜΜΥ αντίστοιχα.
Η κατάκτηση της 54ης θέσης (ανάμεσα σε 100 χώρες) πιστεύω ότι δεν είναι αντάξια των δυνατοτήτων των παιδιών που αγωνίζονται. Νομίζω ότι η έλλειψη ενός γενικότερου οικοσυστήματος επιλογής, προετοιμασίας και υποστήριξης ευθύνεται γι' αυτό και, δυστυχώς, δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα τις τελευταίες δεκαετίες.
Ευχές για τα καλύτερα από εδώ και πέρα.
Ευχές για τα καλύτερα από εδώ και πέρα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες