Μαθηματικά, ας γελάσουμε λίγο...
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Που είναι το λάθος;
Αν παραβλέψουμε τα Αγγλικά, είναι ένα όμορφο πρόβλημα που υπάρχει λύση και αφήνεται ως άσκηση
Προσθήκη από Γενικοί Συντονιστές Για την απόδοση στα Ελληνικά βλ. παρακάτω την απάντηση του Γιώργου Απόκη
Προσθήκη από Γενικοί Συντονιστές Για την απόδοση στα Ελληνικά βλ. παρακάτω την απάντηση του Γιώργου Απόκη
- Συνημμένα
-
- 426-troll-math.png (284.42 KiB) Προβλήθηκε 1845 φορές
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Κυρ Οκτ 23, 2011 9:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Προσθήκη
Λόγος: Προσθήκη
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Re: Που είναι το λάθος;
Kαλό Μάκη! Πράγματι στο
στάδιο επιστρέφουμε την
μπάλα, αλλά μένουν οι μπάλες με δείκτη
που έχουν πλήθος
. Στο παράδειγμα που αναφέρει, στο στάδιο
επιστρέφουμε την 
μπάλα, αλλά μένουν οι μπάλες
με πλήθος
πάλι!
στάδιο επιστρέφουμε την
μπάλα, αλλά μένουν οι μπάλες με δείκτη
που έχουν πλήθος
. Στο παράδειγμα που αναφέρει, στο στάδιο
επιστρέφουμε την 
μπάλα, αλλά μένουν οι μπάλες
με πλήθος
πάλι!Γιώργος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Re: Μαθηματικά, ας γελάσουμε λίγο...

- Συνημμένα
-
- troll-2.jpg (88.39 KiB) Προβλήθηκε 1819 φορές
Γιώργος
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Μπράβο βρε Γιώργο!!! Άψογος, πολύ ωραίο, σε ευχαριστώ!

- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Έχει πλάκα! Το λάθος είναι φανερό αλλά είναι ικανό να μπερδέψει...Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Μπράβο βρε Γιώργο!!! Άψογος, πολύ ωραίο, σε ευχαριστώ!
Γιώργος
δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
1.μπαίνουν τρεις μαθηματικά σε μια καφετέρια.
Η σερβιτόρα ρωτάει:Θα πάρατε και οι τρεις καφέ;
Μαθηματικός Α: Δεν ξέρω...
Μαθηματικός Β: Δεν ξέρω...
Μαθηματικός Γ: Ναι!
2.Επίσης:
Ρωτάει ένας μαθητής έναν αφηρημένο προγραμματιστή: πως είναι το 501 στρογγυλοποιημένο;
προγραμματιστής: 512.
2.Επίσης:
Ρωτάει ένας μαθητής έναν αφηρημένο προγραμματιστή: πως είναι το 501 στρογγυλοποιημένο;
Μάριος Βοσκού
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Παρόμοιο με το 1ο... Ρωτάει κάποιος ένα μαθηματικό: "Θέλεις το παράθυρο ανοιχτό ή κλειστό;" και αυτός απαντάει... "Ναι"Φερμά_96 έγραψε:δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
2.Επίσης:
Γιώργος
To 1o μπορεί να εξηγηθεί;Φερμά_96 έγραψε:δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
2.Επίσης:
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: Αν έλεγαν όλοι "ναι" θα έφερνε 9 καφέδες κατά το σκεπτικό των Μαθηματικώνsmathss έγραψε:To 1o μπορεί να εξηγηθεί;Φερμά_96 έγραψε:δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
2.Επίσης:

- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Όχι, δεν είναι αυτή η εξήγηση. Ο πρώτος μαθηματικός θέλει να πιει καφέ. Δεν απαντάει όμως «ναι» αφού ο σερβιτόρος ρωτάει αν θα πάρουν τρεις καφέδες και αυτός δεν ξέρει αν και οι άλλοι δυο συνάδελφοι του θέλουν να πιουν ή όχι. Γι' αυτό και απαντάει ότι δεν ξέρει. Οι άλλοι δυο μαθηματικοί τώρα ξέρουν ότι ο πρώτος θέλει καφέ. Αν δεν ήθελε, θα απαντούσε «όχι» και όχι «δεν ξέρω» αφού θα ήξερε ότι δεν θα πάρουν τρεις καφέδες. Τώρα και ο δεύτερος θέλει καφέ αλλά δεν ξέρει αν ο τρίτος θέλει ή όχι γι' αυτό και αυτός απαντάει ότι δεν ξέρει. Τέλος ο τρίτος ξέρει ότι οι άλλοι δυο θέλουν καφέ και αφού και αυτός θέλει απαντάει «ναι».Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: Αν έλεγαν όλοι "ναι" θα έφερνε 9 καφέδες κατά το σκεπτικό των Μαθηματικώνsmathss έγραψε:To 1o μπορεί να εξηγηθεί;Φερμά_96 έγραψε:δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
2.Επίσης:
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Δημήτρη τώρα που το λες σίγουρα αυτή είναι η δικαιολόγηση!!

- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Demetres έγραψε:Όχι, δεν είναι αυτή η εξήγηση. Ο πρώτος μαθηματικός θέλει να πιει καφέ. Δεν απαντάει όμως «ναι» αφού ο σερβιτόρος ρωτάει αν θα πάρουν τρεις καφέδες και αυτός δεν ξέρει αν και οι άλλοι δυο συνάδελφοι του θέλουν να πιουν ή όχι. Γι' αυτό και απαντάει ότι δεν ξέρει. Οι άλλοι δυο μαθηματικοί τώρα ξέρουν ότι ο πρώτος θέλει καφέ. Αν δεν ήθελε, θα απαντούσε «όχι» και όχι «δεν ξέρω» αφού θα ήξερε ότι δεν θα πάρουν τρεις καφέδες. Τώρα και ο δεύτερος θέλει καφέ αλλά δεν ξέρει αν ο τρίτος θέλει ή όχι γι' αυτό και αυτός απαντάει ότι δεν ξέρει. Τέλος ο τρίτος ξέρει ότι οι άλλοι δυο θέλουν καφέ και αφού και αυτός θέλει απαντάει «ναι».Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: Αν έλεγαν όλοι "ναι" θα έφερνε 9 καφέδες κατά το σκεπτικό των Μαθηματικώνsmathss έγραψε:To 1o μπορεί να εξηγηθεί;Φερμά_96 έγραψε:δεν ξέρω αν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά:
2.Επίσης:
Θυμίζει αυτό
Γιώργος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Σ’ ένα συνέδριο μάζεψαν τους μαθηματικούς και τους φυσικούς, και τους έθεσαν το εξής πρόβλημα: Έστω ότι έχετε στη διάθεση σας έναν πλαστικό κουβά με νερό, ένα σκεύος pyrex ικανό να χωρέσει το περιεχόμενο του κουβά και ένα ηλεκτρικό μάτι. Ποιος ο βέλτιστος τρόπος για να ζεστάνετε το νερό;
Οι φυσικοί, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία, έκαναν μερικά πειράματα, και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουβά στο pyrex, τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Οι μαθηματικοί, με τη σειρά τους, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουβά στο pyrex, τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Καλώς, είπαν οι κριτικοί. Έστω τώρα το εξής πρόβλημα: Δίνεται ένα pyrex γεμάτο με νερό και ένα ηλεκτρικό μάτι. Ποιος ο βέλτιστος τρόπος για να ζεστάνουμε το νερό;
Οι φυσικοί, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία και τελικά είπαν: Τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Οι μαθηματικοί, με τη σειρά τους, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία, κατάστρωσαν και λύσανε μερικά συστήματα διαφορικών εξισώσεων και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του pyrex στον πλαστικό κουβά και το πρόβλημά μας ανάγεται στο προηγούμενο...
Οι φυσικοί, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία, έκαναν μερικά πειράματα, και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουβά στο pyrex, τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Οι μαθηματικοί, με τη σειρά τους, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουβά στο pyrex, τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Καλώς, είπαν οι κριτικοί. Έστω τώρα το εξής πρόβλημα: Δίνεται ένα pyrex γεμάτο με νερό και ένα ηλεκτρικό μάτι. Ποιος ο βέλτιστος τρόπος για να ζεστάνουμε το νερό;
Οι φυσικοί, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία και τελικά είπαν: Τοποθετούμε το pyrex στο ηλεκτρικό μάτι, ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνεται το νερό.
Οι μαθηματικοί, με τη σειρά τους, συσκέφτηκαν, συζήτησαν, έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία, κατάστρωσαν και λύσανε μερικά συστήματα διαφορικών εξισώσεων και τελικά είπαν: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του pyrex στον πλαστικό κουβά και το πρόβλημά μας ανάγεται στο προηγούμενο...
Γιώργος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Ο Chuck Norris υπολογίζει όριο συνάρτησης ορισμένης στο
με πλευρικά στο
!!!
με πλευρικά στο
!!!Γιώργος
Για να δούμε ενα γρίφο.
Eίναι δυνατόν να δώσουμε στο παιδί μας
ευρώ ,σε
νομίσματα όχι όμως του
ευρώ ;
φιλικά
dennys
Eίναι δυνατόν να δώσουμε στο παιδί μας
ευρώ ,σε
νομίσματα όχι όμως του
ευρώ ;φιλικά
dennys
τελευταία επεξεργασία από Γιώργος Ρίζος σε Σάβ Νοέμ 05, 2011 11:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Τονισμός και κώδικας Latex
Λόγος: Τονισμός και κώδικας Latex
Dennys =Ξεκλείδωμα κάθε άσκησης
- polysindos
Μία λύση

τελευταία επεξεργασία από Γιώργος Ρίζος σε Σάβ Νοέμ 05, 2011 10:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Κώδικας Latex
Λόγος: Κώδικας Latex
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Επιτρέπονται και χαρτονομίσματα;
Η εποχή όπου τα
και τα
ευρώ θα είναι νομίσματα (μεταλλικά) ελπίζω να είναι μακρυά ακόμα
(Προτείνω την μετακίνηση του θέματος απ' αυτήν τη συζήτηση σε ξεχωριστό θέμα στα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)
Η εποχή όπου τα
και τα
ευρώ θα είναι νομίσματα (μεταλλικά) ελπίζω να είναι μακρυά ακόμα (Προτείνω την μετακίνηση του θέματος απ' αυτήν τη συζήτηση σε ξεχωριστό θέμα στα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Καλύτερα να ανοίξετε νέο θέμα για τους γρίφους, εδώ είναι μόνο χιούμορ
Κι αν κάποιος ψάχνει γρίφους στον παρόν φάκελο, δεν θα τον βρει τον συγκεκριμένο.
edit: Συμφωνώ δηλαδή με τον Γιώργο.
Κι αν κάποιος ψάχνει γρίφους στον παρόν φάκελο, δεν θα τον βρει τον συγκεκριμένο.
edit: Συμφωνώ δηλαδή με τον Γιώργο.
- chris_gatos
- Επιμελητής
Νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να είναι το ερώτημα!dennys έγραψε:Eίναι δυνατόν να δώσουμε στο παιδί μαςευρώ;
Και η απάντηση πλέον θα είναι(για καιρό) αρνητική.
Έτσι που τα ''φτιάξανε'' τα πράγματα...
Χρήστος Κυριαζής
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο, γι αυτό το θέμα καλά έκανε ο Γιώργος και το έβαλε στα "Διασκεδαστικά Μαθηματικά"!

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης