Να αποδείξετε ότι για κάθε μιγαδικό αριθμό z ισχύει:
ή 
Σπύρος Ορφανάκης
Συντονιστής: Πρωτοπαπάς Λευτέρης
ή 
.
)
.
.ΑΤΟΠΟ.
Συνάδελφε, συγγνώμη μάλλον παρεξηγήθηκα. Δεν εννοούσα ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην απάντησή σου. Με τη φράση ...σε ποιους... αναφερόμουν στους μαθητές. Επειδή, μας παρακολουθούν αρκετοί μαθητές ίσως προβληματίζονται όταν αναφέρεται ότι η άσκηση είναι γνωστή. Όμως, και νομίζω ότι συμφωνείς με αυτό, είναι μια καλή άσκηση που εξυπηρετεί τους σκοπούς που ανέφερα. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν σε έθιξα έστω και στο ελάχιστο.chris_gatos έγραψε:Η άσκηση (και λύση) είναι γνωστή σε όσους έχουν διαβάσει το εν΄λόγω βιβλιο. Φυσικά και δεν υπονοούσα κάτι για τους μαθητές. Για εμάς μιλούσα και μόνο για εμάς. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να την επιλύσω με τριιγωνομετρική μορφή μιγαδικού, αλλά δεν τα καταφερα...Έτσι παρουσιασα τη λύση που βλέπετε παραπάνω μιας και θυμόμουνα την ύπαρξή της.Και φρόντισα να αναφέρω την πηγή. Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν προσπάθησα να ενστερνιστώ τη λύση της.Που είναι το μεμπτό, δε σας καταλαβαίνω ειλικρινά!
paganini,αυτά που γράφεις δεν είναι λύση.Το χιούμορ μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχει θέση στις λύσεις των ασκήσεων.paganini έγραψε:ατοπο και τα μυαλα στα καγκελα
Βεβαια, αν θελει να πλύνει ν πιάτα κανει το εξης:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:paganini,αυτά που γράφεις δεν είναι λύση.Το χιούμορ μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχει θέση στις λύσεις των ασκήσεων.paganini έγραψε:ατοπο και τα μυαλα στα καγκελα
Αφού όμως,απ' ότι καταλαβαίνω, σου αρέσει και εσένα το χιούμορ,θα σε ρωτήσω αν ξέρεις :"Πώς ένας μαθηματικός πλένει 1000 πιάτα;"
Αυτό που με απασχολεί πλέον σοβαρά είναι τι γίνεται όταν τα πιάτα είναι άπειραpaganini έγραψε:Βεβαια, αν θελει να πλύνει ν πιάτα κανει το εξης:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:paganini,αυτά που γράφεις δεν είναι λύση.Το χιούμορ μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχει θέση στις λύσεις των ασκήσεων.paganini έγραψε:ατοπο και τα μυαλα στα καγκελα
Αφού όμως,απ' ότι καταλαβαίνω, σου αρέσει και εσένα το χιούμορ,θα σε ρωτήσω αν ξέρεις :"Πώς ένας μαθηματικός πλένει 1000 πιάτα;"
Πλένει το πρώτο πιάτο και υποθέτοντας οτι εχει πλυνει ν πιατα, πλένει άλλο ενα.
τοτε απλώς τοsorfan έγραψε:Αυτό που με απασχολεί πλέον σοβαρά είναι τι γίνεται όταν τα πιάτα είναι άπειραpaganini έγραψε:Βεβαια, αν θελει να πλύνει ν πιάτα κανει το εξης:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:paganini,αυτά που γράφεις δεν είναι λύση.Το χιούμορ μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχει θέση στις λύσεις των ασκήσεων.paganini έγραψε:ατοπο και τα μυαλα στα καγκελα
Πλένει το πρώτο πιάτο και υποθέτοντας οτι εχει πλυνει ν πιατα, πλένει άλλο ενα.
Σπύρος Ορφανάκης
και τελειωσαμε.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες