ΟΕΦΕ 2014

Εδώ θα καταχωρούνται ασκήσεις οι οποίες συνδυάζουν τουλάχιστον δύο διαφορετικά εκ των παραπάνω κεφάλαια και έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα.

Συντονιστής: Καρδαμίτσης Σπύρος

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Re: ΟΕΦΕ 2014

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Κυρ Μάιος 18, 2014 12:28 pm

Θα ήθελα να καταθέσω και γω τη γνώμη μου...

Καταρχήν συμφωνώ με τον κ. Γιώργο,
george visvikis έγραψε: Καλημέρα σε όλους.

Πριν από λίγο πήρα τα θέματα. Ευχαριστώ τον Τόλη (Tolaso J Kos) που μου τα έστειλε.
Δεν έχω προλάβει να τα δω όλα, αλλά κοίταξα μόνο το \Delta Κατεύθυνσης. Μου φάνηκε εξωφρενικό. Συμφωνώ απόλυτα "BILLVED". Συναγωνίζεται ο ένας τον άλλο ποιος θα βάλει τα πιο δύσκολα θέματα, κάνοντας τελικά ζημιά στα παιδιά.
Είναι σαν να προσπαθούμε να βρούμε τι μπορεί να μην ξέρουν οι μαθητές, ώστε να τους τιμωρήσουμε.
Το θέμα ήταν η φρενίτιδα των θεμάτων... (δεν ασχολήθηκα καν με το συγκεκριμένο).
Τα υπόλοιπα θέματα ήταν \rm{normal} αν μπορούσε να τα πεις κάποιος έτσι, με εξαίρεση το Γ3.β (αν θυμάμαι καλά την αρίθμηση) το οποίο ήθελε το γράψιμο και τη δικαιολόγηση.
(Σημειώση: Μου πήρε 2:30 ώρες να λύσω το θέμα Α, Β, Γ της κατεύθυνσης. Οπότε αν ήμουν μαθητής , δε θα προλάβαινα να τα λύσω στο χρονικό περιθώριο)

Τα θέματα γενικής από την άλλη ήταν μέσα στο πνεύμα του σχολικού και απεύθυνονταν σε όλους.
Οπότε εδώ συμφωνώ με το φίλο μου το Βαγγέλη.

===============================
Γενικά, μου θύμισαν πνεύμα πανελληνίων του 2013.. :-?
Πιστεύω θα δούμε χειρότερα στις Πανελλαδικές φέτος...

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Άβαταρ μέλους
rek2
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rek2 » Κυρ Μάιος 18, 2014 12:52 pm

BAGGP93 έγραψε:Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου για τα θέματα του ΟΕΦΕ.

....

Δεν έχω καταφέρει να αποδείξω τη μονοτονία της παραγώγου.

Έφτασα στη σχέση \displaystyle{g^{\prime \prime}(x)<\int_{0}^{g^{\prime \prime}(x)}e^{t^2}\,dt} και κατάφερα

να δείξω ότι \displaystyle{g^{\prime \prime}(x)\neq 0\,,x\in\mathbb{R}} . Καμιά ιδέα ;
1. με την βοήθεια της σχέσης g''(x)=\int_{o}^{g''(x)}{1}dt κ.λπ.

2. Mε μονοτονία της f(x)=\int_{0}^{x}{e^{t^2}}dt-x

3. \int_{0}^{g''(x)}{e^{t^2}}dt=g''(x)e^{\xi ^2}>g''(x)\Rightarrow ...g''(x)>0

BAGGP93

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BAGGP93 » Κυρ Μάιος 18, 2014 1:11 pm

rek2 έγραψε:
3. \int_{0}^{g''(x)}{e^{t^2}}dt=g''(x)e^{\xi ^2}>g''(x)\Rightarrow ...g''(x)>0
Η ισότητα \displaystyle{\int_{0}^{g^{\prime \prime}(x)}e^{t^2}\,dt=g^{\prime \prime}(x)\,e^{\xi^2}} προκύπτει από

από το Θεώρημα Μέσης Τιμής του Ολοκληρωτικού Λογισμού, σωστά ; Αυτό είναι εντός ύλης ;

Αν όχι, δεν μπορεί να διδαχθεί σαν εφαρμογή του Θεωρήματος Μέσης Τιμής του Διαφορικού Λογισμού ; Ευχαριστώ.

Παπαπέτρος Ευάγγελος
nikolaos p.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikolaos p. » Κυρ Μάιος 18, 2014 1:13 pm

Αν κάποιος έχει τα θέματα για τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι των ΕΠΑΛ, μπορεί παρακαλώ να μου τα στείλει στο email: prodromidis.nikolaos@gmail.com
Eυχαριστώ!

ΕικόναΕικόνα
xrimak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xrimak » Κυρ Μάιος 18, 2014 1:23 pm

Ευτυχώς που οι φροντιστές δεν βάζουμε θέματα. Όταν ο καθένας θέλει να κάνει επίδειξη μαθηματικων γνώσεων μέσω υπέρμετρης δυσκολίας θεμάτων τότε απαξιώνει τον θεσμο των θεμάτων. Δεν είναι μαθηματικος διαγωνισμος οι πανελλαδικές φίλτατοι, ας το χωνεψουμε. Δεν μπαίνουν τόσο δύσκολα θέματα εκεί. Εκτος το Β3 το περσινό τα αλλα θέματα ήταν λογικά. Μην είμαστε υπερβολικοί λοιπόν.

kostastzav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostastzav » Κυρ Μάιος 18, 2014 1:44 pm

Καλησπερα σας. Συγχαρητηρια για το site σας. Παρακαλω θα ηθελα να μου στειλετε τα θεματα του οεφε 2014 μαθηματικων κατευθυνσης. Ειμαι μαθητης Γ' Λυκειου, αλλα δεν ειχα την δυνατοτητα να συμμετεχω στα διαγωνισματα του οεφε.

Σας ευχαριστω πολυ,
Με εκτιμηση, Κων/νος.

e-mail:kostastzav@hotmail.com

dimitris.ligonis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitris.ligonis » Κυρ Μάιος 18, 2014 1:47 pm

Από τα φετινά θέματα του Οεφε έχω λύσει μονο το 4ο. Μου πήρε μία ώρα ακριβώς.Θεωρώ ότι ήταν ένα δύσκολο θέμα σε σχέση με ότι πέφτει τα τελευταία χρόνια στις πανελλήνιες.Όμως ήταν ένα θέμα με κομψές και αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες.Μακάρι να έπεφταν τέτοιου είδους θέματα στις πανελλαδικές.

Δημήτρης
baggpsar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από baggpsar » Κυρ Μάιος 18, 2014 2:09 pm

Καλησπέρα σας,είμαι μαθητής της Β Λυκείου.Παρακαλώ αν μπορείτε να μου στείλετε τα θέματα ΟΕΦΕ 2014 στα μαθηματικά κατεύθυνσης.Δυστυχώς είναι το μόνο διαγώνισμα που δεν κατάφερα να βρώ.

Σας ευχαριστώ,
το e-mail μου είναι:baggelispsar@gmail.com

ΝΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΝΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Κυρ Μάιος 18, 2014 4:11 pm

καλησπέρα, θα ήθελα τα θέματα του οεφε κατ κ γεν κ εγω...το mail μου: dimitrisnoutsos@hotmail.com ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων

mixalhs6

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mixalhs6 » Κυρ Μάιος 18, 2014 10:24 pm

Καλησπερα παιδια...γινετε να μου στειλει καποιος και εμενα τις λυσεις μαθηματικων κατευθυνσης του ΟΕΦΕ?

marmis68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marmis68 » Κυρ Μάιος 18, 2014 10:33 pm

Θα ήθελα και εγω τις απαντησεις οεφε 2014 μαθηματικα κατευθυνσης σας παρακαλώ πολυ.ειδικά το τεταρτο θεμα αν ειναι εύκολο
τελευταία επεξεργασία από marmis68 σε Δευ Μάιος 19, 2014 1:01 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

math246

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από math246 » Κυρ Μάιος 18, 2014 11:18 pm

Στο Δ3 η λύση του ΟΕΦΕ είναι λάθος,καθώς γίνεται πολύ κακή χρήση του κανόνα της σύνθεσης.Πρώτα έπρεπε να δείξει κανείς την ύπαρξη του ορίου στο άπειρο και μετά να γράψει την ισότητα των δύο ορίων.

Νατασσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατασσα » Δευ Μάιος 19, 2014 1:07 am

μπορειται να μου στειλετε τις απαντησεις και ειδικα του 4ου θεματος.? ευχαριστω εκ των προταιρων

billtheo67

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από billtheo67 » Δευ Μάιος 19, 2014 8:01 am

Παρακαλώ, μήπως θα μπορούσε να μου αποστείλει κάποιος στο email μου billtheo67@yahoo.gr τα θέματα και τις λύσεις του ΟΕΦΕ 2014 των μαθηματικών γενικής παιδείας και μαθηματικών κατεύθυνσης.
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
thanasis kopadis
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanasis kopadis » Δευ Μάιος 19, 2014 11:27 am

Καλημέρα σε όλους. Πράγματι το Δ Θέμα ήταν πολύ απαιτητικό και ειδικά τα δύο τελευταία ερωτήματα απλησίαστα από την συντριπτική πλεοψηφία των μαθητών. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε κάτι άλλο. Συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία από το 2003 που ξεκίνησε και επίσημα. Φέτος το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο , κάτι που φαίνεται και εδώ. Οι συμμετέχοντες (νόμιμα φροντιστήρια) πληρώνουμε ένα παράβολο συμμετοχής, που είναι ανταποδοτικό θα έλεγα. Η ΟΕΦΕ, όπως και ο ΣΕΦΑ διοργανώνουν πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων για την ενημερωσή μας. Το μαύρο σημείο της υπόθεσης είναι γιατί δεν μας επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των θεμάτων πιο νωρίς, από τις 2 μέρες πριν τις πανελλήνιες (η συμμετοχή μας συνεπάγεται αυτόν τον όρο). Όσοι έγραψαν έγραψαν. Τα διορθώσαμε, τα συζητήσαμε, δώσαμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα προσομοίωσης των πανελληνίων με θέματα που δεν είναι δικά μας, καιρός να βγουν στη δημοσιότητα και να μη γίνεται αυτό το πράγμα με τα email και ποιός έχει τα θέματα να μου τα δώσει και που να του τα στείλω. Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι- φροντιστές θα έχουν την ίδια άποψη.
Καλή δύναμη στους μαθητές μας και καλή επιτυχία σε όλους μας!

«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
Άβαταρ μέλους
Christos.N

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos.N » Δευ Μάιος 19, 2014 11:43 am

thanasis kopadis έγραψε:Το μαύρο σημείο της υπόθεσης είναι γιατί δεν μας επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των θεμάτων πιο νωρίς, από τις 2 μέρες πριν τις πανελλήνιες (η συμμετοχή μας συνεπάγεται αυτόν τον όρο).
Καλή δύναμη στους μαθητές μας και καλή επιτυχία σε όλους μας!
Θανάση καλή δύναμη και επιτυχία, στους κόπους και στην προσπάθεια όλων μας αλλά κυρίως των μαθητών μας.

Μου φαίνεται πολύ λογικό να διατηρηθεί ένα πλαίσιο προστασίας των θεμάτων του οργανισμού κυρίως σε αυτά τα φροντιστήρια που δεν έχουν συνδρομή αλλά και σε όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν σε μαθητές χωρίς να είναι συνδρομητές. Τόσα θέματα υπάρχουν εξάλλου αυτά μας λείπουν, νομίζω ότι ο ντόρος γίνεται ακριβώς σε αυτήν την εξεταστικολαγνεία και υπερβολή που μας διακατέχει πριν τις εξετάσεις. Δηλαδή η επανάληψη αν γινόταν βασισμένη σε θέματα παλαιότερων διαγωνισμών του οργανισμού δεν είναι επαρκής; Βέβαια υπάρχει και η άλλη αντίληψη του θέματος, δεν λέω ότι την ασπάζομαι γιατί δεν μπορώ να το αποδείξω , η πλήρης διάχυση των θεμάτων οδηγεί στο "κάψιμο" ορισμένων λεπτομερειών άρα θα ήταν προς συμφέρων των ...; Φαντάζομαι ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε το κενό αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση.

Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Άβαταρ μέλους
thanasis kopadis
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanasis kopadis » Δευ Μάιος 19, 2014 11:58 am

Χρήστο καλημέρα και σε εσένα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πλαίσιο προστασίας των θεμάτων, όπως το θέτεις και με βρίσκει απόλυτα σύμωνο. Στο χρονικό περιθώριο έχω τη μόνη ένσταση. Νομίζω ότι από σήμερα, θα ήταν δόκιμο (αφού τα θέματα πλέον μπορεί να τα βρει ο καθένας και χωρίς να υποχρεωθεί σε κάποιο συνάδελφο), η ομοσπονδία μας να τα δημοσιοποιήσει. Αυτό που γίνεται τώρα, νομίζω είναι χειρότερο. Ας μην ξεχνάμε και την ψυχική ηρεμια των μαθητών πριν τις εξετάσεις.Το ότι μερικοί δεν μπορούν να έχουν προσβση σε αυτά τα θέματα μπορεί να την επιβαρύνει. Καλή δύναμη για άλλη μια φορά!

«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
leuteris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από leuteris » Δευ Μάιος 19, 2014 2:08 pm

Καλησπέρα και από εμένα,
Σχετικά με το Δ4 πως το λύσατε;
Εκτός από τη λύση με ΘΜΤ δε σκέφτηκα κάτι άλλο.
Έχω την εντύπωση ότι βγαίνει αν θέσουμε κάποια συνάρτηση δείξουμε ότι είναι 1-1 κτλ
αλλά έχω κολλήσει και δε βρίσκω κάτι...

geopap12

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από geopap12 » Δευ Μάιος 19, 2014 10:21 pm

καλησπέρα.
όποιος μπορεί ας μου στείλει τα θέματα οεφε 2014 για άλγεβρα και γεωμετρία α λυκείου.
pghogeo@yahoo.gr
Ευχαριστώ

pap65

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pap65 » Δευ Μάιος 19, 2014 11:50 pm

Για το Θέμα Δ . Αν ορίσω συνάρτηση h(x)=\int_{o}^{x}{2{{t}^{2}}{{e}^{{{t}^{2}}}}}dt-x{{e}^{{{x}^{2}}}}+x
Ισχύει ότι {h}'(x)=-{{e}^{{{x}^{2}}}}+1<0 επομένως h γνησίως φθίνουσα ως συνεχής.
Όμως h\left( {g}''\left( x \right) \right)<0
h\left( {g}''\left( x \right) \right)<h\left( 0 \right)
{g}''\left( x \right)>0

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ Γ'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες