έγραψα και στον Νομό είναι
ος βαθμός περίπου. Για να πω την αλήθεια τα θέματα μου άρεσαν γιατί ήταν έξυπνα και πρωτότυπα. Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!Συντονιστής: spyros
ος βαθμός περίπου. Για να πω την αλήθεια τα θέματα μου άρεσαν γιατί ήταν έξυπνα και πρωτότυπα. Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!Μπράβο Αργύρη, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επίδοσή σου και για την επιτυχία σου εν γένει στις εξετάσεις. Είμαι από αυτούς που αφενός δεν βρίσκω κανένα νόημα στον μαθητή του 17 να του βάλω 20 και να του "φουσκώσω" τις προσδοκίες(το αναφέρω για κάτι που διάβασα παραπάνω) και αφετέρου τις ενα σωρό μεθολογίες και τακτικές επίλυσης τις βρίσκω τελείως λάθος τρόπο για να διδάξεις μαθηματικά τα οποία θα εξετασθούν και πανελλαδικά μάλιστα. Το θέμα είναι να εμπνεύσεις τον μαθητή-εάν είσαι καθηγητής-να μάθει να σκέφτεται και μετά από κόπο να βρίσκει λύση σε προβλήματα. Έτσι θα δημιουργηθεί η αγάπη και η ενασχόληση με το εν λόγω αντικείμενο! Το σημαντικότερο βέβαια, τα μαθηματικά-κατ'εμέ-χρειάζονται μία κουλτούρα που ένας μαθητής πρέπει να έχει αναπτύξει συν τω χρόνω και όχι σαν άλογο κούρσας να τρέχει στην Γ' Λυκείου να καλύψει ή ακόμα χειρότερα να δημιουργήσει μαθηματική παιδεία της τελευταίας στιγμής...Δεν γίνεται. Τα δύκολα θέματα έρχονται να ανταμείψουν λοιπόν έναν μαθητή που έχει δουλέψει διαχρονικά και μεθοδικά για να χτίσει την προαναφερθείσα κουλτούρα και όχι το "'αλογο κούρσας" που θα προσπαθήσει με τρόπο "καμικάζι" να εκμαιεύσει το πολυπόθητο κατοστάρι (100)!!! Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη-τοποθέτηση για τα πράγματα.argiris95 έγραψε:Χαιρετώ για πρώτη φορά τα μελή του. Με λένε Αργυρή Καρανικολάου είμαι από την Κομοτηνή και φέτος έδινα και εγώ πανελλαδικές με μόνο στόχο το Μαθηματικό. Δεν με ενδιέφερε από την αρχή η πόλη αφού το πτυχίο και οι γνώσεις είναι παντού οι ίδιες. Αρχικά οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που διάβασαν και δικαιώθηκαν στο τέλος, μακάρι να ανταμειφθούν οι κόποι τους! Προσωπικά διάβαζα παρά πολύ μαθηματικά κυρίως κατεύθυνσης αφού μου άρεσαν παρά πολύ.
ος βαθμός περίπου. Για να πω την αλήθεια τα θέματα μου άρεσαν γιατί ήταν έξυπνα και πρωτότυπα. Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!
, έχασα ένα πρόσημο σε ένα ολοκλήρωμα και βγήκε λάθος το αποτέλεσμα. Είμαι της άποψης ότι τα μαθηματικά δεν είναι μεθοδολογίες , (όσοι φέτος ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των φροντιστών πάτωσαν) αλλά καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας και σκέψης. Σε αυτό ίσως θα βοηθούσε λίγο παραπάνω και η σωστή διδασκαλία της γεωμετρίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παραγκονιστεί σε επίπεδο λυκείου. Μάλιστα στη Β' κανείς δεν προσέχει. Εξάλλου σε ορισμένους τομείς είναι αλληλένδετα μαζί με την άλγεβρα (π.χ Μιγαδικοί) . Ας ελπίσουμε του χρόνου πως δε θα δούμε τέτοια θέματα αλλά κάτι πιο φυσιολογικό.
Αργυρή, πολλά συγχαρητήρια και καλές σπουδές !argiris95 έγραψε:Χαιρετώ για πρώτη φορά τα μελή του. Με λένε Αργυρή Καρανικολάου είμαι από την Κομοτηνή και φέτος έδινα και εγώ πανελλαδικές με μόνο στόχο το Μαθηματικό. Δεν με ενδιέφερε από την αρχή η πόλη αφού το πτυχίο και οι γνώσεις είναι παντού οι ίδιες. .................Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!

Τόλη, ναι.Αυτό κατάλαβα έμμεσα και γω και χαίρομαι που και συ κατάλαβες το ίδιο.Tolaso J Kos έγραψε:Πιστεύω πως εννοεί αυτό ο φίλος μας ο Αργύρης. Σε ορισμένα φροντιστήρια κάνουν το εξής:΅
"Όταν βλέπετε αυτό, εφαρμόζετε αυτό. Όταν βλέπετε εκείνο εφαρμόζετε το άλλο"
Και σε ορισμένες ασκήσεις που απαιτούν κριτική ικανότητα, αφήνουν τους μαθητές να παν στα τυφλά. Αυτά λέμε "Μεθοδολογία των φροντιστών" . Φυσικά δεν εννοώ όλους τους φροντιστές.
Φιλικά,
Τόλης

Δήμητρα Τρ. έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑΣ!![]()
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΦΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΙΧΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ!!! ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!
Ο (ΚΑΛΟΣ) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Η' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ (ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΚΤΛ- ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο κ. ΜΠΑΜΠΗΣ-) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΝΕΥΣΗ-EΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ-!!!
ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Δεν νομίζω να είναι φήμες γιατί πέρυσι 27/8 είχαν βγει οι βάσεις .Tolaso J Kos έγραψε:Ναι, αυτό άκουσα και γω... !Και αναρωτιέμαι, πόσο ακόμα θα παίξουν με την αγωνία των παιδιών;!!
Αλλά μπορεί να είναι και φήμες, έτσι;
ΟΚ, συμφωνώ.. Όμως άλλο 08/27 και άλλο 08/30... Πάει πολύ αργά! Επιπλέον, πέρα του άγχος των επιτυχόντων για σπίτι, για εύρεση κατοικίας πρέπει ταυτόχρονα να κάνουν και εγγραφή, τι άλλα δικαιολογητικά χρειάζεται το οποίο δυσκολεύει χειρότερα την κατάσταση!Theoxaris Malamidis έγραψε: Δεν νομίζω να είναι φήμες γιατί πέρυσι 27/8 είχαν βγει οι βάσεις .

Tolaso J Kos έγραψε:Να πω και την άποψη μου πάνω στις Πανελλήνιες . Είχα δώσει το '12 . Εξετάστηκα και στα 2 μαθηματικά .
Να πω ότι η επιτροπή του 2012 (ήταν η ίδια από το 2009-2012) ήξερε να βάζει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Συγκεκριμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα θέματα Δ των πανελληνίων 11 - 12. Ίσως λίγο περισσότερο του '11. Επίσης ήξεραν να βάζουν ερωτήματα , ψαγμένα , όχι τυποποιημένα και αυτό έκανε τη διαφορά. Δηλαδή έλεγες ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν που "πατούσαν" . Δεν περίμενε κανείς έλλειψη, και όχι όμως τη έβαλαν και τη συνδυάσαν πολύ ωραία με τα ερωτήματα.
Η επιτροπή του '13 από την άλλη και πιστεύω ότι αυτή θα είναι και για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι μία επιτροπή η οποία θέλει να πρωτοτυπήσει, το οποίο δεν είναι κακό , όμως τα θέματα που έβαλαν είναι για καθηγητές. Δηλαδή δεν είχαν καμία επαφή με το περιβάλλον , πέρα της Θεωρίας. Θέματα κακογραμμένα (ειδικά ο δειγματικός χώρος) , θέματα μεγάλης δυσκολίας , θέματα μη κλιμακούμενης δυσκολίας (ένας μέτριος έγραφε περίπου άντε μέχρι 7) και ο άριστος μέχρι 15.
Φιλικά,
Τόλης
Το σχολικό είναι παραγκωνισμένο από τις επιτροπές εδώ και κάτι χρόνια. Μόνο η επιτροπή του '12 ήταν "κάπως" στα χνάρια του σχολικού. Οι μέτριοι πλέον είναι καταδικασμένοι. Οι καλοί παν πλέον για 15 -16. Και μόνο τα ταλέντα παν για 20. Εντάξει ο δειγματικός είναι εκτός σχολιαμού. Δυστυχώς, αλλά τα πράγματα βλέπω να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.Δήμητρα Τρ. έγραψε: Ακριβώς! Τα θέματα φέτος ήταν προχωρημένα σε σχέση με αυτό που προσφέρει το σχολικό βιβλίο. Ειδικά στην κατεύθυνση, τα θέματα δεν είχαν κλιμακούμενη δυσκολία... Όταν ένας μέτριος μαθητής "ποντάρει" στο Α,Β και ό,τι μπορεί από τα άλλα δύο και βλέπει,στη συνέχεια, ερώτημα σαν το β3...! Επιπλέον, σε ορισμένα θέματα η εκφώνηση προκατέβαλε αρνητικά τους μαθητές, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν και να μπλοκάρουν. Όταν βλέπεις τρεις σειρές δειγματικό χώρο, δεν σου είναι και πολύ ευχάριστο, όσο κι αν εύκολα λυνόταν τελικά το θέμα!!!! Πολλοί συμμαθητές μου, καλοί μαθητές, παράτησαν το θέμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο!!!

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες