Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Συντονιστής: spyros

argiris95

Re: Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argiris95 » Τετ Ιούλ 17, 2013 2:55 pm

Χαιρετώ για πρώτη φορά τα μελή του :logo: . Με λένε Αργυρή Καρανικολάου είμαι από την Κομοτηνή και φέτος έδινα και εγώ πανελλαδικές με μόνο στόχο το Μαθηματικό. Δεν με ενδιέφερε από την αρχή η πόλη αφού το πτυχίο και οι γνώσεις είναι παντού οι ίδιες. Αρχικά οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που διάβασαν και δικαιώθηκαν στο τέλος, μακάρι να ανταμειφθούν οι κόποι τους! Προσωπικά διάβαζα παρά πολύ μαθηματικά κυρίως κατεύθυνσης αφού μου άρεσαν παρά πολύ. 15,5 έγραψα και στον Νομό είναι 8ος βαθμός περίπου. Για να πω την αλήθεια τα θέματα μου άρεσαν γιατί ήταν έξυπνα και πρωτότυπα. Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!

Αργύρης Καρανικολάου - Φοιτητής Μαθηματικού ΑΠΘ
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Σάβ Ιούλ 20, 2013 12:16 pm

argiris95 έγραψε:Χαιρετώ για πρώτη φορά τα μελή του :logo: . Με λένε Αργυρή Καρανικολάου είμαι από την Κομοτηνή και φέτος έδινα και εγώ πανελλαδικές με μόνο στόχο το Μαθηματικό. Δεν με ενδιέφερε από την αρχή η πόλη αφού το πτυχίο και οι γνώσεις είναι παντού οι ίδιες. Αρχικά οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που διάβασαν και δικαιώθηκαν στο τέλος, μακάρι να ανταμειφθούν οι κόποι τους! Προσωπικά διάβαζα παρά πολύ μαθηματικά κυρίως κατεύθυνσης αφού μου άρεσαν παρά πολύ. 15,5 έγραψα και στον Νομό είναι 8ος βαθμός περίπου. Για να πω την αλήθεια τα θέματα μου άρεσαν γιατί ήταν έξυπνα και πρωτότυπα. Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!
Μπράβο Αργύρη, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επίδοσή σου και για την επιτυχία σου εν γένει στις εξετάσεις. Είμαι από αυτούς που αφενός δεν βρίσκω κανένα νόημα στον μαθητή του 17 να του βάλω 20 και να του "φουσκώσω" τις προσδοκίες(το αναφέρω για κάτι που διάβασα παραπάνω) και αφετέρου τις ενα σωρό μεθολογίες και τακτικές επίλυσης τις βρίσκω τελείως λάθος τρόπο για να διδάξεις μαθηματικά τα οποία θα εξετασθούν και πανελλαδικά μάλιστα. Το θέμα είναι να εμπνεύσεις τον μαθητή-εάν είσαι καθηγητής-να μάθει να σκέφτεται και μετά από κόπο να βρίσκει λύση σε προβλήματα. Έτσι θα δημιουργηθεί η αγάπη και η ενασχόληση με το εν λόγω αντικείμενο! Το σημαντικότερο βέβαια, τα μαθηματικά-κατ'εμέ-χρειάζονται μία κουλτούρα που ένας μαθητής πρέπει να έχει αναπτύξει συν τω χρόνω και όχι σαν άλογο κούρσας να τρέχει στην Γ' Λυκείου να καλύψει ή ακόμα χειρότερα να δημιουργήσει μαθηματική παιδεία της τελευταίας στιγμής...Δεν γίνεται. Τα δύκολα θέματα έρχονται να ανταμείψουν λοιπόν έναν μαθητή που έχει δουλέψει διαχρονικά και μεθοδικά για να χτίσει την προαναφερθείσα κουλτούρα και όχι το "'αλογο κούρσας" που θα προσπαθήσει με τρόπο "καμικάζι" να εκμαιεύσει το πολυπόθητο κατοστάρι (100)!!! Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη-τοποθέτηση για τα πράγματα.

Χρήστος Λοΐζος
Giorgos S

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos S » Σάβ Ιούλ 20, 2013 12:24 pm

Έχετε δίκιο κύριε Χρήστο.Ευτυχώς εγώ είχα έναν τέτοιο καθηγητή :D

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Σάβ Ιούλ 20, 2013 12:27 pm

Εγώ όταν έδινα πανελλήνιες, δε μάθαινα μεθοδολογίες. Μαθαίναμε έναν εννιαίο τρόπο σκέψης. Βέβαια, ήθελε αρκετή δουλειά για να κατακτήσεις ένα ορισμένο επίπεδο . Τότε είχα γράψει μαθηματικά Κατεύθυνσης 19,8 , έχασα ένα πρόσημο σε ένα ολοκλήρωμα και βγήκε λάθος το αποτέλεσμα. Είμαι της άποψης ότι τα μαθηματικά δεν είναι μεθοδολογίες , (όσοι φέτος ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των φροντιστών πάτωσαν) αλλά καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας και σκέψης. Σε αυτό ίσως θα βοηθούσε λίγο παραπάνω και η σωστή διδασκαλία της γεωμετρίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παραγκονιστεί σε επίπεδο λυκείου. Μάλιστα στη Β' κανείς δεν προσέχει. Εξάλλου σε ορισμένους τομείς είναι αλληλένδετα μαζί με την άλγεβρα (π.χ Μιγαδικοί) . Ας ελπίσουμε του χρόνου πως δε θα δούμε τέτοια θέματα αλλά κάτι πιο φυσιολογικό.

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιούλ 20, 2013 2:02 pm

argiris95 έγραψε:Χαιρετώ για πρώτη φορά τα μελή του :logo: . Με λένε Αργυρή Καρανικολάου είμαι από την Κομοτηνή και φέτος έδινα και εγώ πανελλαδικές με μόνο στόχο το Μαθηματικό. Δεν με ενδιέφερε από την αρχή η πόλη αφού το πτυχίο και οι γνώσεις είναι παντού οι ίδιες. .................Όσοι μαθητές πήγαν με την φροντιστηριακή μεθοδολογία και μόνο εννοείται ότι δεν έγραψαν!
Αργυρή, πολλά συγχαρητήρια και καλές σπουδές !

Τα μαθηματικά είναι μάθημα που θέλει σκληρή μελέτη από την Γ' γυμνασίου ακόμα, καλή γεωμετρία στην Α΄Λυκείου και συστηματική δουλειά στην Γ' Λυκείου. Θέλει όμως επίσης να σου ταιριάζει το μάθημα, μια και δεν έχουν όλοι οι καλοί μαθητές την ίδια μαθηματική ...πάστα για δύσκολα πράγματα.

Αυτό το τελεταίο δεν το καταλαβαίνω καλά. Έκανα 15 χρόνια φροντιστήρια και 17 είμαι σε Λύκειο . Τα μαθηματικά δεν είναι συνταγές, όντως, αν αυτό εννοείς. Δεν λες ως καθηγητής ποτέ τη συνταγή και μετά την άσκηση. Πρώτα κατανοείς την έννοια, μετά τις προτάσεις, μετά βλέπεις πώς αξιοποιούνται σε συνθετότερα θέματα και τέλος κάνεις τη μεθόδευση. Τι είναι η μεθόδευση ή η μέθοδος ή η συστηματοποίηση ή μεθοδολογία, όπως λέγεται ;
Μα είναι πολύ απλό και το έχει ήδη πει ο μεγάλος μαθηματικός και παιδαγωγός George Polya :

Μέθοδος είναι ένα τέχνασμα που το έχεις εφαρμόσει τουλάχιστον δύο φορές !

Όταν λύνουμε μια εξίσωση β΄βαθμού με τη διακρίνουσα , αυτό είναι μια μάθοδος. Το ίδιο όταν για την εύρεση της μονοτονίας βρίσκουμε το πρόσημο της παραγώγου. Το ίδιο ακόμα όταν για το πλήθος ριζών μιας εξίσωσης βρίσκουμε το σύνολο τιμών του κάθε υποδιαστήματος μονοτονίας της συνάρτησης.

Τώρα, θες αυτό να πούμε '' ξέρω τη θεωρία '', θες να το πεις '' ξέρω μεγάλες κατηγορίες ασκήσεων'' ή ''ξέρω τα βασικά τεχνάσματα'' είναι το ίδιο πράγμα !

Αδικούμε τα φροντιστήρια ή τους φροντιστές όταν τους καταλογίζουμε ότι ... συνταγολογούν ή μεθοδολογούν. Το μόνο που κάνουν, και καλά κάνουν , είναι να ομαδοποιούν τις ασκήσεις, όταν αυτό είναι εφικτό αφού δείξουν όλες τις περιπτώσεις στους μαθητές τους, να τους οργανώσουν τις γενικές αρχές για τη λύση τους.Μήπως κάτι ανάλογο δε γίνεται σε όλα τα πράγματα στον αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή;
Από εκεί και μετά είναι στο χέρι κάθε μαθητή, ανάλογα με την ικανότητά του, να επεξεργαστεί τα θέματα και να αξιοποιήσει εκεί που πρέπει αυτά που έχει μάθει. Αυτό σημείνει άλλωστε '' εκπαιδεύομαι'' !Και όπως είναι φανερό, ενώ στο ίδιο τμήμα υπάρχουν 10 μαθητές, οι δύο γράφουν 100, οι5 γράφουν 75 και οι άλλοι 50. Τον ίδιο δάσκαλο είχαν , τις ίδιες μεθοδολογίες άκουσαν(ή δεν άκουσαν) και τις ίδιες ασκήσεις έλυσαν στην τάξη. Αυτό λοιπόν που τους διαφοροποίησε είναι η συνολική μαθηματική τους εμπειρία που είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Πάντως, για μένα Μέθοδος είναι :

'' Αυτό που συνεχίζω να ξέρω όταν έχω ξεχάσει ό,τι έχω ακούσει '' .

Κατά συνέπεια Μέθοδος είναι αυτό που εσύ ο ίδιος θα συγκρατήσεις και θα αποτυπώσεις στη σκέψη σου, παίρνοντας τη συνισταμένη όλων όσων έχεις σκεφτεί , όσων έχεις διαβάσει και όσων σου έχουν υποδείξει οι δάσκαλοί σου !

Ξέρω ότι δεν έχεις πρόθεση να μειώσεις τη δουλειά κανενός μαθητή ή καθηγητή, αλλά απλά να τονίσεις ότι δεν φτάνει να σου πει κάποιος πέντε περιπτώσεις '' όταν βλέπω αυτό, κάνω εκείνο...'' και να πας να γράψεις, χωρίς να φας ένας βιβλίο ασκήσεων και χωρίς να ξενυχτίσεις, όταν πρέπει.
Προφανώς χρειάζεται και αυτό, αλλά αυτό πρέπει να το καταλάβεις μόνος σου και μόλις στο πει και ο καθηγητής σου, τότε να είναι απόλυτη κατάκτηση .

Αυτά τα λίγα, για να μη μένουν ερωτηματικά για το τι είναι καλή προετοιμασία, καλό μάθημα , καλός καθηγητής κλπ !

Καλές σπουδές σε όλα τα παιδιά, όποια σχολή και να πέτυχαν !

Μπάμπης
τελευταία επεξεργασία από Μπάμπης Στεργίου σε Σάβ Ιούλ 20, 2013 2:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Σάβ Ιούλ 20, 2013 2:39 pm

Πιστεύω πως εννοεί αυτό ο φίλος μας ο Αργύρης. Σε ορισμένα φροντιστήρια κάνουν το εξής:΅
"Όταν βλέπετε αυτό, εφαρμόζετε αυτό. Όταν βλέπετε εκείνο εφαρμόζετε το άλλο"
Και σε ορισμένες ασκήσεις που απαιτούν κριτική ικανότητα, αφήνουν τους μαθητές να παν στα τυφλά. Αυτά λέμε "Μεθοδολογία των φροντιστών" . Φυσικά δεν εννοώ όλους τους φροντιστές.

Φιλικά,
Τόλης

\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιούλ 20, 2013 2:48 pm

Tolaso J Kos έγραψε:Πιστεύω πως εννοεί αυτό ο φίλος μας ο Αργύρης. Σε ορισμένα φροντιστήρια κάνουν το εξής:΅
"Όταν βλέπετε αυτό, εφαρμόζετε αυτό. Όταν βλέπετε εκείνο εφαρμόζετε το άλλο"
Και σε ορισμένες ασκήσεις που απαιτούν κριτική ικανότητα, αφήνουν τους μαθητές να παν στα τυφλά. Αυτά λέμε "Μεθοδολογία των φροντιστών" . Φυσικά δεν εννοώ όλους τους φροντιστές.

Φιλικά,
Τόλης
Τόλη, ναι.Αυτό κατάλαβα έμμεσα και γω και χαίρομαι που και συ κατάλαβες το ίδιο.

Δήμητρα Τρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δήμητρα Τρ. » Πέμ Αύγ 08, 2013 12:56 pm

Γεια σας!!!! Και ναι, είμαι και εγώ πια μέλος της διαδικτυακής σας παρέας! :clap:

Και εγώ εξετάστηκα φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τα Μαθηματικά να λαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο μηχανογραφικό μου. Ευτυχώς, είχα κοντά μου αξιόλογους φροντιστές!!! Συμφωνώ απόλυτα με όσα έχετε γράψει στο θέμα αυτό!!!
Ο (κάλος) καθηγητής η' φροντιστής σου μαθαίνει αρχικά βασικές τεχνικές (μονοτονία κτλ- όπως αναφέρει ο κ. Μπάμπης-) και στη συνεχεία σου γεννά κριτική σκέψη και ενδιαφέρον για το αντικείμενο, πάνω στο οποίο δουλεύεις. Ο μαθητής με αρκετή εξάσκηση και σωστό συνδυασμό των γνώσεων του θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα!
Έξαλλου, τα μαθηματικά είναι έπνευσε ;) -έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ-!!!

Παιδιά, καλά μας αποτελέσματα!!! :)
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Πέμ Αύγ 08, 2013 3:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή κεφαλαίων σε πεζά.

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Πέμ Αύγ 08, 2013 1:24 pm

Δήμητρα, καλώς όρισες στην παρέα μας :welcomeani: .
Έχεις απόλυτο δίκιο τα μαθηματικά είναι έμπνευση αλλά ταυτόχρονα είναι και δημιουργικότητα και κριτική ικανότητα. Μερικές φορές είναι και αυτοσχεδιασμός.

Με αυτά τα μέσα πιστεύω πως ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να επιτύχει πλήρως στο Μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης. Αν επιτρέπεται πόσο έγραψες στα Μαθηματικά;

Φιλικά,
Τόλης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Πέμ Αύγ 08, 2013 2:05 pm

Δήμητρα Τρ. έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑΣ! :clap:

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΦΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΙΧΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ!!! ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!
Ο (ΚΑΛΟΣ) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Η' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ (ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΚΤΛ- ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο κ. ΜΠΑΜΠΗΣ-) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΝΕΥΣΗ ;) -EΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ-!!!

ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!! :)

Καλώς ήρθες Δήμητρα στην παρέα μας.

Χαιρόμαστε αφάνταστα, όταν βλέπουμε νέους συναδέλφους να έρχονται για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν τα μαθηματικά.

Σε αυτόν εδώ τον χώρο,θα έχεις πολλά να διδαχθείς αλλά και να να διδάξεις.

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Δήμητρα Τρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δήμητρα Τρ. » Σάβ Αύγ 10, 2013 12:25 pm

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Χαίρομαι που είμαι στην παρέα σας! Ο ιστότοπος αυτός είναι πραγματικά υπέροχος και απόλυτα χρήσιμος, αφού έχω την δυνατότητα να ανταλλάσσω απόψεις περί μαθηματικών, τόσο με άτομα της ηλικίας μου όσο και με άλλα που έχουν περισσότερη πείρα!!! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλεία!!!

Άβαταρ μέλους
Γιώργος Απόκης
Διευθύνον Μέλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Απόκης » Δευ Αύγ 19, 2013 9:44 pm

Στις 30 Αυγούστου οι βάσεις ;

Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Δευ Αύγ 19, 2013 9:47 pm

Ναι, αυτό άκουσα και γω... ! :?: Και αναρωτιέμαι, πόσο ακόμα θα παίξουν με την αγωνία των παιδιών;!!
Αλλά μπορεί να είναι και φήμες, έτσι;

Theoxaris Malamidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theoxaris Malamidis » Τρί Αύγ 20, 2013 1:17 am

Tolaso J Kos έγραψε:Ναι, αυτό άκουσα και γω... ! :?: Και αναρωτιέμαι, πόσο ακόμα θα παίξουν με την αγωνία των παιδιών;!!
Αλλά μπορεί να είναι και φήμες, έτσι;
Δεν νομίζω να είναι φήμες γιατί πέρυσι 27/8 είχαν βγει οι βάσεις .

Today i will do what others won't
so tomorrow i can do what others cant !
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Τρί Αύγ 20, 2013 1:27 am

Theoxaris Malamidis έγραψε: Δεν νομίζω να είναι φήμες γιατί πέρυσι 27/8 είχαν βγει οι βάσεις .
ΟΚ, συμφωνώ.. Όμως άλλο 08/27 και άλλο 08/30... Πάει πολύ αργά! Επιπλέον, πέρα του άγχος των επιτυχόντων για σπίτι, για εύρεση κατοικίας πρέπει ταυτόχρονα να κάνουν και εγγραφή, τι άλλα δικαιολογητικά χρειάζεται το οποίο δυσκολεύει χειρότερα την κατάσταση!

Τόλης

Άβαταρ μέλους
Γιώργος Απόκης
Διευθύνον Μέλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Απόκης » Δευ Αύγ 26, 2013 2:11 pm

Λίγο νωρίτερα τελικά ;

Γιώργος
Δήμητρα Τρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δήμητρα Τρ. » Δευ Αύγ 26, 2013 11:34 pm

Τελικά, στις 29 ή στις 30 θα ανακοινωθούν οι βάσεις; :?:

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Δευ Αύγ 26, 2013 11:34 pm

Να πω και την άποψη μου πάνω στις Πανελλήνιες . Είχα δώσει το '12 . Εξετάστηκα και στα 2 μαθηματικά .
Να πω ότι η επιτροπή του 2012 (ήταν η ίδια από το 2009-2012) ήξερε να βάζει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Συγκεκριμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα θέματα Δ των πανελληνίων 11 - 12. Ίσως λίγο περισσότερο του '11. Επίσης ήξεραν να βάζουν ερωτήματα , ψαγμένα , όχι τυποποιημένα και αυτό έκανε τη διαφορά. Δηλαδή έλεγες ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν που "πατούσαν" . Δεν περίμενε κανείς έλλειψη, και όχι όμως τη έβαλαν και τη συνδυάσαν πολύ ωραία με τα ερωτήματα.

Η επιτροπή του '13 από την άλλη και πιστεύω ότι αυτή θα είναι και για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι μία επιτροπή η οποία θέλει να πρωτοτυπήσει, το οποίο δεν είναι κακό , όμως τα θέματα που έβαλαν είναι για καθηγητές. Δηλαδή δεν είχαν καμία επαφή με το περιβάλλον , πέρα της Θεωρίας. Θέματα κακογραμμένα (ειδικά ο δειγματικός χώρος) , θέματα μεγάλης δυσκολίας , θέματα μη κλιμακούμενης δυσκολίας (ένας μέτριος έγραφε περίπου άντε μέχρι 7) και ο άριστος μέχρι 15.

Φιλικά,
Τόλης

Δήμητρα Τρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δήμητρα Τρ. » Τρί Αύγ 27, 2013 11:34 am

Tolaso J Kos έγραψε:Να πω και την άποψη μου πάνω στις Πανελλήνιες . Είχα δώσει το '12 . Εξετάστηκα και στα 2 μαθηματικά .
Να πω ότι η επιτροπή του 2012 (ήταν η ίδια από το 2009-2012) ήξερε να βάζει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Συγκεκριμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα θέματα Δ των πανελληνίων 11 - 12. Ίσως λίγο περισσότερο του '11. Επίσης ήξεραν να βάζουν ερωτήματα , ψαγμένα , όχι τυποποιημένα και αυτό έκανε τη διαφορά. Δηλαδή έλεγες ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν που "πατούσαν" . Δεν περίμενε κανείς έλλειψη, και όχι όμως τη έβαλαν και τη συνδυάσαν πολύ ωραία με τα ερωτήματα.

Η επιτροπή του '13 από την άλλη και πιστεύω ότι αυτή θα είναι και για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι μία επιτροπή η οποία θέλει να πρωτοτυπήσει, το οποίο δεν είναι κακό , όμως τα θέματα που έβαλαν είναι για καθηγητές. Δηλαδή δεν είχαν καμία επαφή με το περιβάλλον , πέρα της Θεωρίας. Θέματα κακογραμμένα (ειδικά ο δειγματικός χώρος) , θέματα μεγάλης δυσκολίας , θέματα μη κλιμακούμενης δυσκολίας (ένας μέτριος έγραφε περίπου άντε μέχρι 7) και ο άριστος μέχρι 15.

Φιλικά,
Τόλης

Ακριβώς! Τα θέματα φέτος ήταν προχωρημένα σε σχέση με αυτό που προσφέρει το σχολικό βιβλίο. Ειδικά στην κατεύθυνση, τα θέματα δεν είχαν κλιμακούμενη δυσκολία... Όταν ένας μέτριος μαθητής "ποντάρει" στο Α,Β και ό,τι μπορεί από τα άλλα δύο και βλέπει,στη συνέχεια, ερώτημα σαν το β3...! Επιπλέον, σε ορισμένα θέματα η εκφώνηση προκατέβαλε αρνητικά τους μαθητές, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν και να μπλοκάρουν. Όταν βλέπεις τρεις σειρές δειγματικό χώρο, δεν σου είναι και πολύ ευχάριστο, όσο κι αν εύκολα λυνόταν τελικά το θέμα!!!! Πολλοί συμμαθητές μου, καλοί μαθητές, παράτησαν το θέμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο!!!

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Τρί Αύγ 27, 2013 11:40 am

Δήμητρα Τρ. έγραψε: Ακριβώς! Τα θέματα φέτος ήταν προχωρημένα σε σχέση με αυτό που προσφέρει το σχολικό βιβλίο. Ειδικά στην κατεύθυνση, τα θέματα δεν είχαν κλιμακούμενη δυσκολία... Όταν ένας μέτριος μαθητής "ποντάρει" στο Α,Β και ό,τι μπορεί από τα άλλα δύο και βλέπει,στη συνέχεια, ερώτημα σαν το β3...! Επιπλέον, σε ορισμένα θέματα η εκφώνηση προκατέβαλε αρνητικά τους μαθητές, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν και να μπλοκάρουν. Όταν βλέπεις τρεις σειρές δειγματικό χώρο, δεν σου είναι και πολύ ευχάριστο, όσο κι αν εύκολα λυνόταν τελικά το θέμα!!!! Πολλοί συμμαθητές μου, καλοί μαθητές, παράτησαν το θέμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο!!!
Το σχολικό είναι παραγκωνισμένο από τις επιτροπές εδώ και κάτι χρόνια. Μόνο η επιτροπή του '12 ήταν "κάπως" στα χνάρια του σχολικού. Οι μέτριοι πλέον είναι καταδικασμένοι. Οι καλοί παν πλέον για 15 -16. Και μόνο τα ταλέντα παν για 20. Εντάξει ο δειγματικός είναι εκτός σχολιαμού. Δυστυχώς, αλλά τα πράγματα βλέπω να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: KARKAR και 2 επισκέπτες