FLAMINGO08 έγραψε:Θα μου επιτρέψετε κάποιες παρατηρήσεις για το θέμα αυτό.
Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας. Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το 20% των ποσταρισμάτων σας έχει γίνει σε νήματα που ξεκίνησα εγώ.
FLAMINGO08 έγραψε:Θα μου επιτρέψετε κάποιες παρατηρήσεις για το θέμα αυτό. i) Στο σχολικό βιβλίο της Α λυκείου δεν υπάρχει εξίσωση με τρεις αγνώστους. Καλύτερα λοιπόν να χαρακτηριστεί η δοθείσα ως ισότητα (ή σχέση) ...
Στο βιβλίο σαν θεωρία δεν υπάρχει και η έννοια της εξίσωσης με δύο αγνώστους. Την άσκηση 3 σελίδα 99 δεν την κάνουμε; Η συγκεκριμένη σχέση είναι εξίσωση. Εξάλλου ο ορισμός της εξίσωσης λέει ότι είναι η ισότητα ...
FLAMINGO08 έγραψε:... και στο (δ) ερώτημα να ζητείται να βρεθούν οι τιμές των χ, ψ, z που να ικανοποιούν τη δοθείσα ισότητα.
δηλαδή να λυθεί η εξίσωση...
FLAMINGO08 έγραψε: ii) Αν ο μαθητής δε λύσει το (β) ερώτημα, τότε είναι καταδικασμένος να μην απαντήσει και στο (δ).
Λάθος..., διότι ότι απάντηση και να δώσει στο (β) ερώτημα χάνει τα αντίστοιχα μόρια του (β) ερωτήματος. Στο (δ) εξετάζεται ο μαθητής αν ξέρει τη διαδικασία που του μαθαίνουμε με βάση το το σχολικό βιβλίο.
FLAMINGO08 έγραψε: iii) Τα πρώτα ερωτήματα δε διευκολύνουν το μαθητή να προχωρήσει στα επόμενα, τα οποία θα έπρεπε να διέπονται και από το πνεύμα της κλιμακούμενης δυσκολίας.
Τι ακριβώς δεν διευκολύνει;; Όταν ζητώ να αποδειχθεί ότι δεν δίνω τις τιμές των Α και Γ για επαλήθευση των πράξεων;;; Μόνο το Β δεν δίνω, αλλά προκύπτει από μια ανίσωση πρώτου βαθμού. Να πούμε ότι είμαι φάουλ... Ας το πούμε... Αλλά και ο μαθητής κάτι πρέπει να υπολογίσει χωρίς να του γνωρίζει το αποτέλεσμα.
FLAMINGO08 έγραψε: Σύμφωνα με τις οδηγίες αξιολόγησης του μαθήματος, "το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο θέμα μπορούν να αναλύονται σε επιμέρους ερωτήματα που διευκολύνουν το μαθητή στη λύση".
Αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα που διευκολύνουν τον μαθητή, αφού θα μπορούσα να μην έχω τα ερωτήματα α, β, γ και να ζητώ μόνο τα δ, ε.
FLAMINGO08 έγραψε: Στο συγκεκριμένο θέμα, απλώς έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα που ανακατεύει διάφορα κομμάτια ύλης διαφορετικών κεφαλαίων.
Αξιολογόντας τις προηγούμενες παρατηρήσεις σας, χαίρομαι που το κρίνετε ως συνονθύλευμα διότι έτσι το θέμα είναι πετυχημένο σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, δεδομένου ότι ένας μαθητής της Α΄ Λυκείου ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει και άλλα πράγματα εκτός από το τριώνυμο και τα απόλυτα.
Στις εξετάσεις συνηθίζω να ζητάω "όλη" την εξεταστέα ύλη και προπονώ τους μαθητές μου σε αυτή τη λογική.
Υ.Γ.1. Εγώ γράφω στο

επώνυμα και έχω όλη την καλή διάθεση για καλόπιστη ΕΠΩΝΥΜΗ κριτική. Ως εκ τούτου θα ήθελα να γνωρίζω με ποιον συνομιλώ.
Υ.Γ.2. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω μια δική σας πρόταση ενός διαγωνίσματος ή ενός θέματος, ότι προτιμάτε ...
Υ.Γ.3. Θα ήθελα πάρα πολύ να σας δω να συμμετέχετε στο

κάνοντας μαθηματικά και όχι μόνο να κριτικάρετε ΑΝΩΝΥΜΑ.
Υ.Γ.4. Σύμφωνα με το δικό σας σκεπτικό το 80% της καταργηθείσας τράπεζας θεμάτων είναι εντελώς εκτός σχολικού βιβλίου, άρα δεν τα διδάξατε!!! Ή ότι σας κλήρωσε πέρυσι η Τράπεζα προτρέψατε τους μαθητές σας να μην το γράψουν διότι είναι εκτός βιβλίου.
Υ.Γ.5. Ο τίτλος του ποστ είναι: "Προετοιμασία για τις εξετάσεις"