ΘΕΜΑΤΑ ΟΕΦΕ 2010 ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συντονιστής: xr.tsif
ΘΕΜΑΤΑ ΟΕΦΕ 2010 ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αγαπητοί φίλοι
εδώ σας έχω τα θέματα της ΟΕΦΕ 2010 Γ λυκ. γενικής παιδείας σε word
Χρήστος Τσιφάκης
Χρήστος Τσιφάκης
τελευταία επεξεργασία από xr.tsif σε Κυρ Απρ 11, 2010 6:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
Re: ΘΕΜΑΤΑ ΟΕΦΕ 2010 ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τα γραψαμε σε 3ωρο εμεις, σπαστικα θεματα οπως ειπαμε και στο αλλο τοπικ.
Πολυ γραψιμο και σιγουρα πιο απαιτητικα απο αυτα που εχουμε συνηθισει στις πανελληνιες.
Πολυ γραψιμο και σιγουρα πιο απαιτητικα απο αυτα που εχουμε συνηθισει στις πανελληνιες.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Για το θέμα 1 νομίζω ότι θα αλείψω βούτυρο στο ψωμί του Αντώνη! Τι σημαίνει...
" ε. Το εύρος σε ομαδοποιημένα δεδομένα μπορεί να διαφέρει από τα αντίστοιχα δεδομένα
πριν αυτά ομαδοποιηθούν. "
Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι!! Καταλαβαίνω ότι θέλουν απάντηση Σωστό... πάντως υπάρχει ακριβής τρόπος εύρεσης του εύρους όταν τα δεδομένα είναι ομαδοποιημένα; Προσεγγιστικός τύπος ναι, αλλά ακριβής νομίζω πως όχι!
Αυτό έτσι δόθηκε; Με
και
;; Δεν κρίνω απλά ρωτάω... μου φάνηκε περίεργο...
Μια συνάρτηση f με πεδίο ορισμού το Α , λέμε ότι παρουσιάζει τοπικό μέγιστο στο x1εA όταν
f(x1) ≥ f(x2) για κάθε x σε μια περιοχή του x1.
Το θέμα 2 βατό, ενώ (δ) είναι το δύσκολο υπο-ερώτημα που έχει πέσει όμως στις εξετάσεις και κυκλοφορεί σε πολλά εξωσχολικά...
Το θέμα 3 μου άρεσε πολύ, το βρίσκω καλό και για Πανελλήνιες εξετάσεις...
Το θέμα 4 πολύ καλό και ας πούμε πρωτότυπο θέμα (λόγω δομής), περιλαμβάνει πολλές έννοιες και για Φροντιστηριακή χρήση νομίζω ότι είναι κατάλληλα...
Γενικά τα θέματα τα βρήκα πολύ καλά, αλλά θέλουν πολύ χρόνο για να λυθούν.
Μπράβο σου Χρήστο που τα ανέβασες!! Νομίζω ότι το
έχει την αποκλειστικότητα !
" ε. Το εύρος σε ομαδοποιημένα δεδομένα μπορεί να διαφέρει από τα αντίστοιχα δεδομένα
Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι!! Καταλαβαίνω ότι θέλουν απάντηση Σωστό... πάντως υπάρχει ακριβής τρόπος εύρεσης του εύρους όταν τα δεδομένα είναι ομαδοποιημένα; Προσεγγιστικός τύπος ναι, αλλά ακριβής νομίζω πως όχι!
Αυτό έτσι δόθηκε; Με
και
;; Δεν κρίνω απλά ρωτάω... μου φάνηκε περίεργο... Μια συνάρτηση f με πεδίο ορισμού το Α , λέμε ότι παρουσιάζει τοπικό μέγιστο στο x1εA όταν
Το θέμα 2 βατό, ενώ (δ) είναι το δύσκολο υπο-ερώτημα που έχει πέσει όμως στις εξετάσεις και κυκλοφορεί σε πολλά εξωσχολικά...
Το θέμα 4 πολύ καλό και ας πούμε πρωτότυπο θέμα (λόγω δομής), περιλαμβάνει πολλές έννοιες και για Φροντιστηριακή χρήση νομίζω ότι είναι κατάλληλα...
Μπράβο σου Χρήστο που τα ανέβασες!! Νομίζω ότι το
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

-
Σταύρος Σταυρόπουλος
Νομίζω ότι τα θέματα δεν έπρεπε να ανέβουν γιατί η ΟΕΦΕ τα "δεσμεύει" μέχρι κάποια ημερομηνία, μετά είναι ελεύθερα για όποιον τα θέλει στην ιστοσελίδα της, όπως είναι και των προηγούμενων ετών. Πιστεύω ότι πρέπει να σεβαστούμε την άποψή της ΟΕΦΕ και θα ήθελα και οι διαχειριστές να πάρουν θέση.
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
-
kostas.zig
Συμφωνώ με την άποψη του Σταύρου.
Χρήστο νομίζω είναι καλύτερα να τα αποσύρεις απο εκεί και πέρα όποιος θέλει σου στέλνει p.m. για ότι χρειάζεται
Χρήστο νομίζω είναι καλύτερα να τα αποσύρεις απο εκεί και πέρα όποιος θέλει σου στέλνει p.m. για ότι χρειάζεται
Ζυγούρης Κώστας
Κι εγω μπερδευτηκα στην ερωτηση του Σ-Λ που παραθεσατε, αλλα τελικα εβαλα "σωστο".Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Για το θέμα 1 νομίζω ότι θα αλείψω βούτυρο στο ψωμί του Αντώνη! Τι σημαίνει...
Αυτό έτσι δόθηκε; Μεκαι
;; Δεν κρίνω απλά ρωτάω... μου φάνηκε περίεργο...
Μια συνάρτηση f με πεδίο ορισμού το Α , λέμε ότι παρουσιάζει τοπικό μέγιστο στο x1εA όταν
Μπράβο σου Χρήστο που τα ανέβασες!! Νομίζω ότι τοέχει την αποκλειστικότητα !
Επισης, στο 4ο θεμα λεει οτι τα μ,κ ειναι θεσεις των τοπικων ακροτατων της f. Ομως δεν ξερουμε ποιο ειναι ποιο! Βγαινουν χ=1 και χ=5 απ'οτι θυμαμαι, ομως δεν εχουμε κανενα κλου για να τα αντιστοιχησουμε στα μ και κ. Εγω στην αρχη πηρα περιπτωσεις και ειπα ή μ=1 και κ=5 ή κ=1 και μ=5. Ομως στο τελευταιο ερωτημα θα ετρωγα τουλαχιστον 30-40 λεπτα για να βρω τις πιθανοτητες με ολες τις περιπτωσεις. Ρωτησα τον καθηγητη που εβαλε το διαγωνισμα και ειπε οτι επειδη μας λεει με τη σειρα "τα κ,μ θεσεις τοπικων ακροτατων", το πρωτο ακροτατο που βρισκουμε αντιστοιχιζεται στο κ και το δευτερο στο μ.
Ωραια μαθηματικη εξηγηση με λιγα λογια..!
Εσεις τι προτεινετε;
O.k.
Τα αποσύρω
Τα αποσύρω
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
όσον αφορά τη διάταξη των κ και μ, οι επίσημες λύσεις (από την ΟΕΦΕ) δεν πέρνουν περιπτώσεις. Ενώ από την εκφώνηση δεν έχεις στοιχεία για τη διάταξη τους 
Q: What is normed, complete, and yellow?
A: A Bananach space...
Στην αρχη υπεθεσα οτι επειδη στον δειγματικο χωρο Ω τα νουμερα ηταν {2,3,6,κ,λ,μ} θα ηταν κ<λ<μ (μπακαλοτεχνικη με λιγα λογια), ομως βρηκα λ=4. Αρα και να ηθελα δεν μπορουσα να το πω αυτο.
Κορίτσια, στο Θέμα 4.Β γράφει " με κ μικρότερο του μ"
φιλικά
Γιώργος
φιλικά
Γιώργος
Γιώργος Μπαγάνης
"An idea which can be used once is a trick. If it can be used more than once it becomes a method."
George Polya and Gabor Szego
"An idea which can be used once is a trick. If it can be used more than once it becomes a method."
George Polya and Gabor Szego
Μηπως το λεει η "διορθωμενη εκδοση";
Τα θεματα που πηρα εγω την Πεμπτη που περασε δεν το λενε. Αλλιως θα ηταν λιγο χαζο να αναρωτιομαστε για τη διαταξη των κ και μ.
Τα θεματα που πηρα εγω την Πεμπτη που περασε δεν το λενε. Αλλιως θα ηταν λιγο χαζο να αναρωτιομαστε για τη διαταξη των κ και μ.
στα θέματα που έχω εγώ δεν το γράφει. Μάλλον θα έκαναν τη διόρθωση μετά που πήρα τα θέματα.gbag έγραψε:Κορίτσια, στο Θέμα 4.Β γράφει " με κ μικρότερο του μ"
φιλικά
Γιώργος
Ράνια, μέσα στο σύνολο οι αριθμοί δεν είναι απαραίτητα διατεταγμένοι.Rania έγραψε:Στην αρχη υπεθεσα οτι επειδη στον δειγματικο χωρο Ω τα νουμερα ηταν {2,3,6,κ,λ,μ} θα ηταν κ<λ<μ (μπακαλοτεχνικη με λιγα λογια), ομως βρηκα λ=4. Αρα και να ηθελα δεν μπορουσα να το πω αυτο.
- Gerasimos92
- Επικοινωνία:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απαγορευεται να δουμε τα θεματα.Ειναι απλα ασκησεις.
Οκ δεν θα τις πουλησουμε...απλα καποιοι δεν τις εχουν δει.
Τελοσπαντων και εγω τα εχω οποιος τα θελει ας μου πει
Οκ δεν θα τις πουλησουμε...απλα καποιοι δεν τις εχουν δει.
Τελοσπαντων και εγω τα εχω οποιος τα θελει ας μου πει
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Τελικά τα θέματα δώθηκαν viewtopic.php?f=6&t=6556 και γράφει "κ μικρότερο του μ" (τελικά δόθηκε ως διευκρίνηση όπως μου είπαν όλοι...)
τελευταία επεξεργασία από Μάκης Χατζόπουλος σε Πέμ Απρ 15, 2010 8:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Οσον αφορά τα κ και μ στο 4ο θεμα δόθηκε διευκρινηση.
Ερωτηση1:Αν ενας μαθητής στο 4Δ δεν βρει σωστό ενδεχόμενο Γ αλλά βρεί σωστές μέση τιμή και τυπική αποκλιση αξίζει τα μισα μόρια?
Ερωτηση 2: Εφόσον δεν βρήκε σωστό το το ενδ. Γ στο 4Δ στο 4Ε αν υπολογίσει σωστές τις πιθανότητες με το ενδεχόμενο Γ που βρήκε αυτός τι μόρια παίρνει ο μαθητής
Αν είναι δυνατόν απαντήστε μου γρήγορα γιατί πρέπει να διορθώσω.
Γενικά μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για την μοριοδότηση στις εξετάσεις όταν το ένα θέμα εξαρτάται από το άλλο και οι μαθητές συνεχίζουν με λάθος δεδομένα αλλά η όλη διαδικασία είναι ορθή αν ήταν ορθά τα δεδομένα που έχουν.
Ευχαριστώ.
Ερωτηση1:Αν ενας μαθητής στο 4Δ δεν βρει σωστό ενδεχόμενο Γ αλλά βρεί σωστές μέση τιμή και τυπική αποκλιση αξίζει τα μισα μόρια?
Ερωτηση 2: Εφόσον δεν βρήκε σωστό το το ενδ. Γ στο 4Δ στο 4Ε αν υπολογίσει σωστές τις πιθανότητες με το ενδεχόμενο Γ που βρήκε αυτός τι μόρια παίρνει ο μαθητής
Αν είναι δυνατόν απαντήστε μου γρήγορα γιατί πρέπει να διορθώσω.
Γενικά μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για την μοριοδότηση στις εξετάσεις όταν το ένα θέμα εξαρτάται από το άλλο και οι μαθητές συνεχίζουν με λάθος δεδομένα αλλά η όλη διαδικασία είναι ορθή αν ήταν ορθά τα δεδομένα που έχουν.
Ευχαριστώ.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Καλύτερα να σε συμβουλέψουν οι εμπειρότεροι σε αυτό το θέμα, αλλά όπως γνωρίζω τα μόρια τα χάνεις εκεί που έκανες το λάθος και στο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ερωτήματος...Γενικά μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για την μοριοδότηση στις εξετάσεις όταν το ένα θέμα εξαρτάται από το άλλο και οι μαθητές συνεχίζουν με λάθος δεδομένα αλλά η όλη διαδικασία είναι ορθή αν ήταν ορθά τα δεδομένα που έχουν.
Τώρα στο επόμενο ερώτημα που "κουβαλάς" το λάθος δεδομένο, δεν σου "κόβουν" τίποτα αν είναι να υπολογίσεις κάτι και η λύση είναι σωστή ως προς τον τρόπο επίλυσης, αν όμως είναι να αποδείξεις κάτι εκεί χάνεις μόρια.
Να γνωρίζεις ότι στις Πανελλήνιες αποφεύγεται αυτό, δηλαδή να αγνοείς αν ένα υποερώτημα είναι σωστό και να προχωράς στα επόμενα, κύριως η διατύπωση είναι να αποδείξετε ότι λ=1 και κ =-3 και σπάνια να υπολογίσετε τα κ, λ
Στην δεύτερη έκφραση θα έπρεπε να κάνεις αυτό που σου έγραψα, προχωράς σωστά στην επίλυση της άσκησης λες και είναι γνωστά τα κ, λ και λογικά δεν χάνεις μόρια!

-
johnbausis
[
Τώρα στο επόμενο ερώτημα που "κουβαλάς" το λάθος δεδομένο, δεν σου "κόβουν" τίποτα αν είναι να υπολογίσεις κάτι και η λύση είναι σωστή ως προς τον τρόπο επίλυσης, αν όμως είναι να αποδείξεις κάτι εκεί χάνεις μόρια.
![/quote]
Βασική προυπόθεση είναι το λάθος να μην κάνει πιο εύκολη την άσκηση.
![/quote]
Βασική προυπόθεση είναι το λάθος να μην κάνει πιο εύκολη την άσκηση.
Μήπως μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις να ανεβάσεις τα θέματα της ΟΕΦΕ 2010 Γ λυκ. γενικής παιδείας;
Σ' ευχαριστώ
Γιάννης
xr.tsif έγραψε:Αγαπητοί φίλοι
Χρήστος Τσιφάκης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες