Διαφορικό - Μεταβολή Συνάρτησης
Συντονιστής: emouroukos
Διαφορικό - Μεταβολή Συνάρτησης
Καλησπέρα σας,
θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το διαφορικό και η μεταβολή μιας συνάρτησης και πως σχετίζονται μεταξύ τους; Τι εννοούμε με τον όρο "προσεγγίζω την/μια συνάρτηση"; Τυχόν σχήματα θα με βοηθούσαν ιδιαίτερα.
Πείτε εάν κάπου δεν ειμουν σαφής...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας
θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το διαφορικό και η μεταβολή μιας συνάρτησης και πως σχετίζονται μεταξύ τους; Τι εννοούμε με τον όρο "προσεγγίζω την/μια συνάρτηση"; Τυχόν σχήματα θα με βοηθούσαν ιδιαίτερα.
Πείτε εάν κάπου δεν ειμουν σαφής...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Re: Διαφορικό - Μεταβολή Συνάρτησης
Πρόκειται για μια ερώτηση που η απάντηση της βρίσκεται σε βιβλία. Δεν θα προσέθετε και πολλά να γράφαμε κάτι εδώ.
Μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις σε πολλές πηγές. Κοίταξε λ.χ το βιβλίο
Μαθηματικά Τόμος 1ος
που έχει γράψει το μέλος του mathematica, Σχολικός Σύμβουλος των Μαθηματικών Δρ Μιχάλης Τζούμας. Διατίθεται δωρεάν σε μορφή pdf στην ιστοσελίδα του http://users.sch.gr/mtzoumas/. Δες τις σελίδες 117-119.
Μαυρογιάννης
Μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις σε πολλές πηγές. Κοίταξε λ.χ το βιβλίο
Μαθηματικά Τόμος 1ος
που έχει γράψει το μέλος του mathematica, Σχολικός Σύμβουλος των Μαθηματικών Δρ Μιχάλης Τζούμας. Διατίθεται δωρεάν σε μορφή pdf στην ιστοσελίδα του http://users.sch.gr/mtzoumas/. Δες τις σελίδες 117-119.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
Re: Διαφορικό - Μεταβολή Συνάρτησης
Στο συνημμένο υπάρχει μια προσέγγιση του διαφορικού για πραγματικές συναρτήσεις πραγματικής μεταβλητής , αρκετά σχήματα . εξήγηση του τι είναι το dx (πάντως όχι η στοιχειώδης ποσότητα των φυσικών και μη πάμε τώρα σε no standard analysis) και εξήγηση του προσεγγιστικού χαρακτήρα του
Για μια πρώτη επαφή νομίζω ότι είναι ΟΚ
Για μια πρώτη επαφή νομίζω ότι είναι ΟΚ
- Συνημμένα
-
- 10 ΔΙΑΦ.doc
- (177 KiB) Μεταφορτώθηκε 235 φορές
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης