, όπου
, με
.1) Ποιά σχέση υπάρχει μεταξύ των πολυωνύμων f(αx) και f(x) ;
2)Θέτουμε :
.Να βρείτε τους συντελεστές :
, συναρτήσει του α και του ν.Άσκηση απο το βιβλίο του Α.Κυριακόπουλου ''Γενικές ασκήσεις ΑΛΓΕΒΡΑΣ'', Σειρά Α
Συντονιστής: exdx
, όπου
, με
.
.
, συναρτήσει του α και του ν.
, διότι για
έχουμε την τετριμμένη περίπτωση
.
λοιπόν έχουμε:

.
, αφού f(0)=1.μπράβο βρε Χρήστο,γιατί αυτή η Φωτεινή μισές δουλειές κάνει !chris_gatos έγραψε:Να συμπληρώσω τη λύση της Φωτεινής (καλημέρα)
Εδώ πώς καταλήγουμε..; Δεν βλέπω που έχω κάνει λάθος και η λύση μου με τη λύση της Φωτεινής νομίζω δεν συμφωνεί..joulia1961 έγραψε:και συμπληρώνω
,
ενώ η Φωτεινή
.
Δεν έκανα τις πράξεις, αλλά μου φαίνεται σωστό αυτό που γράφει η Φωτεινή.Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:
Εδώ πώς καταλήγουμε..; ....
Κάποια χείρα βοηθείας...;
στα δύο μέλη.
στη σχέση
συμβολίζουν τους ζητούμενους συντελεστές του
, η
, δεν είναι μια αναδρομική σχέση που τους καθορίζει; Αν ναι, τότε κάτι συνεχίζει να μη μου πάει καλά..Κύριε Λάμπρου ήμουν στο μαθηματικό του Ηρακλείου μέχρι το 2007. Είχα επιβλέποντα της μεταπτυχιακής εργασίας μου τον κύριο Τζανάκη. (Ίσως τωρα να με θυμηθήκατε). (Ακόμα είμαι στο ΗράκλειοMihalis_Lambrou έγραψε: Τάσο: ήσουν μέχρι πρόσφατα στο Μαθηματικό Κρήτης;
Θερμά χαιρετίσματα.
Φιλικά,
Μιχάλης
ακριβώς αυτό !Mihalis_Lambrou έγραψε: Πρόκειται για σύγκριση του συντελεστή τουστα δύο μέλη
--->
--->
--->
Τώρα ξεκαθα-ρύζι η κατάσταση...joulia1961 έγραψε: ακριβώς αυτό !
μετά από πράξεις....για τους συντελεστές έχεις
του--->
του--->
.
.
.
του--->
,joulia1961 έγραψε: και συμπληρώνω
,
ως προς 
, που είναι μια αναδρομική σχέση υπολογισμού των
ως προς
(και φαίνεται και ότι συμφωνεί και με τη δική μου λύση η οποία παρότι ολίγον
αστική τελικά είχε λιγότερες πράξεις.. μπράβο σου !Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε: Τώρα ξεκαθα-ρύζι η κατάσταση...
Έχω την εντύπωση πως αντί για το : ..............
θα ήταν ορθότερο να γράψει κανείς ............
και φαίνεται και ότι συμφωνεί και με τη δική μου λύση η οποία παρότι ολίγοναστική τελικά είχε λιγότερες πράξεις..
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης