Συλλογη Επαναληπτικων Ασκησεων 1 - 50
Συντονιστής: Καρδαμίτσης Σπύρος
Συλλογη Επαναληπτικων Ασκησεων 1 - 50
Συγκεντρώσαμε εγώ και δυο ακόμα μαθητές μου (Ευη και Νικος) 50 επαναληπτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές ανήκουν σε όλους σας , αφού τις έχετε δημοσιεύσει εσείς! Τοποθετούνται στην κατηγορία ΘΕΜΑ 4ο plus ….θα ακολουθήσει και μια ακόμα συλλογή.
Οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο αρχείο ή πάνω στις ασκήσεις , δεκτό με χαρά!
- Συνημμένα
-
- 50 LAST REV.pdf
- (1013.94 KiB) Μεταφορτώθηκε 2424 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xgastone την Δευ Οκτ 25, 2010 9:48 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
'' Για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, συνδεσέ την με έναν στόχο, οχι με πρόσωπα ή πράγματα ..."
Αλμπερτ Αινσταιν..
Αλμπερτ Αινσταιν..
-
G.Tsikaloudakis
- Επικοινωνία:
Re: 50 Eπαναληπτικες Ασκησεις
Κατω από κάθε άσκηση να μπαινει το όνομα του συγγραφέα.xgastone έγραψε:Συγκεντρώσαμε εγώ και δυο ακόμα μαθητές μου (Ευη και Νικος) 50 επαναληπτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές ανήκουν σε όλους σας , αφού τις έχετε δημοσιεύσει εσείς! Τοποθετούνται στην κατηγορία ΘΕΜΑ 4ο plus ….θα ακολουθήσει και μια ακόμα συλλογή.
Ευχαριστώ.
Γιώργος Τσικαλουδάκης
Λόγω έλλειψης χρόνου, είναι αδύνατον αυτήν την περίοδο να ΄΄ξεσκονίσουμε΄΄ πάλι όλες αυτές τις ασκήσεις που έχουν προτείνει οι συνάδελφοι. Θα έπρεπε να το είχαμε πράξει εξ αρχής. Προσωπική μου άποψη, έχει μεγαλύτερη σημασία η ΑΣΚΗΣΗ, από το όνομα του δημιουργού της.
Φιλικά, xgastone
Φιλικά, xgastone
'' Για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, συνδεσέ την με έναν στόχο, οχι με πρόσωπα ή πράγματα ..."
Αλμπερτ Αινσταιν..
Αλμπερτ Αινσταιν..
Oχι φιλε xgastone ο δημιουργος μιας ασκησης η ενος γραπτου εργου πρεπει να αναφερεται.Εχω παρατηρησει δε οτι υλικο που παρουσιαζεται και στο mathematica εμφανιζεται και σε δημοφιλες ιστοτοπο που ασχολειται με θεματα εκπαιδευσης (οχι το αλφαβητα) χωρις καμια αναφορα για την πηγη του εργου.Βεβαια εκει επικαλουνται οτι θελουν να προσφερουν βοηθεια στους συναδελφους που δινουν στον ΑΣΕΠ.Καλα θα ειναι να ανεβασουν καμια δικη τους εργασια και οχι να κανιβαλευσουν αλλους ιστοτοπους.xgastone έγραψε:Λόγω έλλειψης χρόνου, είναι αδύνατον αυτήν την περίοδο να ΄΄ξεσκονίσουμε΄΄ πάλι όλες αυτές τις ασκήσεις που έχουν προτείνει οι συνάδελφοι. Θα έπρεπε να το είχαμε πράξει εξ αρχής. Προσωπική μου άποψη, έχει μεγαλύτερη σημασία η ΑΣΚΗΣΗ, από το όνομα του δημιουργού της.
Φιλικά, xgastone
Φίλε, nonlinear
Κάναμε μια μικρή προσπάθεια (εγώ και 2 συνάδελφοι-φοιτητές), να συλλέξουμε κάποιες από τις ασκήσεις που έχουμε δημοσιεύσει όλοι μας και που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι ΄΄πολύ ωραίες΄΄(με ότι σημαίνει αυτό).
Όταν κάποιος δημοσιεύει μια άσκηση υπάρχει πιθανότητα
1) να είναι απλή αντιγραφή
2) να την έχει βρει κάπου και απλά να την έχει ΄΄ανακατέψει΄΄
3) να είναι ®
Στις 2 πρώτες περιπτώσεις δεν είναι ο δημιουργός της άσκησης .Όσο αναφορά την (3) περίπτωση, λίγες είναι οι φορές, που όταν κάποιος συνάδελφος δημοσιεύει μια άσκηση αναφέρει ότι είναι δική του κατασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι!Αυτό όμως εγώ δεν μπορώ να το ξέρω.
Αν πρόσεξες, η συλλογή που δημοσίευσα (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, το τονίζω) είχε λογότυπο mathematica.gr.Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.
Φιλικά, xgastone
Κάναμε μια μικρή προσπάθεια (εγώ και 2 συνάδελφοι-φοιτητές), να συλλέξουμε κάποιες από τις ασκήσεις που έχουμε δημοσιεύσει όλοι μας και που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι ΄΄πολύ ωραίες΄΄(με ότι σημαίνει αυτό).
Όταν κάποιος δημοσιεύει μια άσκηση υπάρχει πιθανότητα
1) να είναι απλή αντιγραφή
2) να την έχει βρει κάπου και απλά να την έχει ΄΄ανακατέψει΄΄
3) να είναι ®
Στις 2 πρώτες περιπτώσεις δεν είναι ο δημιουργός της άσκησης .Όσο αναφορά την (3) περίπτωση, λίγες είναι οι φορές, που όταν κάποιος συνάδελφος δημοσιεύει μια άσκηση αναφέρει ότι είναι δική του κατασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι!Αυτό όμως εγώ δεν μπορώ να το ξέρω.
Αν πρόσεξες, η συλλογή που δημοσίευσα (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, το τονίζω) είχε λογότυπο mathematica.gr.Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.
Φιλικά, xgastone
Αλμπερτ Αινσταιν..
Αλμπερτ Αινσταιν..
- chris_gatos
- Επιμελητής
Φίλε nonlinear μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμένος σε παρακαλώ;
Δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.
Όσον αφορά το θέμα συζήτησης εδώ που είναι η αναφορά του ονόματος, νομίζω πως δεν είναι και έγκλημα.
Δε θυμάμαι ποιός το είχε πεί αλλά συμφωνώ μαζί του,οι ασκήσεις δεν ανήκουν σε κανένα.
Όλοι αν ψαχτούμε, όλο και κάπου θα μοιάζουμε...
Δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.
Όσον αφορά το θέμα συζήτησης εδώ που είναι η αναφορά του ονόματος, νομίζω πως δεν είναι και έγκλημα.
Δε θυμάμαι ποιός το είχε πεί αλλά συμφωνώ μαζί του,οι ασκήσεις δεν ανήκουν σε κανένα.
Όλοι αν ψαχτούμε, όλο και κάπου θα μοιάζουμε...
Χρήστος Κυριαζής
Να επαναλάβω τον λογότυπο που υπάρχει στην αρχή κάθε βιβλίου μου Για παράδειγμα
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ –ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΠΟΡΗΣ ΡΟΔΟΛΦΟΣ
ΤΗΛ 2109712610
Ó Copyright Ιούνιος 2008
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΙΝΑ ΘΕΡΜΟΥ
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αντιγραφή όλου ή μέρους του κειμένου προς χρήση των μαθητών της Γ λυκείου ή προς ενημέρωση των συναδέλφων μαθηματικών. Η γνώση δεν οριοθετείται από τυχόν ιδιοκτήτες.
Η ιδιοκτησία κινδυνεύει να γίνει κλοπή
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ –ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΠΟΡΗΣ ΡΟΔΟΛΦΟΣ
ΤΗΛ 2109712610
Ó Copyright Ιούνιος 2008
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΙΝΑ ΘΕΡΜΟΥ
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αντιγραφή όλου ή μέρους του κειμένου προς χρήση των μαθητών της Γ λυκείου ή προς ενημέρωση των συναδέλφων μαθηματικών. Η γνώση δεν οριοθετείται από τυχόν ιδιοκτήτες.
Η ιδιοκτησία κινδυνεύει να γίνει κλοπή
Συγχαρητήρια για την μερακλίδικη προσπάθεια…
Υ.Γ: Παρατηρούμε -γενικά στο διαδίκτυo, αλλά και στο mathematica.gr- μια θεαματική επίθεση προσφοράς υλικού με την μορφή ασκήσεων προς λύση. Και μπορεί η επίθεση να προσφέρει το θέαμα, η άμυνα είναι όμως αυτή που φέρνει –τελικά- το θετικό αποτέλεσμα. Η πείρα με έχει διδάξει λοιπόν, πως μια συλλογή ασκήσεων είναι χρήσιμη -χωρίς τον κίνδυνο να απαξιωθεί από τον πληθωρισμό της προσφοράς- όταν συνοδεύεται και από λύσεις ή υποδείξεις. Ένα έργο ομολογουμένως άχαρο και βαρετό -αλλά εξαιρετικά ωφέλιμο και σιωπηρά ποθούμενο- και εγώ είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ότι δεν προτίθεται να κάνει…
Υ.Γ: Παρατηρούμε -γενικά στο διαδίκτυo, αλλά και στο mathematica.gr- μια θεαματική επίθεση προσφοράς υλικού με την μορφή ασκήσεων προς λύση. Και μπορεί η επίθεση να προσφέρει το θέαμα, η άμυνα είναι όμως αυτή που φέρνει –τελικά- το θετικό αποτέλεσμα. Η πείρα με έχει διδάξει λοιπόν, πως μια συλλογή ασκήσεων είναι χρήσιμη -χωρίς τον κίνδυνο να απαξιωθεί από τον πληθωρισμό της προσφοράς- όταν συνοδεύεται και από λύσεις ή υποδείξεις. Ένα έργο ομολογουμένως άχαρο και βαρετό -αλλά εξαιρετικά ωφέλιμο και σιωπηρά ποθούμενο- και εγώ είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ότι δεν προτίθεται να κάνει…
Καλό χειμώνα...
-
G.Tsikaloudakis
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ με την άποψη του nonliner.
Η κατασκεύη μιας άσκησης έστω και παρόμοιας με κάποια άλλη ή ακόμα
πρωτότυπη σε σημεία ή σε συνδυασμό ύλης, απαιτεί χρόνο κόπο και μεράκι
από τον συγγραφέα της.
Όταν μάλιστα η άσκηση είναι πολύ καλή και έχει κάτι να μας διδάξει και να
μας κάνει καλύτερους, νομίζω, ότι όταν εκτίθεται ''σε δημόσια θέα΄΄ πρέπει
να συνοδεύεται από τον συγγραφέα της. αυτό αποτελεί επιβράβευση , ηθική
στίριξη για περαιτέρω προσφορά.
Διαφονώ με τον συνάδελφο Boris. Aκόμα και για αυτό που αναφέρει στο βιβλίο
του (το αναφέρει βέβαια με άλλο σκεπτικό και όχι με το σκεπτικό ότι μπορω εγώ
να αντιγράψω το βιβλίο του και να το διαθέσω στο εμπόριο).
Ας μην ξεχνάμε ότι μια καλή άσκηση πρωτότυπη ,έστω και σε σημεία) απαιτεί
πολύ κόπο , πείρα και μεράκι και μέσα από το έργο αυτό , εκτός της πνευματικής
ικανοποίησης, πρεπει να υπάρχει και μια (ανέξοδη) επιβράβευση.
Η κατασκεύη μιας άσκησης έστω και παρόμοιας με κάποια άλλη ή ακόμα
πρωτότυπη σε σημεία ή σε συνδυασμό ύλης, απαιτεί χρόνο κόπο και μεράκι
από τον συγγραφέα της.
Όταν μάλιστα η άσκηση είναι πολύ καλή και έχει κάτι να μας διδάξει και να
μας κάνει καλύτερους, νομίζω, ότι όταν εκτίθεται ''σε δημόσια θέα΄΄ πρέπει
να συνοδεύεται από τον συγγραφέα της. αυτό αποτελεί επιβράβευση , ηθική
στίριξη για περαιτέρω προσφορά.
Διαφονώ με τον συνάδελφο Boris. Aκόμα και για αυτό που αναφέρει στο βιβλίο
του (το αναφέρει βέβαια με άλλο σκεπτικό και όχι με το σκεπτικό ότι μπορω εγώ
να αντιγράψω το βιβλίο του και να το διαθέσω στο εμπόριο).
Ας μην ξεχνάμε ότι μια καλή άσκηση πρωτότυπη ,έστω και σε σημεία) απαιτεί
πολύ κόπο , πείρα και μεράκι και μέσα από το έργο αυτό , εκτός της πνευματικής
ικανοποίησης, πρεπει να υπάρχει και μια (ανέξοδη) επιβράβευση.
Γιώργος Τσικαλουδάκης
- chris_gatos
- Επιμελητής
Φίλε nonlinear μόλις κατάλαβα!
Το ευτυχές γεγονός είναι πως το εν΄λόγω άτομο που εμφανίζεται να δίνει άσκησεις γράφει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)
το κανονικό ονομά του!!!!!!
Μπράβο πάντως σε οποιαδήποτε προσπάθεια, απο όπου κι αν προέρχεται η οποία δείχνει προσφορά.
Μπράβο και ξανά μπράβο.
Το ευτυχές γεγονός είναι πως το εν΄λόγω άτομο που εμφανίζεται να δίνει άσκησεις γράφει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)
Μπράβο πάντως σε οποιαδήποτε προσπάθεια, απο όπου κι αν προέρχεται η οποία δείχνει προσφορά.
Μπράβο και ξανά μπράβο.
Χρήστος Κυριαζής
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Αγαπητοί φίλοι , συνάδελφε και μαθητές, σας συγχαίρω για αυτή την ωραία πρωτοβουλία που θέλει και χρόνο και κόπο !xgastone έγραψε:Συγκεντρώσαμε εγώ και δυο ακόμα μαθητές μου (Ευη και Νικος) 50 επαναληπτικές ασκήσεις. ..................
Τελείως φιλικά και με αφορμή το διάλογο που άνοιξε θα μου επιτρέψετε όμως να προτείνω κάτι , που δεν είναι προσωπική αναφορά σε σας , αλλά αφορά κάθε συνάδελφο και κάθε παρόμοια προσπάθεια που είναι και θεμιτή και ευπρόσδεκτη στη λέσχη μας :
α) Στην κορυφή του αρχείου να γράψετε τον τίτλο :
Συλλογή ασκήσεων από το http://www.mathematica.gr
και να το ξαναστείλετε (αν επιθυμείτε φυσικά!)
β) Ακριβώς από κάτω και τέρμα δεξιά να αναγράψετε τα ονόματά σας (ό,τι εσείς θέλετε!)
γ) Όπου είναι δυνατόν, κάτω από κάθε θέμα και στη δεξιά μεριά της σελίδας , να γράφετε τη φράση :
Προτάθηκε από τον Γιώργο......(όνομα ή ψευδώνυμο).
Αυτό ίσως να είναι δύσκολο τώρα, αλλά σιγά σιγά θα βρείτε τα αρχεία με την αναζήτηση ή από τους φακέλους.Εννοείται ότι σε κάθε μελλοντική παρόμοια εργασία αυτό δεν πρέπει να διαφύγει.
Με αυτόν τον τρόπο είμαστε δίκαιοι και τίμιοι απέναντι στην ιστοσελίδα μας , απέναντι σε αυτούς που αφιέρωσαν τον χρόνο τους με το κατασκευάσουν ή να προτείνουν μια άσκηση, αλλά συγχρόνως τιμάτε και τον εαυτό σας διότι δείχνετε έμπρακτα την αναγνώριση και το σεβασμό προς τους συναδέλφους ή αναγνώστες που εθελοντικά μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους με όλους τους άλλους, κάτι που κάνετε άλλωστε και σεις.
Σκεφτείτε ότι το αρχείο, όπως το βάλατε εδώ, μπορεί να το πάρει όποιοσδήποτε και να το παρουσιάσει ως δικό του.Το mathematica όμως θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύει ,όσο μπορεί ,τα πονήματα των μελών του, ακόμα και αν αυτά από ταπεινοφροσύνη δεν διεκδικούν τίποτα για τον εαυτό τους , μια και λειτουργούν ανιδιοτελώς.Επομένως η αναγραφή του τίτλου που ανέφερα στο α) είναι επιβεβλημένη.
Ιδιοκτησία στις ασκήσεις ούτε υπάρχει ούτε έχει νόημα. Η αναφορά όμως , τουλάχιστον εκεί που αυτό είναι δυνατόν , στην πηγή, ακόμα και αν αυτή είναι ιστοσελίδα , στους δημιουργούς , στους προτείνοντες ή στους συνάκτες μιας εργασίας ή μιας μελέτης , είναι ζήτημα ηθικό που χαρακτηρίζει ανώτερους ανθρώπους και καλλιέργεια ψυχής.Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε όλοι μας να πάμε λίγο ψηλότερα , όπως θα έλεγε και ο ποιητής.
Είναι γενική αρχή στο mathematica να μην ιδιοποιούμαστε τη δημιουργία των άλλων(προς Θεού, αυτό δεν αφορά εσάς ούτε κανέναν στο mathematica), αλλά με απλότητα και ειλικρίνεια να αναφέρουμε επικοινωνίες μας ή στις εργασίες μας , τα ονόματα των εμπνευστών των ασκήσεων , τον προτεινόντων και όταν είναι δυνατόν την πηγή των προβλημάτων. Αυτό όχι μόνο δεν μας μειώνει, αλλά μας εξυψώνει στα μάτια των μαθητών και των αναγνωστών και δείχνει ένα ανώτερο επίπεδο πολιτισμού και επικοινωνίας.
Φιλικά - Μπάμπης
( Τονίζω ότι το κείμενο είναι γενική αναφορά που απορρέει από τον κανονισμό μας και δεν αφορά μεμονωμένα το εκλεκτό μέλος xgastone που μοιράστηκε γεναιόδωρα μαζί μας τη δουλειά του αυτή.Τον παρακαλώ μάλιστα να επανέλθει σύντομα με μια παρόμοια εργασία σε άλλη τάξη , έχοντας κατά νου αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω και που απηχούν τη δεοντολογία της λέσχης).
Σέβομαι τη γνώμη και την άποψη όλων σας, Άλλωστε, στο mathematica.gr( που βρίσκομαι 4 μήνες περίπου), επικρατεί ένα απόλυτα δημοκρατικό πνεύμα, αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον. Μ΄αρέσει να αφουγκράζομαι και να γίνομαι καλύτερος. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να θίγω και να μειώνω κανέναν.
Επειδή λοιπόν κάποιοι αισθάνομαι ότι έχουν θιγεί, θα αποσύρω αυτές τις ασκήσεις και κάποια στιγμή με τα άλλα που έχουμε ετοιμάσει, θα επανέλθουμε.
Φιλικά, xgastone.
Επειδή λοιπόν κάποιοι αισθάνομαι ότι έχουν θιγεί, θα αποσύρω αυτές τις ασκήσεις και κάποια στιγμή με τα άλλα που έχουμε ετοιμάσει, θα επανέλθουμε.
Φιλικά, xgastone.
Αλμπερτ Αινσταιν..
Αλμπερτ Αινσταιν..
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Δεν το βάζεις το αρχείο όπως ήταν να το δούμε και μεις; Και άμα το αλλάξεις το ξαναβάζεις... 
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Σε ποιον ιστότοπο αναφέρεστε;chris_gatos έγραψε:Φίλε nonlinear μόλις κατάλαβα!
Μπράβο και ξανά μπράβο.
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Καλημέρα σας, καμία απάντηση θα μπορέσουμε να δούμε, διότι καλές είναι οι εκφωνήσεις αλλά καλύτερες οι λύσεις και ο τρόπος που σκέφτεται κάποιος έτσι ώστε να έχουμε κάποιο μπούσουλα!
- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ
- Επικοινωνία:
Αν κοιτάξεις σε παλαιοτερες δημοσιεύσεις,θα δεις και τις λυσεις.Για παράδειγμα η Ασκηση 2 βρισκεται viewtopic.php?f=55&t=6295. Ομοια,μπορεις να βρεις όλες τις ασκήσεις,μιας και ολες εχουν δημοσιευτεί παλαιότερα.

Re: Συλλογη Επαναληπτικων Ασκησεων 1 - 50
που μπορώ να βρώ τις λύσεις των ασκήσεων?
Ας πούμε στο θέμα 1γ πως αποδεικνύεται?
όπως επίσης και στο θέμα 3 το (ii) πως βρίσκουμε τις ασύμπτωτες στο -οο?
stelmarg έγραψε:που μπορώ να βρώ τις λύσεις των ασκήσεων?
Καλησπέρα. Δες εδω για το θέμα 1
viewtopic.php?f=51&t=2398&p=13132&hilit ... %B7#p13132
και εδώ για το θέμα 3
viewtopic.php?f=55&t=732&p=4144&hilit=% ... E%B1#p4144
Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Μαθηματικός
Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε πως λύνεται το θέμα 9Ββ
μήπως θα μπορούσε κάποιος να βάλει τις λύσεις για τα
Θέμα 6 το Β