Για τον Παναγιώτη:
Να βρείτε όλα τα ζεύγη
φυσικών που ικανοποιούν την εξίσωση:
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
φυσικών που ικανοποιούν την εξίσωση:
Συμφωνώ JimNt, αλλά στη σχολική ύλη της Γ' Γυμνασίου είναι συνηθισμένη η Παραγοντοποίηση! Γι' αυτό προτίμησα να το βάλω έτσι!JimNt. έγραψε:Ουσιαστικά η παραγοντοποίηση είναι περιττή με την δοθείσα συνθήκη...
ΕίναιΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
Να βρείτε όλα τα ζεύγηφυσικών που ικανοποιούν την εξίσωση:

,
,άτοπο γιατί (χ,y) φυσικοί
Καλώς ήλθες Παναγιώτη .Panagiotis11 έγραψε:ΕίναιΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
Συνεπώς,
Άρα
Αν έχω κάποια λάθη διορθώστε με γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος ούτε και πολύ εξοικειωμένος με τα μαθηματικά.Πριν λίγες μέρες μπηκα στο
Ίσως υπάρχει ένα λαθάκι!Panagiotis11 έγραψε:ΕίναιΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
Συνεπώς,
Άρα
Αν έχω κάποια λάθη διορθώστε με γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος ούτε και πολύ εξοικειωμένος με τα μαθηματικά.Πριν λίγες μέρες μπηκα στο
Όντως, από βιασύνη μού ξέφυγε...JimNt. έγραψε:Δεν είναι σωστό Νικόλα... Αντι παρατηρείς;
Κύριε Σταύρο, καλησπέρα σας! Όσον αφορά αυτό, στοΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Καλώς ήλθες Παναγιώτη.
Η εκφώνηση λέει να βρείς όλα τα ζευγάρια. Στην ουσία την έλυσες.
Από την τελευταία σχέση θα τα βρεις.
Θα βρεις συγκεκριμένους αριθμούς.
Το αφήνω σε εσένα να έχεις την χαρά ότι την έλυσες.
Για όφελος των νεαρών μας μαθητών, ας δούμε και άλλη μία λύση:Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε: Να βρείτε όλα τα ζεύγηφυσικών που ικανοποιούν την εξίσωση:
άρα
, οπότε για φυσικούς είναι
. Τώρα η αρχική γίνεται
, οπότε
.Πολύ καλή λύση!!! Δεν το πρόσεξα!Mihalis_Lambrou έγραψε:Για όφελος των νεαρών μας μαθητών, ας δούμε και άλλη μία λύση:Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε: Να βρείτε όλα τα ζεύγηφυσικών που ικανοποιούν την εξίσωση:
Είναιάρα
, οπότε για φυσικούς είναι
. Τώρα η αρχική γίνεται
, οπότε
.
Μια άλλη λύση: ΑνΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
Συνεπώς, ένας εκ των
είναι ίσος με
. Ελέγχοντας 
JimNt. έγραψε:Μια άλλη λύση: ΑνΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
![]()
Συνεπώς, ένας εκ των
είναι ίσος με
. Ελέγχοντας
Θα συνεχίσω την ωραία λύση σου για να την καταλάβεις!Panagiotis11 έγραψε: Είναι
απορρίπτεται ή 
άρα, 

Προφανώς το ζητούμενο έπεται γιατί έπειτα από δοκιμέςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε:Καλώς ήλθες Παναγιώτη .Panagiotis11 έγραψε:ΕίναιΚατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Η άσκηση είναι δικής μου κατασκευής. Σε περίπτωση λάθους, σας παρακαλώ να μού το επισημάνετε
Για τον Παναγιώτη:
Συνεπώς,
Άρα
Η εκφώνηση λέει να βρείς όλα τα ζευγάρια.Στην ουσία την έλυσες.
Από την τελευταία σχέση θα τα βρεις.
Θα βρεις συγκεκριμένους αριθμούς.
Το αφήνω σε εσένα να έχεις την χαρά ότι την έλυσες.

Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη λύση!!! Μπράβο!Panagiotis11 έγραψε:
Προφανώς το ζητούμενο έπεται γιατί έπειτα από δοκιμές
Επαναφορά!Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Ωραία. Τώρα, να βρείτε όλες τις δυνατές τιμές των.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης